Facebookov Parse pomaže programerima u izradi aplikacija

Facebookov Parse pomaže programerima u izradi aplikacija

Manje od dva tjedna nakon što je najavio svoju prodaju na Facebooku, razvojna platforma za mobilne aplikacije Parse je proširila svoje područje poslovanja te je u svoj paket uključila hosting za tvorce aplikacija koji žele svoju web stranicu i to bez potrebe posebnih servera.

Parse je inače domaćin za 80.000 iOS, Android, Windows, i HTML5 aplikacija, čiji su joj kreatori povjerili vlastitu infrastrukturu i management, a nedavno ga je navodno preuzeo Facebook po cijeni od  85 milijuna dolara u gotovini i dionicama.

Parse je osnovan prije dvije godine od strane male skupine Googleovaca  i  Y Combinator alumnija koji su zajedno izgradili korisni set back-end alata za mobilneprogramere. Nudili su usluge koje pomažu mobilnim developerima pohranjivati podatke u cloudove, upravljanju identitetima i  prijavama, organiziranju push obavijesti i pokretanju prilagođenih kodova u cloudu.

Danas,  ova uspješna dvogodišnja tvrtka uvodi  web hosting opciju usmjerenu na programere koji žele bezbolan način da predstave svoje aplikacije na desktopima. Stvorili su AnyYolk, web-baziranu igru koja služi kao uzorak kojim će predstaviti svoj ​​novi hosting proizvod.

Razvojni programeri također mogu koristiti Parse kako bi pružali uslugu odredišne ​​stranice za svoje mobilne aplikacije te da skrenu pažnju na njih, dakle da budu nešto poput „leader boards“  (vođe zajednice) na webu.

"Parse Hosting  čini programerima izradu web prisutnosti za njihove aplikacije jako jednostavnim“ izjavili su iz tvrtke, te također ističu kako su ovim hostingom, tvorci aplikacija serverski slobodan razvoj od početka do kraja, tako da se mogu fokusirati na zabavne stvari: stvaranje puno boljeg iskustva za korisnike.

Lansiranjem takve inovacije, ova tvrtka u Facebookovom vlasništvu nada se uvjeriti svoje klijente i moguće korisnik, da se još uvijek brine za njihov najbolji interes. Naravno, Parse je sada dio jedne on najpoznatijih socijalnih mreža s puno manjim interesima za rast razvojne zajednice, ali ova mobilna aplikacija za razvojnu platformu se nije promijenila, što bi značilo da ipak u tom velikom konglomeratu uzimaju u obzir sve stavke poslovanja firmi koje posjeduju.

Još iz kategorije

Span organizira besplatne webinare

Span organizira besplatne webinare

08.04.2020. komentiraj

Okolnosti u kojima se kao društvo trenutno nalazimo u najmanju su ruku izazovne. Kako bismo ostali doma i postupili odgovorno prema zdravlju nas samih i cjelokupnog društva, preko noći smo morali promijeniti niz navika, pa tako i način na koji godinama poslujemo. Urede smo zamijenili radom od kuće, a sastanke s kolegama i klijentima pozivima na daljinu. Rad od kuće postao je nužnost i naša svakodnevnica, a siguran i funkcionalan prostor za rad izvan korporativnog okruženja prijeko potreban standard sada više nego ikada prije.

Erste banka sedmu  godinu zaredom obnovila PCI DSS certifikat

Erste banka sedmu godinu zaredom obnovila PCI DSS certifikat

08.04.2020. komentiraj

Erste banka privela je kraju proces recertificiranja po PCI/DSS standardu (Payment Card Industry Data Security Standard) čime je po sedmi put zaredom u potpunosti potvrđena sukladnost poslovanja banke s ovim visokim međunarodnim sigurnosnim standardom platnih sustava. Radi se o certifikatu koji izdaje PCI Security Standards Council kojeg su osnovali najveći kartičarski brendovi (American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc.) kako bi održavalo, razvijalo i promoviralo sigurno okruženje za obradu podataka o vlasnicima kartica.

Apple omogućio 90 dana besplatnog korištenja svog profesionalnog video i audio softvera

Apple omogućio 90 dana besplatnog korištenja svog profesionalnog video i audio softvera

07.04.2020. komentiraj

Apple se priključio drugim kompanijama koje su u trenucima pandemije koronavirusa odlučile korisnicima darovati jeftinije ili besplatne usluge na određeno vrijeme, kako bi im olakšali boravak u izolaciji. I ne samo to, kako bi se promovirao brend ili neka od usluga u ponudi.