HP-ova rješenja radnih stanica za kreativce

HP-ova rješenja radnih stanica za kreativce

Na svečanosti američkog udruženja radijskih i televizijskih postaja National Association of Broadcasters (NAB) održanoj početkom travnja u Las Vegasu, tvrtka HP prikazala je rješenja koja stoje iza inovacija i rezultata nekih od najzahtjevnijih klijenata na svijetu.

Kreativcima koji rade u sektorima medijske i zabavne industrije u kojima sve ovisi o rokovima HP-ove radne stanice omogućuju postizanje vrhunskih rezultata, bilo da je riječ o kreiranju vizualnih efekata za najnoviji hit film ili o montažeru oskarovcu koji radi iz vlastitog doma.

„Naši korisnici neprekidno pomiču granice kreativnosti te trebaju dosljedna poboljšanja tehnoloških performansi od jednog do drugog projekta,“ istaknuo je Jeff Wood, potpredsjednik HP-ove poslovne jedinice Commercial Solutions Business Unit zadužen za globalno upravljanje proizvodima. „Kao predvodnik industrije radnih stanica, HP nastavlja tragati za inovativnim partnerima, novim rješenjima i zahtjevnim korisnicima koji će unaprijediti rezultate kreativaca.“

U suradnji s tvrtkom Fusion-io HP trenutno radi na integriranju višeslojne memorije Fusion ioFX u radne stanice HP Z. To je najnoviji pokazatelj HP-ove predanosti razvoju inovativnih rješenja i poboljšanju performansi posebice za segment medija i industriju zabave.

„Smatram da je HP jedna od najboljih tehnoloških tvrtki na svijetu i iznimno mi je drago vidjeti da HP i Fusion-io zajedno rade na unaprjeđenju računalnih arhitektura radnih stanica,” izjavio je Steve Wozniak, glavni znanstvenik tvrtke Fusion-io. „Rješenje Fusion ioFX HP-ovim nevjerojatnim radnim stanicama donosi 'pamet' tvrtke Fusion-io te obogaćuje HP-ovu preciznu tehnologiju – po kojoj je poznat u cijelome svijetu – s još snažnijim i boljim performansama aplikacija“, zaključuje Wozniak.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.