Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces

Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces

Google je krenuo u rebrendiranje svojih G Suite aplikacija u Google Workspace, čime se osvježavaju izgled i samo iskustvo korištenja za cijeli niz proizvoda. Primjerice, to se odnosi na Gmail, Docs, Meet, Sheets i Calendar.

Naravno, vizualno osvježenje nije jedina promjena, bit će i onih koje se vežu uz samo korištenje aplikacija. Uz to, uvode se neke nove mogućnosti, a sve skupa bit će dizajnirano kako bi u kompletu ponudilo bolju integraciju s drugim proizvodima.

Također, promjene su iskorištene kako bi se predstavio "Business Plus" paket s više mogućnosti za upravljanje uređajima. Dakle, napredniji korisnici imat će bogatiju ponudu no što su imali dosad. Samim time, može se slobodno kazati kako Google s Workspace kreće u intenzivniju bitku protiv konkurenata kao Microsoft Teams i Slack.

No, osvojiti tržište samo je dodatni plus za Google. Poanta cijele promjene jest povezati što više svojih proizvoda i usluga na jednom mjestu, odnosno, bolje ih integrirati međusobno. Pandemija koronavirusa potvrdila je da ljudi radije koriste ono što im nudi više na jednom mjestu, no što se okreću više rješenja odjednom. Samim time, Google im ide u susret i već po tome može se kazati da je plan iznimno kvalitetan.

Primjerice, korisnici će odsad moći generirati dokumenta tijekom razgovora, bez ikakve potrebe mijenjanja tabova. Tako nešto otprije nudi Slack i sad je zanimljivo da mu se Google odlučio "ući u prostor". To je samo jedan od primjera onoga što se olakšava, a praktički se olakšava sve. Kroz jedan prozor moći će se obaviti sve vezano uz nekadašnji G Suite.

I na kraju, nije ovo pokušaj osvajanja samo "workspace" tržišta, kako je navedeno. Povezivanje svih mogućnosti u jedan proizvod pomoći će Googleu u jednoj daleko žešćoj bitki - za cloud tržište. Na njemu su iznimno moćni Amazon Web Services (AWS) te sve moćniji Microsoft Azure. Iako je Google Cloud kvalitetan, nedostajalo mu je tih "finesa" kojima bi se mogao konkretnije nametnuti i čini se da je Workspace korak naprijed...

Još iz kategorije

Infocumulus se okreće multicloud rješenjima

Infocumulus se okreće multicloud rješenjima

26.11.2020. komentiraj

Domaća IT tvrtka Infocumulus, koju je Span akvizirao u cijelosti 2017. godine, sada se okreće novom segmentu poslovanja rješenjima u oblaku, odnosno kako ističe za ICTbusiness.info direktorica tvrtke Mihaela Trbojević. Prema njezinim riječima dugo se bave cloud rješenjima, ali sada je cilj pojačati širenje na savjetovanja korisnika i izradu njihovih tehnoloških i poslovnih  IT strategija na multicloud okruženje.

Nova nagrada za Infobip

Nova nagrada za Infobip

26.11.2020. komentiraj

Infobip se može pohvaliti novim dostignućem, nagradom Proddy za najbolju platformu za angažiranje kupaca. Odlučila je tako Product School zajednica. Inače, riječ je o platformi Moments, kojoj je glavna snaga SaaS ponuda. 'Uistinu smo počašćeni što smo prepoznati po jednoj od svojih prvih SaaS ponuda', poručili su iz Infobipa.

Orijentacija na vlastite NB-IoT proizvode

Orijentacija na vlastite NB-IoT proizvode

26.11.2020. komentiraj

Holosys u svojoj ponudi ima cjelovita AMR (Automatic Meter Reading) rješenja na već provjerenim tehnologijama, a može se reći da je Mbus, kao i bežična verzija istog, i dalje najraširenija tehnologija na domaćem i europskom tržištu, ističe za ICTbusiness.info direktor Holosysa Tomislav Lekić.