GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub pokrenuo alat Sponsors preko kojeg možete financijski podržati open source developere

GitHub je predstavio Sponsors, novi alat koji omogućava financijsku podršku open source developerima na mjesečnoj razini, što znači da bi zapravo primali na neki način plaću poput normalnih zaposlenika. Sve što oni moraju učiniti jest postaviti "Sponsor me" (hrv., sponzoriraj me) dugme kraj svog GitHub repozitorija i priča može početi.

Na ovaj način GitHub želi pružiti priliku developerima i zajednici da još bolje razvija određene projekte. Jer, ruku na srce, neki od njih stoje upravo zato što nedostaje motivacije, u financijskom smislu. Zamislite situaciju u kojoj radite na nečemu besplatno, volonterski, altruistički ili s ciljem da jednom od toga zaradite... dok paralelno imate posao o kojem vam ovise stalni prihodi. Naravno, posao koji donosi novac je primaran i ima prioritet.

Ovime se to želi promijeniti pa da developeri mogu prioritete posložiti na jedan drugačiji način, koji ovisi o tome koliko je nekome stalo do određenog projekta. U financijskom smislu, naravno. Svjesni takve situacije, na GitHubu su omogućili vrlo jednostavan način plaćanja developerima koji to zaslužuju i sasvim sigurno će se na taj način zajednica dodatno pokrenuti.

Trenutno, riječ je o beta verziji Sponsors alata i u njoj mogu sudjelovati samo open source developeri. Tijekom prve godine tog sudjelovanja, GitHub će sam, uz pomoć matične mu kompanije Microsoft, "pratiti" sve uplate do pet tisuća američkih dolara istom tom svotom. Dakle, sama ulaganja od strane GitHuba mogla bi biti značajna. A nije ni to sve, GitHub u prvih 12 mjeseci Sponsorsa neće naplaćivati nikakve naknade prilikom transakcija, no poslije toga će početi.

Sve ovo samo je novi dokaz da Microsoft uistinu ima plan za GitHub i načine kako smekšati zajednicu, koja je dočekala "na nož" njegovo preuzimanje te platforme. Sad se to nekako čini kao daleka prošlost i preostaje samo odobravati sve ove korisne poteze. Jer, ustinu jesu korisni i malo tko će moći ponuditi suprotne argumente.

Još iz kategorije

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.