Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Fujitsu Day u Zagrebu okupio više od 120 ICT stručnjaka

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U dvorani Panorama zagrebačkog hotela Westin održan je prvi Fujitsu Day Hrvatska, koji je okupio više od 120 ICT stručnjaka i poduzetnika. Pod motom Human centric innovation – Digital co-creation razgovaralo se o najnovijim tehnološkim trendovima i najaktualnijim temama kao što su, primjerice, digitalna transformacija, podatkovni centri u eri digitalne transformacije i Windows Server 2016.

Nakon uvodnog govora u kojem je sudionike pozdravio Darko Račič, voditelj predstavništva Fujitsua za Hrvatsku i Sloveniju, Juan Porcar, podpredsjednik i direktor Fujitsua za CEE, Rusiju i CIS te Afriku predstavio je Fujitsuovu viziju tehnologije koja kreće od korisnika, odnosno stavlja ga u središte inovacije. Naveo je i praktične primjere primjene četiri temelja digitalne transformacije (Internet of Things, cloud, sigurnost i AI (umjetna inteligencija)), koji su na najbolji način ilustrirali primjenu tehnologije koja izravno utječe na kvalitetu života. Primjer madridske bolnice San Carlos, koja se bavi liječenjem mentalnih bolesti, ilustrirao je kako se uz pomoć deep learning tehnologije može razviti rješenje koje pomaže liječnicima da predvide kritične slučajeve na temelju analize velikog broja liječničkih kartona ( više od 36.000). Riječ je o eksperimentalnom rješenju koje ukazuje na smjer razvoja zdravstva uz pomoć tehnologije u budućnosti.

Domagoj Draženović iz Microsofta tijekom svog izlaganja predstavio je nove značajke Windows Servera 2016, među kojima su unaprijeđena zaštita poslovanja, IT efikasnost i produktivnost te integrirana rješenja za tranziciju prema cloud serverima. Matjaž Sobočan iz Commvaulta naglasio je da je digitalna transformacija stvarnost koja od tvrtki i organizacija traži brojne prilagodbe i promjenu poslovnog modela, no na raspolaganju su brojni alati koji je mogu olakšati. Program konferencije zatvorila je trenerica Načela uspjeha Iva Bele koja je održala predavanje Tajne navike uspješnih ljudi.

Prvi Fujitsu Day Hrvatska uz kvalitetna predavanja i niz praktičnih primjera, donio je i priliku za networking, druženje i razmjenu ideja i iskustava između članova hrvatske IT zajednice.

Još iz kategorije

Dinit Card Services prvi u regiji prikazao kupnju u proširenoj stvarnosti

Dinit Card Services prvi u regiji prikazao kupnju u proširenoj stvarnosti

18.09.2018. komentiraj

Slovenska tvrtka Dinit Card Services premijerno je predstavila kupnju virtualnih proizvoda u obliku holograma uz pomoć naočala za proširenu i virtualnu stvarnost Microsoft HoloLens i mobilnog telefona. Riječ je o prvoj demonstraciji takve vrste kupovine u našoj regiji. Dinit je na projektu surađivao s dva partnera iz Slovenije, Skupinom Stroka.si te Microsoftom Slovenija.

Pedijatri potvrdili: više od 50 posto upita o zdravlju djece moguće je riješiti bez potrebe odlaska u ordinaciju

Pedijatri potvrdili: više od 50 posto upita o zdravlju djece moguće je riješiti bez potrebe odlaska u ordinaciju

18.09.2018. komentiraj

Suvremen način života mijenja roditeljske navike pa je sve učestalija komunikacija s pedijatrima putem mobitela i e-maila. Putem LittleDot platforme roditelji mogu u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta dobiti stručni medicinski savjet prilagođen individualnoj situaciji.

TOP 10 najkorištenijih Big Data frameworka

TOP 10 najkorištenijih Big Data frameworka

16.09.2018. komentiraj

Veliki podaci, ili na engleskom poznatiji kao Big Data, nastavljaju svoj izniman rast u svim industrijama i to ne čudi jer manje i veće kompanije oslanjaju se upravo na to što prikupe. Zatim ili prosljeđuju podatke ili ih jednostavno koriste za svoje potrebe, s ciljem da ono što nude bude bolje izvedeno, bolje plasirano i općenito bolje prihvaćeno.