GlobalLogic Hrvatska počeo razvijati softverska rješenja u zdravstvu

GlobalLogic Hrvatska počeo razvijati softverska rješenja u zdravstvu

GlobalLogic Hrvatska otvorio je  novu industrijsku vertikalu za razvoj softverskih rješenja i uređaja u području zdravstva. Na ovaj način tvrtka nastavlja širenje usluga na druge industrijske sektore, nakon što je u posljednjih godinu i pol dana ekspertiza u automobilskoj i telekomunikacijskoj industriji proširena na FinTech industriju i Could tehnologije.

Razvoj softverskih rješenja za zdravstvo tehnološki će se nadograditi na već prisutna znanja i razvojne pristupe u drugim sektorima. S obzirom na to da će se raditi na novim i specifičnim tehnologijama i proizvodima, čiji je krajnji cilj bliska interakcija s čovjekom, potrebno je slijediti stroge korake tehnološkog razvoja. Naime, složenost razvoja i certificiranja medicinskih uređaja kategorizira se u jednu od tri klase,  vezane uz procjenu i eliminaciju rizika od mogućih ozljeda korisnika pri korištenju.

Prvi projekt na kojem rade inženjeri u GlobalLogicu, predstavlja razvoj uređaja za regulaciju inzulina  te spada u onu najkritičniju, klasu 3, koja podrazumijeva razinu provjera i certificiranja s najzahtjevnijim kriterijima. Uređaj bi  trebao pomoći osobama koje boluju od dijabetesa (šećerne bolesti) pri samostalnoj regulaciji razine šećera u krvi automatskom aplikacijom inzulina.  Kompanija iz SAD-a za koju GlobalLogic razvija rješenje je lider na tom području i nudi najsuvremenija rješenja.

“Zadovoljni smo zbog mogućnosti da svoja znanja i tehnologije koristimo u novim sektorima, a posebno smo ponosni na mogućnost razvoja novih rješenja koja poboljšavaju kvalitetu života. Moram priznati da je bilo relativno lagano pronaći motivaciju kod inženjera koji su postali dio tima i to me izuzetno veseli. No, ozbiljan posao je pred nama i siguran sam da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje. Na svjetskoj razini, Globallogic ima reference na projektima iz područja zdravstva, a pristupanje Hitachi grupi otvorilo nam se još i više novih prilika, kako u području zdravstva tako i šire “, rekao je Joško Rogulj, programski direktor za automotive, zdravstvo i ostale embedded projekte.

Inicijalni tim od desetak softverskih inženjera i testera već je oformljen i, nakon intenzivne faze upoznavanja s okolinom i procesima, a i samim sklopovljem, kroz sljedećih će mjesec dana početi raditi na razvoju uređaja nove generacije. U timu su kombinirane vještine od strane embedded inženjera koji rade u GlobalLogicu s vještinama novopridošlih stručnjaka.  Projekt na kojem rade uključuje široki raspon poslova od inicijalnog koncepta, dizajna proizvoda, izrade  prototipa, intenzivnog i strukturnog testiranja, validacije i verifikacije dizajna te, na kraju, organizaciju i nadzor proizvodnog procesa.

Medicinski uređaj na kojem rade inženjeri bit će dostupan diljem svijeta za nekoliko  godina, a trenutno je fokus na tržište SAD-a, što za sobom povlači i strogo usklađivanje s američkim regulatornim tijelima (FDA - Food and Drug Administration), bez čijeg nadzora i konačne dozvole niti jedan medicinski uređaj ne smije biti stavljen na američko tržište. Razvoj i proces certificiranja razvijenog uređaja može potrajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina.

Još iz kategorije

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

19.01.2022.

Ova kriza pokazala je prednosti hibridnih infrastruktura u računalnom oblaku, a s druge, povećanu potražnju za rješenjima koja automatiziraju IT procese i obradu informacija, kao i informacijsku sigurnost izvan tradicionalnih okvira, pojašnjava za ICTbusiness.info Tomislav Balun, Country Leader, IBM Croatia.

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).