Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Microsoft Excel čini svoju “Umetni podatke sa slike” (eng., Insert Data from Picture) omogućenom i na iOS aplikaciji, što će sasvim sigurno razveseliti korisnike iPhone i iPad uređaja koji ovise o radu s tablicama u malo naprednijem smislu.

Naime, alat "pogonjen" umjetnom inteligencijom će omogućiti korisnicima Excela izvlačiti podatke s fotografijama na njihovim uređajima pa ih konvertirati u proračunske tablice (eng., spreadsheet) za svega nekoliko sekundi. Ovu mogućnost prvi smo put vidjeli u rujnu prošle godine na Ignite eventu i potom se nudila korisnicima Android mobilnih uređaja. Odmah je bila sjajno prihvaćena jer "briše" nekoliko sati rada, koji bi bio potreban za ručni unos u Excel tablice.

No, treba znati da će "Insert Data from Picture" biti dostupan samo pretplatnicima Microsoftove Office 365 usluge, ali pritom mogu kroz tu pretplatu raditi na Androidu i iOS aplikaciju, nisu vezani uz jedan mobilni operativni sustav. Za pokretanje aplikacije dovoljno je otvoriti Excel i kliknuti na "Insert Data from Picture". Tad se pali kamera i njome treba uperiti u podatke koje se želi konvertirati.

Ova zanimljiva i korisna mogućnost bit će dostupna na 21 različiti jezik, što znači da bi Microsoft mogao uspjeti sa svojim planom širenja svojih proizvoda diljem svijeta. Ali, ono što je bitnije za današnji Microsoft, koji se uvelike okrenuo softveru i cloudu, najbitnije je povećati brojku Office 365 pretplatnika.

S ovakvim dodacima i mogućnostima unutar svojih ionako popularnih alata, svakako da će plan uspjeti pa samim time vrijednost samog Microsofta narednih mjeseci i godina može isključivo ići prema gore i ne bi bilo čudno vidjeti ga na samom vrhu, ispred Amazona, Applea, Googlea. Baš kao u neka davna vremena otprije dva i više desetljeća...

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.