Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Microsoft Excel čini svoju “Umetni podatke sa slike” (eng., Insert Data from Picture) omogućenom i na iOS aplikaciji, što će sasvim sigurno razveseliti korisnike iPhone i iPad uređaja koji ovise o radu s tablicama u malo naprednijem smislu.

Naime, alat "pogonjen" umjetnom inteligencijom će omogućiti korisnicima Excela izvlačiti podatke s fotografijama na njihovim uređajima pa ih konvertirati u proračunske tablice (eng., spreadsheet) za svega nekoliko sekundi. Ovu mogućnost prvi smo put vidjeli u rujnu prošle godine na Ignite eventu i potom se nudila korisnicima Android mobilnih uređaja. Odmah je bila sjajno prihvaćena jer "briše" nekoliko sati rada, koji bi bio potreban za ručni unos u Excel tablice.

No, treba znati da će "Insert Data from Picture" biti dostupan samo pretplatnicima Microsoftove Office 365 usluge, ali pritom mogu kroz tu pretplatu raditi na Androidu i iOS aplikaciju, nisu vezani uz jedan mobilni operativni sustav. Za pokretanje aplikacije dovoljno je otvoriti Excel i kliknuti na "Insert Data from Picture". Tad se pali kamera i njome treba uperiti u podatke koje se želi konvertirati.

Ova zanimljiva i korisna mogućnost bit će dostupna na 21 različiti jezik, što znači da bi Microsoft mogao uspjeti sa svojim planom širenja svojih proizvoda diljem svijeta. Ali, ono što je bitnije za današnji Microsoft, koji se uvelike okrenuo softveru i cloudu, najbitnije je povećati brojku Office 365 pretplatnika.

S ovakvim dodacima i mogućnostima unutar svojih ionako popularnih alata, svakako da će plan uspjeti pa samim time vrijednost samog Microsofta narednih mjeseci i godina može isključivo ići prema gore i ne bi bilo čudno vidjeti ga na samom vrhu, ispred Amazona, Applea, Googlea. Baš kao u neka davna vremena otprije dva i više desetljeća...

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.