UMJETNA INTELIGENCIJA

GlobalLogic najavio “Platform-of-Platforms” za implementaciju AI-a u tvrtkama

GlobalLogic najavio “Platform-of-Platforms” za implementaciju AI-a u tvrtkama
Depositphotos

GlobalLogic najavila je prvu arhitekturu Platform-of-Platforms dizajniranu za podršku u implementaciji umjetne inteligencije (AI) u tvrtkama. GlobalLogic je dizajnirao arhitekturu za rješavanje ključnih izazova koje svaka tvrtka mora prevladati prilikom operacionalizacije AI i generativne AI (GenAI).

Kako bi ostvarile potencijal koji AI obećava, tvrtke se moraju pozabaviti zahtjevima privatnosti i sigurnosti podataka, spriječiti curenje intelektualnog vlasništva (IP) i upravljati pravnim rizicima. Također trebaju identificirati pristup koji omogućuje tehničku agilnost dok istovremeno novi modeli, platforme i druge inovacije poprimaju oblik. U isto vrijeme, čelnici tvrtki moraju upravljati organizacijskim promjenama i pronaći učinkovite strategije za kontrolu troškova i povećanje povrata ulaganja u AI/GenAI.

S više od deset godina iskustva u isporuci i implementaciji umjetne inteligencije u okviru softverskih proizvoda i poslovnih platformi, GlobalLogic nudi jedinstvenu kombinaciju dizajna, podataka i inženjerskih izazova AI-ja i GenAI-ja, spremnih za primjenu. Stvorena u partnerstvu s vodećim hiperskalerima i korištenjem njihovih temeljnih GenAI mogućnosti, GlobalLogicova arhitektura je prva takve vrste za objedinjavanje i industrijalizaciju AI i GenAI rješenja za tvrtke.

"Dok tvrtke rade na prelasku s AI i GenAI prototipova na implementaciju, odnosno skaliranje, postalo je jasno da korištenje ove tehnologije zahtijeva puno više od slanja upita jezičnom modelu (LLM)", rekao je Sumit Sood, COO i voditelj inženjeringa u GlobalLogicu. “Pomažemo tvrtkama da usvoje GenAI od 2021 godine, a 'tradicionalnu' AI mnogo dulje, često u životno ključnim situacijama. Razumijemo što treba učiniti kako bismo osigurali odgovornost, pouzdanost i mogućnost upotrebe na AI platformama“, pojašnjava Sood.

Prema njegovim riječima princip odgovornosti fokusira na odgovore koji su točni, zakoniti i u skladu sa zahtjevima sigurnosti i upravljanja. Načelo pouzdanosti zahtijeva mehanizme za ispravljanje pomaka modela i sigurnosnih prijetnji tijekom vremena. Naposljetku, načelo ponovne upotrebe ključno je za implementaciju zajedničkog unosa podataka, pripreme i obuke modela te mehanizama zajedničke potrošnje koji pomažu u obuzdavanju troškova i ublažavanju rizika sprječavanjem dupliciranja rada.

GlobalLogic-ova AI arhitektura Platform-of-Platforms rješava ključne potrebe vezane uz vidljivost, sigurnost, upravljanje i potrošnju. Omogućuje integraciju najboljih modela, algoritama i rješenja bilo da su postavljeni u oblaku ili lokalno. Također uključuje akceleratore za brzu implementaciju nekih od najtraženijih slučajeva upotrebe, uključujući korisničku podršku i operacije, razvoj softvera i migraciju te upravljanje znanjem tvrtke.

"GenAI okruženje je vrlo dinamično", kaže Sood. "U okruženju u kojem se najbolja tehnologija može mijenjati iz mjeseca u mjesec ili čak iz tjedna u tjedan, GlobalLogic-ov pristup “Platform-of-Platforms” omogućuje našim klijentima da odaberu najbolja rješenja za isporuku GenAI-ja poslovne klase za podršku njihovim poslovnim rezultatima“, zaključuje Sood.