FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

FotoFinder predstavio novi sustav za rano otkrivanje raka kože

Foto: FotoFinder

Njemačka tvrtka FotoFinder najavila je predstavljanje nove verzije sustava bodystudio ATBM master. On će omogućiti dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela.

Osim platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze pomoću PASI skeniranja. FotoFinder je također predvodnik integriranja umjetne inteligencije u tehnologiju ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja na 24. Svjetskom dermatološkom kongresu u Milanu.

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. Pomoću rezolucije od 50 megapiksela polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela u RAW formatu, liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža. Videodermatoskopi omogućuju i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože uz uvećanje do 400 puta.

„Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena. S novom generacijom sustava, potpuno dokumentiranje kože moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente", objasnila je članica upravnog odbora FotoFindera Kathrin Niemela.

Profesionalni softver Moleanalyzer pro, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima. U studiji „Čovjek protiv stroja“, provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je iznimno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.