Facebook štedi novac ekološki prihvatljivim rješenjima

Facebook štedi novac ekološki prihvatljivim rješenjima

Mark Zuckerberg je na Open Compute konferenciji istaknuo da je Facebook korištenjem Open Compute dizajna prilikom izgradnje njihove infrastrukture, u posljednje tri godine uštedio više od milijardu dolara.

Facebook je Open Compute projekt započeo još u travnju 2011. godine, te je taj projekt prerastao u cijelu jednu industriju koja se bavi proizvodnjom ekološki prihvatljive open source tehnologije koja je dizajnirana za poslužitelje, podatkovne centre i još mnogo toga. Neke od kompanija koje su se priključile ovoj industriji su Intel, AMD, Bloomberg, Box, Cumulus Networks, IBM i Microsoft.

Dok je Open Compute projekt svijetu uštedio mnogo energije, istovremeno je smanjio Facebooku potrošnju energije koju bi kompanija morala platiti. Zuckerberg je ponosno istaknuo da je kompanija ovim projektom u posljednjih godinu dana uštedjela onoliko energije koliko u godinu dana potroši 40 tisuća kućanstava, te da su smanjili emisiju štetnih plinova za onoliko koliko štetnih plinova proizvede 50 tisuća automobila u godinu dana.

Uzimajući u obzir da prosječno američko kućanstvo mjesečno potroši 903 kilovat sata energije,čija je cijena 0,1209 dolara po kilovat satu, dolazimo do nevjerojatnih 52 milijuna dolara koje je Facebook uštedio zahvaljujući Open Compute dizajnu.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).