Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Foto: DepositPhotos

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.

Ovakav potez mogao bi promijeniti, a svakako će odrediti, budućnost te industrije. Vremena su se počela mijenjati posljednjih nekoliko godina i okretanje "pametnim" vozilima u punom je jeku, što ne prepoznaju samo automobilski giganti već i tehnološke kompanije, spremna za uzlet na jednom novom području.

"Naša veza s vozilima i način na koji ih koristimo drastično će se promijeniti u narednom desetljeću. Umjetna inteligencija i hibridni cloud pritom se vide kao ključ te promjene, temelj poslovnog modela koji se nalazi u procesu evolucije. Najbolji primjer svakako su personalizirane digitalne usluge u i oko vozila", naglasio je generalni direktor za automobilske, zrakoplovne i obrambene industrije u IBM-u, Dirk Wollschaeger.

No, sve ovo bilo je za očekivati jer IBM je još 2017. godine u rujnu proveo anketu među direktorima u automobilskim kompanijama diljem svijeta, u kojoj je njih 73 posto izjavilo kako vjeruje da će se budućnost industrije vezati uz digitalne usluge i navike korisnika, pa kao takve i morati prilagoditi njima. S obzirom da IBM ima bogato iskustvo na području clouda, Interneta stvari (IoT), blockhaina i prijašnja iskustva s automobilskom industrijom, nekako se ovo partnerstvo činilo logičnim.

Što se pak ove tri kompanije tiče, Volkswagen do 2025. želi na godišnjoj razini prodavati milijun električnih vozila i s IBM-om radi na implementaciji SAD S/4HANA. Moovster pak mijenja način kretanja u gradovima s električnim skuterima, biciklima i posebnim javnim prijevozom, u čemu će IBM biti od velike pomoći kako bi sva ta rješenja i sustav uspio postaviti "na noge." Vinturas pak radi na logistici i koristit će IBM Blockchain za pomoć kod kupnje novog ili rabljenog automobila. Dakle, papirologija će postati stvar prošlosti, kao i mnogo toga vezano uz automobile, kako ih vozimo i doživljavamo...

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).