GlobalLogic, Jungo i OpenSynergy lansirali integrirani virtualni sustav za praćenje vozača

GlobalLogic, Jungo i OpenSynergy lansirali integrirani virtualni sustav za praćenje vozača

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

GlobalLogic Inc., Jungo i OpenSynergy objavili su partnerski sporazum za zajednički razvoj automobilskog virtualnog sustava za praćenje vozača (DMS – Driver Monitoring System), rješenje koje pruža naprednu sigurnost i jednostavnost implementacije.

Novo rješenje implementira samostalni DMS koji se trenutno nalazi na zasebnoj elektroničkoj upravljačkoj jedinici (ECU) s postojećim kontrolerom u cockpitu automobila. Kao rezultat toga, DMS pruža podatke za cockpit (npr. alarm u slučaju pospanosti) kao i za infotainment sustave u vozilu (npr. kontrola gestama). Virtualni DMS ujedno omogućuje proizvođačima opreme (OEM) definirati nove funkcionalnosti i smanjiti troškove hardvera, dok istovremeno štite osjetljive podatke od potencijalnih zlonamjernih napada.

Umor i nedostatak pažnje uzrok su visokog postotka prometnih nesreća, a DMS je tehnologija koja je razvijena za smanjenje broja takvih nesreća. Sustav prikuplja i analizira podatke o položaju glave i očiju i na osnovu analize predlaže buduće akcije. Primjerice, sustav može prepoznati da promatrana osoba ne gleda u cestu možda zato što je zaokupljena mobitelom ili tone u san. Nakon što se otkrije opasna situacija, DMS može poduzeti niz radnji kako bi spriječio moguću nesreću. Te radnje su intenzivni svjetlosni ili zvučni signali, pa čak i proces zaustavljanja u nuždi, uključujući poziv za liječničku pomoć.

“Automobilski sektor uvijek je brzo implementirao nove tehnologije koje povećavaju sigurnost i udobnost vozača, putnika i ostalih sudionika u prometu. Istodobno, nastoji smanjiti razinu složenosti novih modela automobila. To predstavlja mnoge izazove. Drago nam je da je GlobalLogic, u suradnji s našim partnerima, uspio stvoriti nešto što savršeno odgovara trenutnim potrebama proizvođača automobila i omogućuje im da u potpunosti iskoriste potencijal rješenja naprednog sustava za praćenje vozača,” rekao je Arvind Murthy, potpredsjednik & Voditelj (Automotive & Semiconductor BU) u GlobalLogic.

Inače, sustavi za nadzor vozača trenutno se nude kao samostalna funkcija na zasebnoj elektroničkoj upravljačkoj jedinici - ECU. Takva konfiguracija dizajna ne samo da je skupa, već otežava dijeljenje podataka s drugim programskim modulima,, a putem virtualizirajućeg DMS-a i OEM-ovi mogu prevladati takve probleme.

Inženjeri GlobalLogica integrirali su sustav koji je dizajnirao Jungo s mogućnostima Hypervisor rješenja koje je razvio OpenSynergy kako bi pomogli proizvođačima automobila i davateljima softvera implementirati tehnologiju u nove modele automobila. S obzirom na to, nisu potrebna prilagođena rješenja za svaku marku ili model automobila, što ujedno znači da je lakše i brže lansirati na tržište vozilo opremljeno specifičnim sustavima. Korištenje mehanizma virtualizacije omogućava i održavanje niske potrošnje energije i minimiziranje potrebe za proširenjem unutarnjih sustava automobila dodatnim komponentama. Te prednosti pak znače i niže troškove i lakšu implementaciju.

Još iz kategorije

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

08.12.2021.

Kad su u pitanju mali, srednji i veliki poduzetnici procesi poslovanja se razlikuju, ali prioriteti kao što su sigurnost, kvaliteta mreže i pouzdanost aplikacija važni su svima.

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

08.12.2021.

Napredno tehnološko rješenje u sklopu projekta pod nazivom Evidencija nekretnina (ENA) donosi stalni porast namjenskih prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto, te je u svrhu precizne izrade baze realnih podataka do sada proveden u dvadesetak općina i gradova u Hrvatskoj.

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

07.12.2021.

Microsoft je objavio da je dostupan Teams Essentials, prva samostalna Microsoft Teams ponuda dizajnirana posebno za male tvrtke. Teams Essentials malim tvrtkama pruža povoljno rješenje za sastanke, koje podržava suradnju, povezivanje i produktivnost u hibridnom radnom okruženju.