ESA odabrala DT-ov T-Systems za upravljanje podacima

ESA odabrala DT-ov T-Systems za upravljanje podacima
DepositPhotos

Europska svemirska agencija (ESA) odabrala je T-Systems kao pružatelja usluga za Copernicus Data Space Ecosystem. Pruža informacijske usluge za maksimalnu dobrobit znanosti, politike, industrije i građana EU-a.

Sateliti Copernicus Sentinel kontinuirano daju podatke za promatranje Zemlje. To uključuje podatke s cijele površine Zemlje kao i iz Zemljine atmosfere. Relevantnim analizama daju ažurne podatke o stanju Zemlje. Velike količine podataka stoga se mogu koristiti za provođenje analiza trendova u različitim područjima.

Copernicus Data Space Ecosystem jedna je od najvećih zbirki podataka za podatke promatranja Zemlje u svijetu. Sljedećih će godina porasti sa sadašnjih 34 na više od 80 petabajta. Bit će to najveća zbirka podataka koju T-Systems vodi u svojim podatkovnim centrima. Javnost, uključujući više od 600.000 postojećih korisnika, imat će pristup novom ekosustavu Copernicus Data Space i početnim uslugama počevši od 24. siječnja. Od srpnja 2023. većina će usluga postati dostupna, uključujući tržište za daljnji razvoj ekosustava s podacima trećih strana i usluge, podržavajući Europsku podatkovnu strategiju. T-Systems i njegovi partneri rukuju ovom ogromnom količinom podataka odgovorno i održivo. Sa zelenom infrastrukturom i električnom energijom proizvedenom gotovo u potpunosti iz obnovljivih izvora.

T-Systems upravlja dijelovima Copernicus infrastrukture od 2013. Novi Data Space Ecosystem osigurava kontinuitet besplatnog i otvorenog pristupa podacima s poboljšanim uslugama i dodatno olakšava suradnju za sve korisnike. Stoga je dostupna jedna od najvećih online arhiva, koja se sastoji od svih satelitskih podataka Sentinela prikupljenih od 2014. Uz gigantsku količinu podataka, nudi postojeće alate, kao i mnoštvo novih, primjerice za trenutnu analitiku i obradu na zahtjev. Novi ekosustav podatkovnog prostora pruža se na temelju okruženja otvorenog koda. Olakšava trećim stranama dodavanje i pokretanje svojih aplikacija u ekosustavu podatkovnog prostora uz transparentno upravljanje i bez zaključavanja.