VAŽNA ODLUKA

Ericsson produbljuje američki angažman s novom tvrtkom

Ericsson produbljuje američki angažman s novom tvrtkom
Depositphotos

Ericsson je osnovao Ericsson Federal Technologies Group (EFTG), novi entitet posvećen pružanju digitalne transformacije vođene 5G-om u više agencija u saveznoj vladi SAD-a. Komunikacijska tehnologija 5G ključna je za nacionalnu i gospodarsku sigurnost SAD-a te ključna komponenta programa modernizacije obrane.

Digitalna transformacija američke vlade namjerava ubrzati inovacije usredotočujući se na brzo usvajanje komercijalnih tehnologija. Kao tržišni lider u 5G, Ericsson prepoznaje važnost stalne predanosti korisnicima, ulaganja u nove tehnologije za kontinuirano poboljšanje usluga i odgovornost prema nacionalnoj sigurnosti.

„Povezivanje pojedinaca, tvrtki i nacionalne sigurnosti ovisi o sigurnoj, pouzdanoj i otpornoj 5G infrastrukturi. Uzbuđeni smo što možemo graditi na postojećim projektima s vladom SAD-a, uključujući Ministarstvo obrane, gdje Ericsson pruža temelje za višestruke implementacije 5G prototipa i proširiti se na dodatne vladine agencije s našom inovativnošću i vodstvom,” rekao je Yossi Cohen, predsjednik i voditelj Ericssona za Sjevernu Ameriku.

Ericsson ispunjava zahtjeve američke vlade za 5G mreže, uključujući podršku za Open RAN spremne tehnologije i opremu Proizvedeno u SAD-u iz njegove tvornice u Teksasu. Osim toga, EFTG će imati posvećeni tim koji može iskoristiti Ericssonov vodeći tehnološki portfelj i ulaganja, pružajući mogućnosti za razvoj rješenja za najsloženije komunikacijske izazove Vlade, kao što su povezivost i interoperabilnost između operacija s više domena.