Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Foto: DepositPhotos

Švedski Ericsson je najavio partnerski sporazum na globalnoj razini s južnokorejskom kompanijom LG Electronics, a koji se tiče prava na patente koji se tiču 2G, 3G i 4G mreža. Na taj način za Ericsson će se osigurati povoljnija situacija u financijskom smislu, što je potrebno kad se radi o istraživanjima na području mobilnih tehnologija.

"Ericsson i LG Electronics su vodeće kompanije kad se radi o doprinosu za GSM (2G), UMTS (3G) i LTE (4G) standarde u mobilnoj komunikaciji. Ujedno, obje kompanije ulažu značajna financijska sredstva u razvoj NR (5G) standarda", stoji u priopćenju koje potpisuje Ericsson.

Naime, švedska kompanija ulaže mnogo u razvoj i istraživanje 4G i 5G tehnologije. Samo u prvoj polovici ove godine riječ je o 2,16 milijardi američkih dolara, dok je prije godinu dana u isto vrijeme bilo riječ o 1,99 milijardi dolara investicija. Nije ni to sve, u prosincu prošle godine je Ericsson prikupio 370 milijuna dolara za dodatna istraživanja na području 5G, ali i na području mobilnih tehnologija i Interneta stvari (IoT).

"Kroz drugi kvartal ove godine, potražnja za našim 5G uslugama je u porastu pa moramo još više koncentracije usmjeriti prema toj tehnologiji", istaknuli su u Ericssonu.

Tako nešto je iznimno potrebno jer kako bi odgovorio na rastuće prilike vezane uz nove 5G korisničke slučajeve, Ericsson širi svoju ponudu za 5G jezgrenu mrežu uz nove mogućnosti koje podržavaju 5G NR, a također i unapređuje rješenje za distribuirani sustav. Po ovome se vidi da je svaki korak prema naprijed pomno isplaniran.

Također, švedski gigant je 30. lipnja počeo testirati 5G mrežu u Australiji, uz pomoć tamošnje Nacionalne širokopojasne mreže (NBN), SoftBanka koji je omogućio radio mrežu sa strojnim učenje, kao i uz pomoć Nokije i Verizona koji su osigurali testiranje LTE na frekvencijskom opsegu od 3,5 GHz.

Još iz kategorije

Repsly ima svijetlu budućnost

Repsly ima svijetlu budućnost

18.02.2019. komentiraj

Kakva je bila prošlost, što je budućnost te naravno sadašnjost Repslyja razgovarali smo s jednim od suosnivača kompanije Markom Kovačem koji ističe kako očekuje puno od tvrtke bilo kroz samostalno poslovanje bilo kroz neku veliku kompaniju. On ističe kako su danas njihovi najveći kupci distributeri ili dobavljači CPG brandova.

Microblink na sajmu Finovate

Microblink na sajmu Finovate

18.02.2019. komentiraj

Kroz opsežan proces kvalifikacije i evaluacije, Finovate svake godine odabire određeni broj fintech tvrtki koje imaju priliku održati demonstraciju svog rješenja uživo u trajanju od 7 minuta pred sudionicima iz financijske industrije. Microblink je već nekoliko puta uvršten među odabranim tvrtkama za prezentaciju, a rješenja za pojednostavljenje unosa podataka pomoću mobilne ili web kamere višestruko su nagrađivana za inovativnost, kako na europskom, tako i američkom izdanju Finovate konferencija.

TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

14.02.2019. komentiraj

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.