GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub je predstavio Sponsors, novi alat koji omogućava financijsku podršku open source developerima na mjesečnoj razini, što znači da bi zapravo primali na neki način plaću poput normalnih zaposlenika. Sve što oni moraju učiniti jest postaviti "Sponsor me" (hrv., sponzoriraj me) dugme kraj svog GitHub repozitorija i priča može početi.

Na ovaj način GitHub želi pružiti priliku developerima i zajednici da još bolje razvija određene projekte. Jer, ruku na srce, neki od njih stoje upravo zato što nedostaje motivacije, u financijskom smislu. Zamislite situaciju u kojoj radite na nečemu besplatno, volonterski, altruistički ili s ciljem da jednom od toga zaradite... dok paralelno imate posao o kojem vam ovise stalni prihodi. Naravno, posao koji donosi novac je primaran i ima prioritet.

Ovime se to želi promijeniti pa da developeri mogu prioritete posložiti na jedan drugačiji način, koji ovisi o tome koliko je nekome stalo do određenog projekta. U financijskom smislu, naravno. Svjesni takve situacije, na GitHubu su omogućili vrlo jednostavan način plaćanja developerima koji to zaslužuju i sasvim sigurno će se na taj način zajednica dodatno pokrenuti.

Trenutno, riječ je o beta verziji Sponsors alata i u njoj mogu sudjelovati samo open source developeri. Tijekom prve godine tog sudjelovanja, GitHub će sam, uz pomoć matične mu kompanije Microsoft, "pratiti" sve uplate do pet tisuća američkih dolara istom tom svotom. Dakle, sama ulaganja od strane GitHuba mogla bi biti značajna. A nije ni to sve, GitHub u prvih 12 mjeseci Sponsorsa neće naplaćivati nikakve naknade prilikom transakcija, no poslije toga će početi.

Sve ovo samo je novi dokaz da Microsoft uistinu ima plan za GitHub i načine kako smekšati zajednicu, koja je dočekala "na nož" njegovo preuzimanje te platforme. Sad se to nekako čini kao daleka prošlost i preostaje samo odobravati sve ove korisne poteze. Jer, ustinu jesu korisni i malo tko će moći ponuditi suprotne argumente.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.