Facebookov Parse pomaže programerima u izradi aplikacija

Facebookov Parse pomaže programerima u izradi aplikacija

Manje od dva tjedna nakon što je najavio svoju prodaju na Facebooku, razvojna platforma za mobilne aplikacije Parse je proširila svoje područje poslovanja te je u svoj paket uključila hosting za tvorce aplikacija koji žele svoju web stranicu i to bez potrebe posebnih servera.

Parse je inače domaćin za 80.000 iOS, Android, Windows, i HTML5 aplikacija, čiji su joj kreatori povjerili vlastitu infrastrukturu i management, a nedavno ga je navodno preuzeo Facebook po cijeni od  85 milijuna dolara u gotovini i dionicama.

Parse je osnovan prije dvije godine od strane male skupine Googleovaca  i  Y Combinator alumnija koji su zajedno izgradili korisni set back-end alata za mobilneprogramere. Nudili su usluge koje pomažu mobilnim developerima pohranjivati podatke u cloudove, upravljanju identitetima i  prijavama, organiziranju push obavijesti i pokretanju prilagođenih kodova u cloudu.

Danas,  ova uspješna dvogodišnja tvrtka uvodi  web hosting opciju usmjerenu na programere koji žele bezbolan način da predstave svoje aplikacije na desktopima. Stvorili su AnyYolk, web-baziranu igru koja služi kao uzorak kojim će predstaviti svoj ​​novi hosting proizvod.

Razvojni programeri također mogu koristiti Parse kako bi pružali uslugu odredišne ​​stranice za svoje mobilne aplikacije te da skrenu pažnju na njih, dakle da budu nešto poput „leader boards“  (vođe zajednice) na webu.

"Parse Hosting  čini programerima izradu web prisutnosti za njihove aplikacije jako jednostavnim“ izjavili su iz tvrtke, te također ističu kako su ovim hostingom, tvorci aplikacija serverski slobodan razvoj od početka do kraja, tako da se mogu fokusirati na zabavne stvari: stvaranje puno boljeg iskustva za korisnike.

Lansiranjem takve inovacije, ova tvrtka u Facebookovom vlasništvu nada se uvjeriti svoje klijente i moguće korisnik, da se još uvijek brine za njihov najbolji interes. Naravno, Parse je sada dio jedne on najpoznatijih socijalnih mreža s puno manjim interesima za rast razvojne zajednice, ali ova mobilna aplikacija za razvojnu platformu se nije promijenila, što bi značilo da ipak u tom velikom konglomeratu uzimaju u obzir sve stavke poslovanja firmi koje posjeduju.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.