HP i Microsoft zajednički potiču prelazak na Win 8

HP i Microsoft zajednički potiču prelazak na Win 8

Foto: Ilustracija

Manjak prelazaka na novi operativni sustav zabrinula je Microsoft stoga se on odlučio na suradnju s jednim od najvećih svjetskih proizvođača računala HP-om kako bi korisnicama pomogla u prijelazu s operativnog sustava (OS) Windows® XP na noviju verziju Windowsa.

Podsjetimo, Microsoftova podrška za OS Windows XP završit će na dan 8. travnja 2014. godine, a prema posljednjem HP-ovu istraživanju, 40 posto poslovnih korisnika još uvijek nije implementiralo alternativu OS-u Windows XP.

HP tvrtkama nudi najširi portfelj hardverskih proizvoda, golemi specijalizirani tim stručnjaka za Microsoftova rješenja te najnaprednije alate kako bi ostvarili neometan i cjenovno učinkovit prijelaz na noviju verziju OS-a Windows XP, tvrde u kompaniji i dodaju da sve to dolazi uz podršku modela učinkovitih usluga te snažne podrške distributera i ostalih partnerskih tvrtki (channel partners).

Kao rezultat svega toga, HP tvrtkama može pomoći da umanje sveukupnu potrebu za podrškom i održavanjem, povećaju produktivnost, smanje troškove IT-ja te poboljšaju zaštitu od sigurnosnih prijetnji, pojašnjavaju u HP-u.

„Brojne su tvrtke do sada izbjegavale prijelaz na noviju verziju XP-a zbog straha od gubitka kompatibilnosti i produktivnosti tijekom prijelaznog procesa“, tvrdi Gerwald van der Gijp, direktor HP-ove poslovne jedinice Printing and Personal Systems Group zadužen za komercijalne proizvode u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika).

„HP-ov široki portfelj proizvoda i usluga ne samo da je sveobuhvatan, već je i cjenovno učinkovit. Istovremeno, zahvaljujući HP-ovoj poslovnoj jedinici za pružanje financijskih usluga HP Financial Services (HPFS), moguća su tek minimalna prethodna ulaganja, a time prijelaz s XP-a na noviju verziju OS-a Windows postaje jednostavniji i predstavlja manje brige“, kazuje Van der Gijp.

„Uzbuđeni smo zbog ulaganja HP-a, čija je svrha pomoć korisnicima u prihvaćanju pogodnosti suvremenih Windowsa,“ izjavio je Erwin Visser, Microsoftov generalni direktor zadužen za Windowse i zaključuje da „suradnjom s kompanijom kao što je HP, koja posjeduje potrebni hardver i usluge, tvrtke mogu gotovo odmah započeti realizaciju pogodnosti koje donose Windows 8 i Windows 7.“

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.