HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače

HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače

Foto: Fotolia

Tvrtka HP najavila je nova rješenja za recikliranje koja će korisnicima u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) pomoći da smanje utjecaj njihova ispisa na okoliš i uživaju u pogodnostima kvalitetnog originalnog HP-ovog potrošnog materijala.

Kao predvodnik industrije u nastojanju da ispis učine održivijim, HP kontinuirano surađuje s proizvođačima, maloprodajom i nevladinim organizacijama kako bi kreirali rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš — od dizajna i proizvodnje proizvoda do njihove uporabe i reciklaže na kraju njihova vijeka trajanja.

„Naši korisnici žele rješenja koja pružaju kvalitetu i pouzdanost te dokazane ekološke performanse,” istaknuo je David Ryan, potpredsjednik HP-ove poslovne jedinice Printing Systems Supplies Category za regiju EMEA. „HP-ov pristup započinje s inovativnim i ekološki održivim dizajnom proizvoda te ide sve do besplatnih i jednostavnih opcija za recikliranje kojima ljudi mogu potpuno vjerovati.“

HP-ov program za recikliranje HP Planet Partners korisnicima omogućuje recikliranje iskorištenih originalnih HP-ovih ispisnih uložaka kroz tzv. closed loop proces reciklaže plastike (sustav zatvorene petlje u kojem se materijali neprestano recikliraju kako bi se iskoristili za proizvodnju istog proizvoda). Do danas su korisnici diljem svijeta reciklirali više od pola milijarde HP-ovih ispisnih uložaka za tintne i laserske pisače, upravo zahvaljujući programu HP Planet Partners. HP Planet Partners je besplatni program, dostupan korisnicima u 34 zemlje regije EMEA.

HP-ov proces recikliranja plastike closed loop koristi plastiku iz recikliranih tintnih ispisnih uložaka i ostalih resursa nakon što su ih korisnici iskoristili kako bi proizveo nove originalne HP-ove  ispisne uloške. HP je do danas reciklirao 1,71 milijardu funti (776.000 metričkih tona) elektronike i originalnih HP-ovih ispisnih uložaka diljem svijeta. Osim toga, HP je spriječio da 280 milijuna ispisnih uložaka te više od 2 milijarde iskorištenih plastičnih boca dospije na odlagališta otpada. HP želi reciklirati 3,5 milijardi funti (1.600.000 metričkih tona) elektroničkih proizvoda i potrošnih materijala do kraja 2015.

Procjenjuje se da u usporedbi s novom (ili neupotrebljavanom) plastikom, reciklirana plastika, koja se od 2010. godine koristi za proizvodnju ispisnih uložaka, ima do 33% manji utjecaj na okoliš — čak i ako se u obzir uzme utjecaj koji na okoliš imaju prikupljanje, transport i obrada. Osim toga, prema procjenama, korištenje reciklirane plastike smanjuje ukupnu količinu vode koja se troši tijekom proizvodnje ispisnih uložaka za najviše 89%.

Još iz kategorije

Kriza ubrzala transformacijske projekte

Kriza ubrzala transformacijske projekte

12.08.2020. komentiraj

Brzina promjena još se povećala u vrijeme krize, transformacijski projekti su čak i ubrzani, a promijenio se i način na koji radimo, ističe Tomislav Balun, poslovni direktor IBM Hrvatska za ICT Business.info. Prema njegovim riječima svi su razmišljali kako se prilagoditi, kako stvoriti nove modele rada, kako osigurati kontinuitet poslovanja te na koji način iskoristiti cloud rješenja u prilagođavanju krizi.

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.