Hackspaces – nova aplikacija za jednostavniju organizaciju coworking prostora

Hackspaces – nova aplikacija za jednostavniju organizaciju coworking prostora

Foto: Fotolia

Sve više startup projekata, ali i dizajnera upravo se odlučuje za rad u radnim prostorima kao što su coworking prostori gdje mogu lako ostvariti interakciju s kolegama iz svog tima, ali i s ostalima iz svog područja rada. No, čini se kako se većina coworking prostora suočava s istim problemima: ljudi naručuju hranu, no nisu u blizini da ju preuzmu, svi se bore za mjesta u konferencijskim dvoranama, a prostori imaju problema oko korisničkih uplata.

Velik broj coworking prostora ima vlastite različite načine kako bi riješili ove probleme. Max Savin, Elie Toubian i Jonathan Bensamoun pokušali su riješiti ovakve probleme kreirajući aplikaciju zasnovanu na tzv. Cloud pohrani podataka kojoj je cilj ostvariti bolju komunikaciju između coworking prostora i njihovih članova.

HackSpaces je dizajniran na način da se pomoću njega bilježe uplate, broj sjedala i konferencijske dvorane. Planer u konferencijskim dvoranama, primjerice, zamjenjuje ploču koja se trenutno koristi u nekim coworking prostorima i omogućuje korisnicima da provjere koje prostorije su zauzete ili rezervirane tijekom dana jednostavnim načinom putem mobilne aplikacije.

Aplikacija sadrži i alat za slanje poruka koji omogućava članovima da se međusobno informiraju ukoliko je dostavljen neki paket ili u slučaju održavanja nekakvih događanja u coworking prostorijama. Ovaj alat, također, omogućuje korisnicima da ostvare komunikaciju sa svima ili da se jednostavno obrate pojedinim članovima uz pomoć “@” spominjanja. Pojedini korisnici tako mogu primiti notifikaciju ili poruku ukoliko im, primjerice, stigne dostava za ručak na recepciji.

Kreativci koji stoje iza ove aplikacije ističu kako često rade u coworking prostorima, te kako se nadaju da mogu poboljšati iskustvo rada na zadovoljstvo svih onih koji, poput njih samih, uživaju raditi u coworking prostorima.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.