GFI Software predstavlja Kerio Control 9.4 s novim sigurnosnim značajkama i inovacijama

GFI Software predstavlja Kerio Control 9.4 s novim sigurnosnim značajkama i inovacijama

Foto: DepositPhotos

GFI Software objavio je Kerio Control 9.4, najnoviju verziju popularnog rješenja za sigurnost mreže poduzeća, koje uključuje niz sigurnosnih inovacija. Ključna inovacija je novi kernel, koji zadovoljava najnovije sigurnosne standarde i eliminira ranjivosti prethodne verzije, a oko koje su izgrađene sve ostale sigurnosne značajke.

Kerio Control 9.4 integrira i opciju konfiguracije dvofaktorske autentifikacije (2FA), što sada IT administratorima omogućuje da postave proizvoljno vrijeme isteka 2FA tokena umjesto prethodnih fiksnih 30 dana. Detaljnije postavljanje 2FA bila je jedna od najtraženijih značajki i sada IT administratorima nudi veću kontrolu nad sigurnošću njihovih VPN mreža, dok istovremeno dopušta da je dvofaktorska autentifikacija potrebna svaki put kada se prijave na VPN.

Nova značajka preusmjeravanja obrnutog proxyja može neprimjetno pretvoriti dolazne HTTP veze u HTTPS, što zauzvrat korisnicima pruža sigurniji pristup. Tipičan primjer korištenja ove značajke su slučajevi kada korisnik posjećuje stranice smještene iza infrastrukture Kerio Control. Ostala poboljšanja uključuju poboljšanje stabilnosti i performansi softverskih i hardverskih kutija.

"Zahvaljujući potpuno novom kernelu, verzija 9.4 je vjerojatno najznačajnija inovacija u Kerio Controlu od dodavanja visoke dostupnosti", rekao je Ondřej Šabata, prodajni inženjer za GFI Software u kompaniji Zebra Systems.

„Kernel je ključna komponenta o kojoj ovisi i kompatibilnost hardvera i sigurnosnih modula, a nova verzija Kerio Controla korisnicima pruža znatno bolju zaštitu njihovih mreža i sigurniji rad za sve korisnike, bez obzira odakle rade“, objašnjava Šabata.

Kerio Control, koji koristi više od 25.000 organizacija diljem svijeta, pruža snažnu zaštitu korporativnih mreža od kibernetičkih prijetnji s vatrozidom nove generacije, zaštitom od virusa i zlonamjernog softvera, web zaštitom i virtualnim privatnim mrežama (VPN). Rješenje je dostupno u obliku softvera, virtualnog stroja ili hardverskog uređaja.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.