GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub je predstavio Sponsors, novi alat koji omogućava financijsku podršku open source developerima na mjesečnoj razini, što znači da bi zapravo primali na neki način plaću poput normalnih zaposlenika. Sve što oni moraju učiniti jest postaviti "Sponsor me" (hrv., sponzoriraj me) dugme kraj svog GitHub repozitorija i priča može početi.

Na ovaj način GitHub želi pružiti priliku developerima i zajednici da još bolje razvija određene projekte. Jer, ruku na srce, neki od njih stoje upravo zato što nedostaje motivacije, u financijskom smislu. Zamislite situaciju u kojoj radite na nečemu besplatno, volonterski, altruistički ili s ciljem da jednom od toga zaradite... dok paralelno imate posao o kojem vam ovise stalni prihodi. Naravno, posao koji donosi novac je primaran i ima prioritet.

Ovime se to želi promijeniti pa da developeri mogu prioritete posložiti na jedan drugačiji način, koji ovisi o tome koliko je nekome stalo do određenog projekta. U financijskom smislu, naravno. Svjesni takve situacije, na GitHubu su omogućili vrlo jednostavan način plaćanja developerima koji to zaslužuju i sasvim sigurno će se na taj način zajednica dodatno pokrenuti.

Trenutno, riječ je o beta verziji Sponsors alata i u njoj mogu sudjelovati samo open source developeri. Tijekom prve godine tog sudjelovanja, GitHub će sam, uz pomoć matične mu kompanije Microsoft, "pratiti" sve uplate do pet tisuća američkih dolara istom tom svotom. Dakle, sama ulaganja od strane GitHuba mogla bi biti značajna. A nije ni to sve, GitHub u prvih 12 mjeseci Sponsorsa neće naplaćivati nikakve naknade prilikom transakcija, no poslije toga će početi.

Sve ovo samo je novi dokaz da Microsoft uistinu ima plan za GitHub i načine kako smekšati zajednicu, koja je dočekala "na nož" njegovo preuzimanje te platforme. Sad se to nekako čini kao daleka prošlost i preostaje samo odobravati sve ove korisne poteze. Jer, ustinu jesu korisni i malo tko će moći ponuditi suprotne argumente.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.