Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a).

Nakon što je Državna uprava za zaštitu i spašavanje početkom godine pripojena u MUP kao Ravnateljstvo civilne zaštite, postalo je neophodno sustav žurnih poziva na broj 112 i ePoziv konsolidirati u infrastrukturu sustava operativno-komunikacijskih centara MUP RH (OKC) u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu te u svim ostalim policijskim upravama u zemlji.

Ovime će se stvoriti i tehnološka osnovica za prihvat lokacija pozivatelja na brojeve žurnih službi 112 i 192, što će osigurati brži odgovor na žurne pozive. Također, osigurat će se bolja suradnja između operatera u OKC i centrima 112 te podrška za prijem SMS poruka na jedinstveni žurni broj 112.

U Hrvatskoj je tijekom prošle godine ostvareno gotovo milijun i pol poziva prema broju 112, dok je od njegova uvođenja do danas zaprimljeno preko 27 milijuna poziva. Sve to ukazuje na povjerenje građana u sustav 112 kada se nađu u situaciji da trebaju pomoć hitnih službi, stoga je optimizacija ovog sustava potrebna i prioritetna.

Još iz kategorije

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.

Nova e-usluga grada Zagreba

Nova e-usluga grada Zagreba

24.02.2020. komentiraj

Grad Zagreb predstavio je novu digitalnu uslugu pod imenom e-Narudžbenica te je tako Grad Zagreb u cijelosti implementirao digitalizirani proces izrade, potpisivanja i slanja e-narudžbenica u postupcima jednostavne nabave.

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.