HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre

HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre

Foto: HP

HP je predstavio mrežu (network fabric) za podatkovne centre u industriji koja se temelji na HP FlexNetwork arhitekturi te omogućuje klijentima veću poslovnu učinkovitost pružajući im dvostruko veću skalabilnost) i 75 posto manju složenost od trenutnih mrežnih rješenja te koji smanjuje vrijeme provisioning-a s mjeseci na samo nekoliko minuta.

Kako se tvrtke približavaju cloud okruženju, naslijeđene mrežne arhitekture uslijed trenutnog pristupa aplikacijama i uslugama koje nude kvalitetnije iskustvo korisnicima pod pritiskom mijenjaju svoj oblik. Organizacije se bore sa složenošću trenutnog dizajna mreže podatkovnog centra, što zahtjeva ručne konfiguracije uređaj po uređaj i ograničavaju performanse aplikacija koje zahtijevaju veliku propusnost podataka.

HP rješava ove izazove nizom softverski definiranih mreža (SDN) podatkovnog centra koji omogućuje napredne mogućnosti automatizacije te skalabilnost u industriji za aplikacije koje zahtijevaju veliku propusnost podataka kao što je to Hadoop. Nedavne ponude uključuju novi HP FlexFabric 12900, prvi OpenFlow-preklopnik u industriji koji se može prilagoditi kako bi se zadovoljile potrebe za povećanim virtualnim opterećenjem.

“Tijekom proteklih dvadeset godina, mreže u podatkovnim centrima zaostajale su u udovoljavanju novim zahtjevima za cloud, virtualizaciju te big data koje su pred njih postavljale tvrtke. Samo je HP u poziciji pružiti najpotpuniji softversko definiranu mrežu za podatkovne centre, koja svojim inovacijama omogućuje klijentima da stvore mrežne temelje gdje će oni već danas, ail i u budućnosti, udovoljiti svojim potrebama.”, izjavila je Bethany Mayer, viša potpredsjednica i generalna direktorica Networking HP-a.

Oprema iz novog HP-ovog rješenja bit će dostupna širom svijeta tijekom druge polovice 2013.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.