HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače

HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače

Foto: Fotolia

Tvrtka HP najavila je nova rješenja za recikliranje koja će korisnicima u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) pomoći da smanje utjecaj njihova ispisa na okoliš i uživaju u pogodnostima kvalitetnog originalnog HP-ovog potrošnog materijala.

Kao predvodnik industrije u nastojanju da ispis učine održivijim, HP kontinuirano surađuje s proizvođačima, maloprodajom i nevladinim organizacijama kako bi kreirali rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš — od dizajna i proizvodnje proizvoda do njihove uporabe i reciklaže na kraju njihova vijeka trajanja.

„Naši korisnici žele rješenja koja pružaju kvalitetu i pouzdanost te dokazane ekološke performanse,” istaknuo je David Ryan, potpredsjednik HP-ove poslovne jedinice Printing Systems Supplies Category za regiju EMEA. „HP-ov pristup započinje s inovativnim i ekološki održivim dizajnom proizvoda te ide sve do besplatnih i jednostavnih opcija za recikliranje kojima ljudi mogu potpuno vjerovati.“

HP-ov program za recikliranje HP Planet Partners korisnicima omogućuje recikliranje iskorištenih originalnih HP-ovih ispisnih uložaka kroz tzv. closed loop proces reciklaže plastike (sustav zatvorene petlje u kojem se materijali neprestano recikliraju kako bi se iskoristili za proizvodnju istog proizvoda). Do danas su korisnici diljem svijeta reciklirali više od pola milijarde HP-ovih ispisnih uložaka za tintne i laserske pisače, upravo zahvaljujući programu HP Planet Partners. HP Planet Partners je besplatni program, dostupan korisnicima u 34 zemlje regije EMEA.

HP-ov proces recikliranja plastike closed loop koristi plastiku iz recikliranih tintnih ispisnih uložaka i ostalih resursa nakon što su ih korisnici iskoristili kako bi proizveo nove originalne HP-ove  ispisne uloške. HP je do danas reciklirao 1,71 milijardu funti (776.000 metričkih tona) elektronike i originalnih HP-ovih ispisnih uložaka diljem svijeta. Osim toga, HP je spriječio da 280 milijuna ispisnih uložaka te više od 2 milijarde iskorištenih plastičnih boca dospije na odlagališta otpada. HP želi reciklirati 3,5 milijardi funti (1.600.000 metričkih tona) elektroničkih proizvoda i potrošnih materijala do kraja 2015.

Procjenjuje se da u usporedbi s novom (ili neupotrebljavanom) plastikom, reciklirana plastika, koja se od 2010. godine koristi za proizvodnju ispisnih uložaka, ima do 33% manji utjecaj na okoliš — čak i ako se u obzir uzme utjecaj koji na okoliš imaju prikupljanje, transport i obrada. Osim toga, prema procjenama, korištenje reciklirane plastike smanjuje ukupnu količinu vode koja se troši tijekom proizvodnje ispisnih uložaka za najviše 89%.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.