Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces

Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces

Google je krenuo u rebrendiranje svojih G Suite aplikacija u Google Workspace, čime se osvježavaju izgled i samo iskustvo korištenja za cijeli niz proizvoda. Primjerice, to se odnosi na Gmail, Docs, Meet, Sheets i Calendar.

Naravno, vizualno osvježenje nije jedina promjena, bit će i onih koje se vežu uz samo korištenje aplikacija. Uz to, uvode se neke nove mogućnosti, a sve skupa bit će dizajnirano kako bi u kompletu ponudilo bolju integraciju s drugim proizvodima.

Također, promjene su iskorištene kako bi se predstavio "Business Plus" paket s više mogućnosti za upravljanje uređajima. Dakle, napredniji korisnici imat će bogatiju ponudu no što su imali dosad. Samim time, može se slobodno kazati kako Google s Workspace kreće u intenzivniju bitku protiv konkurenata kao Microsoft Teams i Slack.

No, osvojiti tržište samo je dodatni plus za Google. Poanta cijele promjene jest povezati što više svojih proizvoda i usluga na jednom mjestu, odnosno, bolje ih integrirati međusobno. Pandemija koronavirusa potvrdila je da ljudi radije koriste ono što im nudi više na jednom mjestu, no što se okreću više rješenja odjednom. Samim time, Google im ide u susret i već po tome može se kazati da je plan iznimno kvalitetan.

Primjerice, korisnici će odsad moći generirati dokumenta tijekom razgovora, bez ikakve potrebe mijenjanja tabova. Tako nešto otprije nudi Slack i sad je zanimljivo da mu se Google odlučio "ući u prostor". To je samo jedan od primjera onoga što se olakšava, a praktički se olakšava sve. Kroz jedan prozor moći će se obaviti sve vezano uz nekadašnji G Suite.

I na kraju, nije ovo pokušaj osvajanja samo "workspace" tržišta, kako je navedeno. Povezivanje svih mogućnosti u jedan proizvod pomoći će Googleu u jednoj daleko žešćoj bitki - za cloud tržište. Na njemu su iznimno moćni Amazon Web Services (AWS) te sve moćniji Microsoft Azure. Iako je Google Cloud kvalitetan, nedostajalo mu je tih "finesa" kojima bi se mogao konkretnije nametnuti i čini se da je Workspace korak naprijed...

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija pomaže unaprijediti i ugladiti isporuku IT usluga

Umjetna inteligencija pomaže unaprijediti i ugladiti isporuku IT usluga

25.02.2021.

Umjetna inteligencija omogućava prebacivanje na sebe dobrog dijela posla u korporacijama, što se vidi u istraživanju provedenom od strane OpsRamp. Prema njemu, sve je više područja koje pokriva umjetna inteligencija, ali i sve je više inicijativa da se to učini, kao što je i sve više proizvoda vezanih uz umjetnu inteligenciju, odnosno, automatizaciju procesa.

Ericsson Nikola Tesla ostvario rast prihoda 13,7 posto, a bruto dobiti 6 posto

Ericsson Nikola Tesla ostvario rast prihoda 13,7 posto, a bruto dobiti 6 posto

23.02.2021.

Poslovni rezultati najvećeg domaćeg ICT izvoznika Ericsson Nikola Tesle pokazuju kako je u prošloj godini ukupni prihodi od prodaje su dosegnuli 2,023 milijarde kuna uz rast od 13,7  posto u odnosu na godinu dana ranije. Podaci pokazuju da u ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 45,8 posto, usluge za Ericsson 42,6 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 11,6 posto, čim je izvoz kompanije veći 54,2 posto.

Nizozemska i AMD dogovorili nabavku novog superračunala

Nizozemska i AMD dogovorili nabavku novog superračunala

20.02.2021.

Nizozemsko nacionalno superračunalo Cartesius staro je gotovo osam godina i slobodno se može kazati kako su mu neke komponente zastarjele, zbog čega su tamošnje državne vlasti i SURF centar odlučili uložiti 20 milijuna eura i opremiti ga, srećom po AMD koji će se itekako okoristiti.