Ericsson Nikola Tesla pohvalio se tehnološkim dostignućima

Ericsson Nikola Tesla pohvalio se tehnološkim dostignućima

Foto: Dražen Tomić

Technology Road (Tehnološki put) u kompanijskim prostorima predstavlja postojeća kompanijska rješenja koja već utječu ili će utjecati na naše cjelokupno društvo, pohvalili su se pred visokim gostima iz Ericsson Nikole Tesle i prikazali švedskom kralju Njegovom Veličanstvu Carl XVI Gustafu i kraljici Sofiji, predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću, predsjedniku i glavnom izvršnom direktoru Ericssona Hans Vestberg, te švedskim biznismenima i poslovnim partnerima najnovija dostignuća na području složeni komunikacijskih rješenja.

Kada je ETK krenuo u smjeru eZdravstva, pred više od deset godina, a danas je riječ o Ericsson Healthcare Exchange sveobuhvatnoj platformi za razmjenu zdravstvenih podatka koja podržava razne procese u pružanju usluga zdravstvene skrbi, pohvalili su se iz ENT-a. Sustav eZdravstva je implementiran na nacionalnoj razini, svi liječnici, ljekarne, bolnice, laboratoriji i osiguranja su povezani, petnaest tisuća zdravstvenih profesionalaca sveukupno, objasnili su pred uglednim gostima iz Ericsson Nikole Tesle.

Korporacija Ericsson nominirala je ovaj projekt te je on izabran kao jedan od 20 najpametnijih ICT projekata u svijetu vezano uz pozitivan utjecaj na okoliš. Europska unija procjenjuje zdravstveni sustav svake tri godine (tzv. eHealth Consumer Index). Implementacija ovog sustava je značajno podigla rezultate Hrvatske u ovom području te sada eZdravstvo i povezane kategorije hrvatski zdravstveni sustav stavljaju među vodeće u Europi.

Korištenjem najkvalitetnijih Bluetooth medicinskih senzora, Ericsson Mobile Health (EMH) pristupnika i backend sustava, medicinski podaci pacijenata su dostupni zdravstvenom osoblju, neovisno o lokaciji. EMH pomaže  pacijentima da prate svoje zdravlje kako preventivnu mjeru ili da preuzmu aktivniju ulogu u procesu propisivanja tretmana, a liječnicima da osiguraju učinkovitije i prilagođene zdravstvene.

Nadalje, Švedska i Hrvatska su dio paneuropskog HeERO projekta koji uključuje devet europskih zemalja, s ciljem implementacije međuoperativnosti ePoziva u stvarnim situacijama. eCall je žurni poziv iniciran od strane vozila pri prometnoj nezgodi s jednim glavnim ciljem: smanjiti vrijeme odziva te, na taj način, spasiti živote. Međuoperativnost je od iznimne važnosti za Hrvatsku koja je česta turistička destinacija zadnjih godina, s tendencijom još većeg broja posjeta. Usluga ePoziva bit će dostupna u EU od 2015. godine, kada će svi automobili u prodaji u EU biti opremljeni jedinicom za ePoziv u vozilu. Švedski i hrvatski piloti temelje se na Ericssonovoj tehnologiji i proizvodima za mobilne operatore i žurne službe (npr. 112 ili SOS).

Upravo ovih dana je pilot hrvatskog ePoziva, s Ericssonom Nikolom Teslom kao tehnološkim partnerom, nagrađen na konferenciji udruženja European Emergency Number Association u Rigi, u Latviji, za izvanredna postignuća u području ePoziva,kao prvi projekt koji će uvesti implementaciju i pokrivanje ePozivom na nacionalnoj razini, uz uspješan prekogranični rad.

Najnaprednija tehnološka rješenja stvorena u Ericssonu, ovdje u Hrvatskoj, kao i u drugim Ericssonovim razvojno-istraživačkim centrima mogu se trenutačno, profesionalno i učinkovito testirati u  Green Labu (Zeleni laboratorij) Ericssona Nikole Tesle. Kupcima širom svijeta, operatorima i državnim institucijama nude pouzdane i visokokvalitetne usluge:- laboratorij za 4G mreže – LTE, multimedijsku testnu okolinu i centar za isporuku daljinskih usluga, ICT laboratorij za ponudu usluga u području prometa, telemetrije i telemedicine, partnerstvo u praćenju rada mreža najvećih svjetskih operatora poput kompanija AT&T, SoftBank Corp. Japan, China Unicom, Telstra Australia, Orange France, Verizon, Vodafone UK, Deutsche Telekom, China Mobile, Turk Telekom, kao i hrvatskih državnih institucija.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.