Facebook štedi novac ekološki prihvatljivim rješenjima

Facebook štedi novac ekološki prihvatljivim rješenjima

Mark Zuckerberg je na Open Compute konferenciji istaknuo da je Facebook korištenjem Open Compute dizajna prilikom izgradnje njihove infrastrukture, u posljednje tri godine uštedio više od milijardu dolara.

Facebook je Open Compute projekt započeo još u travnju 2011. godine, te je taj projekt prerastao u cijelu jednu industriju koja se bavi proizvodnjom ekološki prihvatljive open source tehnologije koja je dizajnirana za poslužitelje, podatkovne centre i još mnogo toga. Neke od kompanija koje su se priključile ovoj industriji su Intel, AMD, Bloomberg, Box, Cumulus Networks, IBM i Microsoft.

Dok je Open Compute projekt svijetu uštedio mnogo energije, istovremeno je smanjio Facebooku potrošnju energije koju bi kompanija morala platiti. Zuckerberg je ponosno istaknuo da je kompanija ovim projektom u posljednjih godinu dana uštedjela onoliko energije koliko u godinu dana potroši 40 tisuća kućanstava, te da su smanjili emisiju štetnih plinova za onoliko koliko štetnih plinova proizvede 50 tisuća automobila u godinu dana.

Uzimajući u obzir da prosječno američko kućanstvo mjesečno potroši 903 kilovat sata energije,čija je cijena 0,1209 dolara po kilovat satu, dolazimo do nevjerojatnih 52 milijuna dolara koje je Facebook uštedio zahvaljujući Open Compute dizajnu.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.