FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

Foto: FotoFinder

Njemačka tvrtka FotoFinder najavila je predstavljanje nove verzije sustava bodystudio ATBM master. On će omogućiti dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela.

Osim platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze pomoću PASI skeniranja. FotoFinder je također predvodnik integriranja umjetne inteligencije u tehnologiju ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja na 24. Svjetskom dermatološkom kongresu u Milanu.

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. Pomoću rezolucije od 50 megapiksela polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela u RAW formatu, liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža. Videodermatoskopi omogućuju i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože uz uvećanje do 400 puta.

„Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena. S novom generacijom sustava, potpuno dokumentiranje kože moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente", objasnila je članica upravnog odbora FotoFindera Kathrin Niemela.

Profesionalni softver Moleanalyzer pro, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima. U studiji „Čovjek protiv stroja“, provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je iznimno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.