HP proslavio 25 godina HP Deskjet pisača

HP proslavio 25 godina HP Deskjet pisača

Foto: HP

Tvrtka HP obilježila je nedavno 25 godina pisača HP Deskjet. Od predstavljanja prvog pisača HP Deskjet godine 1988. pa sve do danas, HP je nastavio s inovacijama na tržištu tintnih pisača ponudivši robne marke HP Photosmart, HP Officejet i HP Deskjet Ink Advantage te je isporučio gotovo 600 milijuna tintnih pisača.

HP je također najavio i dva nova pisača HP Officejet Pro, koja na tržište dolaze u proljeće ove godine. Pisač HP Officejet Pro 251dw i višenamjenski pisač (MFP) HP Officejet Pro 276dw omogućuju profesionalan i pouzdan ispis, uz najviše 50% niže troškove ispisa po stranici u odnosu na laserske pisače.

„Uporaba tintnih pisača u uredima rasti će kako organizacije budu kontinuirano pronalazile načine da povećaju produktivnost i smanje operativne troškove,“ dodao je Zac Butcher, direktor poslovne jedinice Digital Peripherals Solutions Consulting Service — Europe tvrtke InfoTrends. „Očekujemo da će tintni uređaji namijenjeni poslovnim korisnicima imati znatno veći udio u tržišnom segmentu uredskog ispisa. Nadalje, predviđamo da će plasman tintnih pisača za poslovne korisnike porasti sa 14,7 milijuna u 2011. na 18,9 milijuna 2016. po  složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 5,2 posto", zaključuje Butcher.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.