GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub je predstavio Sponsors, novi alat koji omogućava financijsku podršku open source developerima na mjesečnoj razini, što znači da bi zapravo primali na neki način plaću poput normalnih zaposlenika. Sve što oni moraju učiniti jest postaviti "Sponsor me" (hrv., sponzoriraj me) dugme kraj svog GitHub repozitorija i priča može početi.

Na ovaj način GitHub želi pružiti priliku developerima i zajednici da još bolje razvija određene projekte. Jer, ruku na srce, neki od njih stoje upravo zato što nedostaje motivacije, u financijskom smislu. Zamislite situaciju u kojoj radite na nečemu besplatno, volonterski, altruistički ili s ciljem da jednom od toga zaradite... dok paralelno imate posao o kojem vam ovise stalni prihodi. Naravno, posao koji donosi novac je primaran i ima prioritet.

Ovime se to želi promijeniti pa da developeri mogu prioritete posložiti na jedan drugačiji način, koji ovisi o tome koliko je nekome stalo do određenog projekta. U financijskom smislu, naravno. Svjesni takve situacije, na GitHubu su omogućili vrlo jednostavan način plaćanja developerima koji to zaslužuju i sasvim sigurno će se na taj način zajednica dodatno pokrenuti.

Trenutno, riječ je o beta verziji Sponsors alata i u njoj mogu sudjelovati samo open source developeri. Tijekom prve godine tog sudjelovanja, GitHub će sam, uz pomoć matične mu kompanije Microsoft, "pratiti" sve uplate do pet tisuća američkih dolara istom tom svotom. Dakle, sama ulaganja od strane GitHuba mogla bi biti značajna. A nije ni to sve, GitHub u prvih 12 mjeseci Sponsorsa neće naplaćivati nikakve naknade prilikom transakcija, no poslije toga će početi.

Sve ovo samo je novi dokaz da Microsoft uistinu ima plan za GitHub i načine kako smekšati zajednicu, koja je dočekala "na nož" njegovo preuzimanje te platforme. Sad se to nekako čini kao daleka prošlost i preostaje samo odobravati sve ove korisne poteze. Jer, ustinu jesu korisni i malo tko će moći ponuditi suprotne argumente.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.