GEFCO i Talan zajedno će razvijati rješenja za automobile

GEFCO i Talan zajedno će razvijati rješenja za automobile

Foto: Shutterstock

Kompanije GEFCO i Talan potpisali su sporazum o razumijevanju s ciljem pružanja rješenja koja kombiniraju digitalne i fizičke tehnologije te su namijenjena automobilskom tržištu. Sporazum uključuje stvaranje zajedničkog pothvata koji omogućava partnerima ujedinjenje znanja i iskustava te predstavlja vrhunac njihovog odnosa godinama građenog na povjerenju.

Grupa GEFCO globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i nalazi se među europskim liderima u automobilskoj logistici. Talan se nalazi u vrhu tvrtki koje se bave savjetovanjem u području agilne transformacije organizacija. Njihov bi budući joint venturea trebao rezultirati dizajnom i promocijom rješenja namijenjenih automobilskom tržištu koje se također nalazi u značajnoj transformaciji i koje bi se u skoroj budućnosti trebalo još više oslanjati na najnovije digitalne tehnologije.

U to osnaženo i formalizirano partnerstvo GEFCO donosi svoja znanja i iskustvo u automobilskoj logistici, poznavanje poslovnih tržišta i snagu svoje međunarodne mreže. Talan će u partnerstvo donijeti veliku ekspertizu u novim informacijskim tehnologijama kao što su internet stvari, umjetna inteligencija, tehnologija blockchaina te agilne metode. GEFCO teži promicanju i poticanju inovacija unutar Grupe, ali i s vanjskim partnerima, s ciljem transformacije sektora logistike i transporta. Projekt podupire inovativnu politiku koju Talan kontinuirano prati te osnažuje davanjem podrške glavnim pružateljima usluga i tvrtkama kroz inovativna rješenja.

Još iz kategorije

Programeri koriste 5G za inovacije u robotici

Programeri koriste 5G za inovacije u robotici

22.11.2018. komentiraj

Verizon i Mass Tech Leadership Council, u suradnji s Ericssonom, pokrenuli su Verizon 5G Robotics Challenge. Riječ je o programu za sveučilišta, startupe i ostale programere za kreiranje 5G rješenja koje će transformirati industriju.

Dvije zlatne kune u IT-u - Microblink i Photomath

Dvije zlatne kune u IT-u - Microblink i Photomath

22.11.2018. komentiraj

Na jučerašnjoj dodjeli nagrade Zlatna kuna, koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora definitivna zvijezda večeri bile su dvije domaće IT tvrtke iza kojih stoji njihov suosnivač Damir Sabol. Dobitnici dviju zlatnih kuna tako su Photomath koji je nedavno dobio investiciju od 6 milijuna dolara i dosegao milijun downloada i Microblink koji se bavi proizvodnjom rješenja za prepoznavanje teksta koja se među ostalim nalaze i u Photomathu.

VR Pole najbolja inovacija za turizam u 2018.

VR Pole najbolja inovacija za turizam u 2018.

21.11.2018. komentiraj

Startup kompanija VR Pole koja je se bavi izradom uređaja za prikaz virtualne realnosti dobitnik je zlatne medalje za najbolju inovaciju u turizmu na 43. Hrvatskom salonu inovacija. Međunarodna izložba Inova, koja je održana prošlog tjedna u Zagrebu, ugostila je više od 640 inovacija iz 26 država svijeta.