HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre

HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre

Foto: HP

HP je predstavio mrežu (network fabric) za podatkovne centre u industriji koja se temelji na HP FlexNetwork arhitekturi te omogućuje klijentima veću poslovnu učinkovitost pružajući im dvostruko veću skalabilnost) i 75 posto manju složenost od trenutnih mrežnih rješenja te koji smanjuje vrijeme provisioning-a s mjeseci na samo nekoliko minuta.

Kako se tvrtke približavaju cloud okruženju, naslijeđene mrežne arhitekture uslijed trenutnog pristupa aplikacijama i uslugama koje nude kvalitetnije iskustvo korisnicima pod pritiskom mijenjaju svoj oblik. Organizacije se bore sa složenošću trenutnog dizajna mreže podatkovnog centra, što zahtjeva ručne konfiguracije uređaj po uređaj i ograničavaju performanse aplikacija koje zahtijevaju veliku propusnost podataka.

HP rješava ove izazove nizom softverski definiranih mreža (SDN) podatkovnog centra koji omogućuje napredne mogućnosti automatizacije te skalabilnost u industriji za aplikacije koje zahtijevaju veliku propusnost podataka kao što je to Hadoop. Nedavne ponude uključuju novi HP FlexFabric 12900, prvi OpenFlow-preklopnik u industriji koji se može prilagoditi kako bi se zadovoljile potrebe za povećanim virtualnim opterećenjem.

“Tijekom proteklih dvadeset godina, mreže u podatkovnim centrima zaostajale su u udovoljavanju novim zahtjevima za cloud, virtualizaciju te big data koje su pred njih postavljale tvrtke. Samo je HP u poziciji pružiti najpotpuniji softversko definiranu mrežu za podatkovne centre, koja svojim inovacijama omogućuje klijentima da stvore mrežne temelje gdje će oni već danas, ail i u budućnosti, udovoljiti svojim potrebama.”, izjavila je Bethany Mayer, viša potpredsjednica i generalna direktorica Networking HP-a.

Oprema iz novog HP-ovog rješenja bit će dostupna širom svijeta tijekom druge polovice 2013.

Još iz kategorije

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.