FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

Foto: FotoFinder

Njemačka tvrtka FotoFinder najavila je predstavljanje nove verzije sustava bodystudio ATBM master. On će omogućiti dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela.

Osim platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze pomoću PASI skeniranja. FotoFinder je također predvodnik integriranja umjetne inteligencije u tehnologiju ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja na 24. Svjetskom dermatološkom kongresu u Milanu.

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. Pomoću rezolucije od 50 megapiksela polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela u RAW formatu, liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža. Videodermatoskopi omogućuju i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože uz uvećanje do 400 puta.

„Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena. S novom generacijom sustava, potpuno dokumentiranje kože moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente", objasnila je članica upravnog odbora FotoFindera Kathrin Niemela.

Profesionalni softver Moleanalyzer pro, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima. U studiji „Čovjek protiv stroja“, provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je iznimno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

Još iz kategorije

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

26.06.2019. komentiraj

Globalne tvrtke i dalje na svojoj računalnoj i mrežnoj infrastrukturi čuvaju velike količine „tamnih podataka“ (dark data) – podataka za koje ne znaju što sadrže – a što privlači cyberkriminalce, otkrilo je novo istraživanje čije je rezultate predstavio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka.

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.