FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

Foto: FotoFinder

Njemačka tvrtka FotoFinder najavila je predstavljanje nove verzije sustava bodystudio ATBM master. On će omogućiti dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela.

Osim platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze pomoću PASI skeniranja. FotoFinder je također predvodnik integriranja umjetne inteligencije u tehnologiju ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja na 24. Svjetskom dermatološkom kongresu u Milanu.

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. Pomoću rezolucije od 50 megapiksela polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela u RAW formatu, liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža. Videodermatoskopi omogućuju i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože uz uvećanje do 400 puta.

„Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena. S novom generacijom sustava, potpuno dokumentiranje kože moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente", objasnila je članica upravnog odbora FotoFindera Kathrin Niemela.

Profesionalni softver Moleanalyzer pro, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima. U studiji „Čovjek protiv stroja“, provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je iznimno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

Još iz kategorije

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

IN2 BIS za KBC Sestre milosrdnice vrijedan 4,1 milijuna kuna

25.05.2020. komentiraj

IN2 i Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice potpisali su ugovor kojim se nastavlja informatizacija KBC-a i povezivanje sve tri lokacije u jedinstveni informacijski sustav, a projekt je vrijedan 4,1 milijuna kuna.

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

24.05.2020. komentiraj

Digitalizacija mnogih industrija je u proteklih nekoliko mjeseci ušla u fazu eksplozivnog razvoja, potaknute su brojne inovacije i povećana učinkovitost, a primjena novih ICT tehnologija poput 5G, AI i računarstva u cloudu značajno je ubrzala digitalnu transformaciju u vertikalnim industrijama i u mnogim javnim sustavima, tvrde u Huaweiju.

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

Tri ključna savjeta za radno osposobljavanje zaposlenika na daljinu pomoću BYO računala

20.05.2020. komentiraj

U svjetlu novih pravila rada od kuće, mnoge kompanije, uključujući i VMware, suočene su između ostalog i s novim načinima radnog osposobljavanja svojih novih zaposlenika. Cijeli svijet bilježi zastoje u dostavama; isporuke računalnih dijelova i novih radnih računala za naše korisnike kasne nekoliko tjedana ili čak mjeseci dok istovremeno raste broj onih koji rade od kuće. Novi zaposlenici moraju započeti obavljati dužnosti iz svojih kućnih ureda a u ovoj situaciji, velika većina njih neće uskoro dobiti korporativno računalo pa čak niti na posudbu. Kako takvim zaposlenicima omogućiti početak rada usprkos svim zastojima? Jedan od načina svakako može biti uvođenje poslovne politike o BYO (donesi svoje vlastito) računalima.