HGK predstavila katalog investicijskih projekata vrijednih 5,9 milijardi eura

HGK predstavila katalog investicijskih projekata vrijednih 5,9 milijardi eura

„Hrvatska gospodarska komora izradila je Bazu investicijskih projekata ponajprije radi naših članica kako bi njihovi projekti bili vidljivi i sistematizirani na jednom mjestu i na taj način dostupniji i atraktivniji domaćim i stranim investitorima“, rekla je Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU na konferenciji za medije, 23. svibnja održanoj u HGK u povodu predstavljanja Kataloga/Baze investicijskih projekata.

Dodala je i kako je HGK namjeravala konkretizirati problematiku koja se odnosi na investicije i investiranje u Hrvatskoj. „Nastojimo pratiti politiku Vlade na tom području te ostvarujemo kontakte s investitorima i nositeljima projekata. Odlučili smo stoga dostupnost informacija o investicijskim projektima podići na višu razinu“, objasnila je Trnokop Tanta.

Kroz dobro organizirani komorski sustav županijskih komora prikupljani su podaci o investicijskim projektima koji se potom javno predstavljaju. Riječ je o 108 javnih i privatnih investicijskih projekata procijenjenih na 5,9 milijardi eura.

Centar za investicije HGK, koji je počeo s radom prije godinu dana, namjeravajući  tako ujediniti sve usluge HGK u segmentu investicija, daje potporu domaćim i stranim investitorima te im pruža sve potrebne informacije i logističku podršku, istaknula je direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali, koja je i predstavila Katalog/Bazu. Centar za investicije djeluje kao spona između domaćih i stranih investitora te državne uprave, a predlaže i mjere za poboljšanje investicijskog okruženja, obavještava poduzetnike o zakonodavnom okviru za ulaganja, posreduje u komunikaciji i surađuje s nadležnim državnim institucijama.

Izrada Kataloga/Baze investicijskih projekata pokrenuta je radi identificiranja i vođenja ujedinjenog pregleda investicijskih projekata koji su u fazi razvoja ili su već spremni za realizaciju te predstavlja temelj za promociju dijela investicijskog potencijala RH, kao i povezivanje nositelja projekata s potencijalnim investitorima, istaknula je Stipić Kobali.

Bazu je moguće pretraživati na hrvatskom i engleskom jeziku, prema županijama, sektoru gospodarstva te nazivu projekta, a trenutno sadrži informacije o 108 javnih i privatnih investicijskih projekata procijenjene vrijednosti 5,9 milijardi eura u 21 županiji. I to iz područja turizma, infrastrukture, energetike, zaštite okoliša, industrije, graditeljstva, poljoprivrede itd., koji imaju djelomično ili potpuno pripremljenu dokumentaciju.

Katalog/Baza dostupan je putem internetskih stranica www.hgk.hr, a na jesen se planira otvaranje nove dvojezične web stranice, rekla je Stipić Kobali dodavši kako je dio projekata već predstavljen na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu.

Još iz kategorije

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

25.02.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.