Ericsson Nikola Tesla pohvalio se tehnološkim dostignućima

Ericsson Nikola Tesla pohvalio se tehnološkim dostignućima

Foto: Dražen Tomić

Technology Road (Tehnološki put) u kompanijskim prostorima predstavlja postojeća kompanijska rješenja koja već utječu ili će utjecati na naše cjelokupno društvo, pohvalili su se pred visokim gostima iz Ericsson Nikole Tesle i prikazali švedskom kralju Njegovom Veličanstvu Carl XVI Gustafu i kraljici Sofiji, predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću, predsjedniku i glavnom izvršnom direktoru Ericssona Hans Vestberg, te švedskim biznismenima i poslovnim partnerima najnovija dostignuća na području složeni komunikacijskih rješenja.

Kada je ETK krenuo u smjeru eZdravstva, pred više od deset godina, a danas je riječ o Ericsson Healthcare Exchange sveobuhvatnoj platformi za razmjenu zdravstvenih podatka koja podržava razne procese u pružanju usluga zdravstvene skrbi, pohvalili su se iz ENT-a. Sustav eZdravstva je implementiran na nacionalnoj razini, svi liječnici, ljekarne, bolnice, laboratoriji i osiguranja su povezani, petnaest tisuća zdravstvenih profesionalaca sveukupno, objasnili su pred uglednim gostima iz Ericsson Nikole Tesle.

Korporacija Ericsson nominirala je ovaj projekt te je on izabran kao jedan od 20 najpametnijih ICT projekata u svijetu vezano uz pozitivan utjecaj na okoliš. Europska unija procjenjuje zdravstveni sustav svake tri godine (tzv. eHealth Consumer Index). Implementacija ovog sustava je značajno podigla rezultate Hrvatske u ovom području te sada eZdravstvo i povezane kategorije hrvatski zdravstveni sustav stavljaju među vodeće u Europi.

Korištenjem najkvalitetnijih Bluetooth medicinskih senzora, Ericsson Mobile Health (EMH) pristupnika i backend sustava, medicinski podaci pacijenata su dostupni zdravstvenom osoblju, neovisno o lokaciji. EMH pomaže  pacijentima da prate svoje zdravlje kako preventivnu mjeru ili da preuzmu aktivniju ulogu u procesu propisivanja tretmana, a liječnicima da osiguraju učinkovitije i prilagođene zdravstvene.

Nadalje, Švedska i Hrvatska su dio paneuropskog HeERO projekta koji uključuje devet europskih zemalja, s ciljem implementacije međuoperativnosti ePoziva u stvarnim situacijama. eCall je žurni poziv iniciran od strane vozila pri prometnoj nezgodi s jednim glavnim ciljem: smanjiti vrijeme odziva te, na taj način, spasiti živote. Međuoperativnost je od iznimne važnosti za Hrvatsku koja je česta turistička destinacija zadnjih godina, s tendencijom još većeg broja posjeta. Usluga ePoziva bit će dostupna u EU od 2015. godine, kada će svi automobili u prodaji u EU biti opremljeni jedinicom za ePoziv u vozilu. Švedski i hrvatski piloti temelje se na Ericssonovoj tehnologiji i proizvodima za mobilne operatore i žurne službe (npr. 112 ili SOS).

Upravo ovih dana je pilot hrvatskog ePoziva, s Ericssonom Nikolom Teslom kao tehnološkim partnerom, nagrađen na konferenciji udruženja European Emergency Number Association u Rigi, u Latviji, za izvanredna postignuća u području ePoziva,kao prvi projekt koji će uvesti implementaciju i pokrivanje ePozivom na nacionalnoj razini, uz uspješan prekogranični rad.

Najnaprednija tehnološka rješenja stvorena u Ericssonu, ovdje u Hrvatskoj, kao i u drugim Ericssonovim razvojno-istraživačkim centrima mogu se trenutačno, profesionalno i učinkovito testirati u  Green Labu (Zeleni laboratorij) Ericssona Nikole Tesle. Kupcima širom svijeta, operatorima i državnim institucijama nude pouzdane i visokokvalitetne usluge:- laboratorij za 4G mreže – LTE, multimedijsku testnu okolinu i centar za isporuku daljinskih usluga, ICT laboratorij za ponudu usluga u području prometa, telemetrije i telemedicine, partnerstvo u praćenju rada mreža najvećih svjetskih operatora poput kompanija AT&T, SoftBank Corp. Japan, China Unicom, Telstra Australia, Orange France, Verizon, Vodafone UK, Deutsche Telekom, China Mobile, Turk Telekom, kao i hrvatskih državnih institucija.

Još iz kategorije

Digitalna transformacija i sigurnost u bankarstvu

Digitalna transformacija i sigurnost u bankarstvu

28.01.2021. komentiraj

Luminor Bank i IBM objavili su petogodišnji dogovor, potpisan u prosincu prošle godine, pod kojim će IBM Services davati podršku Luminoru te mu na taj način pomoći ubrzati digitalnu transformaciju, a istovremeno osigurati neprekidno jačanje sigurnosti.

Veritas ponovno prepoznat kao izbor korisnika za backup u Gartnerovom izboru Peer Insights Customers Choice za 2021.

Veritas ponovno prepoznat kao izbor korisnika za backup u Gartnerovom izboru Peer Insights Customers Choice za 2021.

27.01.2021. komentiraj

Veritas Technologies zaslužila priznanje korisnika za 2021. godinu u Gartnerovom izboru Gartner Peer Insights Customers' Choice za područje rješenja za sigurnosnu pohranu i povrat podataka pohranjenih u podatkovnim centrima. Priznanje je zaslužio Veritasov proizvod NetBackup 8.3.

Mastercard predstavio niz inovativnih digitalnih rješenja za unaprjeđenje i optimizaciju poslovnih procesa

Mastercard predstavio niz inovativnih digitalnih rješenja za unaprjeđenje i optimizaciju poslovnih procesa

27.01.2021. komentiraj

Mastercard je predstavio program Commercial Accelerate – niz najnovijih tehnoloških rješenja koja poslovnim korisnicima kartica pružaju mogućnost da budu u potpunosti digitalno povezani sa svojim financijama. Inovativna, sveobuhvatna i lako primjenjiva rješenja prepoznaju potrebe digitalnih poduzeća budućnosti, a razvijena su kako bi malim i srednje velikim poduzećima te velikim kompanijama omogućila jednostavnije upravljanje svakodnevnim financijskim procesima u cilju povećanja učinkovitosti poslovanja.