Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Foto: DepositPhotos

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.

Ovakav potez mogao bi promijeniti, a svakako će odrediti, budućnost te industrije. Vremena su se počela mijenjati posljednjih nekoliko godina i okretanje "pametnim" vozilima u punom je jeku, što ne prepoznaju samo automobilski giganti već i tehnološke kompanije, spremna za uzlet na jednom novom području.

"Naša veza s vozilima i način na koji ih koristimo drastično će se promijeniti u narednom desetljeću. Umjetna inteligencija i hibridni cloud pritom se vide kao ključ te promjene, temelj poslovnog modela koji se nalazi u procesu evolucije. Najbolji primjer svakako su personalizirane digitalne usluge u i oko vozila", naglasio je generalni direktor za automobilske, zrakoplovne i obrambene industrije u IBM-u, Dirk Wollschaeger.

No, sve ovo bilo je za očekivati jer IBM je još 2017. godine u rujnu proveo anketu među direktorima u automobilskim kompanijama diljem svijeta, u kojoj je njih 73 posto izjavilo kako vjeruje da će se budućnost industrije vezati uz digitalne usluge i navike korisnika, pa kao takve i morati prilagoditi njima. S obzirom da IBM ima bogato iskustvo na području clouda, Interneta stvari (IoT), blockhaina i prijašnja iskustva s automobilskom industrijom, nekako se ovo partnerstvo činilo logičnim.

Što se pak ove tri kompanije tiče, Volkswagen do 2025. želi na godišnjoj razini prodavati milijun električnih vozila i s IBM-om radi na implementaciji SAD S/4HANA. Moovster pak mijenja način kretanja u gradovima s električnim skuterima, biciklima i posebnim javnim prijevozom, u čemu će IBM biti od velike pomoći kako bi sva ta rješenja i sustav uspio postaviti "na noge." Vinturas pak radi na logistici i koristit će IBM Blockchain za pomoć kod kupnje novog ili rabljenog automobila. Dakle, papirologija će postati stvar prošlosti, kao i mnogo toga vezano uz automobile, kako ih vozimo i doživljavamo...

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.