Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Microsoft Excel čini svoju “Umetni podatke sa slike” (eng., Insert Data from Picture) omogućenom i na iOS aplikaciji, što će sasvim sigurno razveseliti korisnike iPhone i iPad uređaja koji ovise o radu s tablicama u malo naprednijem smislu.

Naime, alat "pogonjen" umjetnom inteligencijom će omogućiti korisnicima Excela izvlačiti podatke s fotografijama na njihovim uređajima pa ih konvertirati u proračunske tablice (eng., spreadsheet) za svega nekoliko sekundi. Ovu mogućnost prvi smo put vidjeli u rujnu prošle godine na Ignite eventu i potom se nudila korisnicima Android mobilnih uređaja. Odmah je bila sjajno prihvaćena jer "briše" nekoliko sati rada, koji bi bio potreban za ručni unos u Excel tablice.

No, treba znati da će "Insert Data from Picture" biti dostupan samo pretplatnicima Microsoftove Office 365 usluge, ali pritom mogu kroz tu pretplatu raditi na Androidu i iOS aplikaciju, nisu vezani uz jedan mobilni operativni sustav. Za pokretanje aplikacije dovoljno je otvoriti Excel i kliknuti na "Insert Data from Picture". Tad se pali kamera i njome treba uperiti u podatke koje se želi konvertirati.

Ova zanimljiva i korisna mogućnost bit će dostupna na 21 različiti jezik, što znači da bi Microsoft mogao uspjeti sa svojim planom širenja svojih proizvoda diljem svijeta. Ali, ono što je bitnije za današnji Microsoft, koji se uvelike okrenuo softveru i cloudu, najbitnije je povećati brojku Office 365 pretplatnika.

S ovakvim dodacima i mogućnostima unutar svojih ionako popularnih alata, svakako da će plan uspjeti pa samim time vrijednost samog Microsofta narednih mjeseci i godina može isključivo ići prema gore i ne bi bilo čudno vidjeti ga na samom vrhu, ispred Amazona, Applea, Googlea. Baš kao u neka davna vremena otprije dva i više desetljeća...

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.