Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Excel za iPhone pretvara podatke sa slika u tablice

Microsoft Excel čini svoju “Umetni podatke sa slike” (eng., Insert Data from Picture) omogućenom i na iOS aplikaciji, što će sasvim sigurno razveseliti korisnike iPhone i iPad uređaja koji ovise o radu s tablicama u malo naprednijem smislu.

Naime, alat "pogonjen" umjetnom inteligencijom će omogućiti korisnicima Excela izvlačiti podatke s fotografijama na njihovim uređajima pa ih konvertirati u proračunske tablice (eng., spreadsheet) za svega nekoliko sekundi. Ovu mogućnost prvi smo put vidjeli u rujnu prošle godine na Ignite eventu i potom se nudila korisnicima Android mobilnih uređaja. Odmah je bila sjajno prihvaćena jer "briše" nekoliko sati rada, koji bi bio potreban za ručni unos u Excel tablice.

No, treba znati da će "Insert Data from Picture" biti dostupan samo pretplatnicima Microsoftove Office 365 usluge, ali pritom mogu kroz tu pretplatu raditi na Androidu i iOS aplikaciju, nisu vezani uz jedan mobilni operativni sustav. Za pokretanje aplikacije dovoljno je otvoriti Excel i kliknuti na "Insert Data from Picture". Tad se pali kamera i njome treba uperiti u podatke koje se želi konvertirati.

Ova zanimljiva i korisna mogućnost bit će dostupna na 21 različiti jezik, što znači da bi Microsoft mogao uspjeti sa svojim planom širenja svojih proizvoda diljem svijeta. Ali, ono što je bitnije za današnji Microsoft, koji se uvelike okrenuo softveru i cloudu, najbitnije je povećati brojku Office 365 pretplatnika.

S ovakvim dodacima i mogućnostima unutar svojih ionako popularnih alata, svakako da će plan uspjeti pa samim time vrijednost samog Microsofta narednih mjeseci i godina može isključivo ići prema gore i ne bi bilo čudno vidjeti ga na samom vrhu, ispred Amazona, Applea, Googlea. Baš kao u neka davna vremena otprije dva i više desetljeća...

Još iz kategorije

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.