Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Foto: DepositPhotos

Švedski Ericsson je najavio partnerski sporazum na globalnoj razini s južnokorejskom kompanijom LG Electronics, a koji se tiče prava na patente koji se tiču 2G, 3G i 4G mreža. Na taj način za Ericsson će se osigurati povoljnija situacija u financijskom smislu, što je potrebno kad se radi o istraživanjima na području mobilnih tehnologija.

"Ericsson i LG Electronics su vodeće kompanije kad se radi o doprinosu za GSM (2G), UMTS (3G) i LTE (4G) standarde u mobilnoj komunikaciji. Ujedno, obje kompanije ulažu značajna financijska sredstva u razvoj NR (5G) standarda", stoji u priopćenju koje potpisuje Ericsson.

Naime, švedska kompanija ulaže mnogo u razvoj i istraživanje 4G i 5G tehnologije. Samo u prvoj polovici ove godine riječ je o 2,16 milijardi američkih dolara, dok je prije godinu dana u isto vrijeme bilo riječ o 1,99 milijardi dolara investicija. Nije ni to sve, u prosincu prošle godine je Ericsson prikupio 370 milijuna dolara za dodatna istraživanja na području 5G, ali i na području mobilnih tehnologija i Interneta stvari (IoT).

"Kroz drugi kvartal ove godine, potražnja za našim 5G uslugama je u porastu pa moramo još više koncentracije usmjeriti prema toj tehnologiji", istaknuli su u Ericssonu.

Tako nešto je iznimno potrebno jer kako bi odgovorio na rastuće prilike vezane uz nove 5G korisničke slučajeve, Ericsson širi svoju ponudu za 5G jezgrenu mrežu uz nove mogućnosti koje podržavaju 5G NR, a također i unapređuje rješenje za distribuirani sustav. Po ovome se vidi da je svaki korak prema naprijed pomno isplaniran.

Također, švedski gigant je 30. lipnja počeo testirati 5G mrežu u Australiji, uz pomoć tamošnje Nacionalne širokopojasne mreže (NBN), SoftBanka koji je omogućio radio mrežu sa strojnim učenje, kao i uz pomoć Nokije i Verizona koji su osigurali testiranje LTE na frekvencijskom opsegu od 3,5 GHz.

Još iz kategorije

A1 Hrvatska dobitnik nagrade za najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti

A1 Hrvatska dobitnik nagrade za najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti

11.12.2018. komentiraj

A1 Hrvatska je, u sklopu konferencije Hrvatski dani sigurnosti 2018., osvojila nagradu sigurnosti za implementaciju kompaktnih 3D čitača otisaka prstiju. A1 osvojio je nagradu na području sigurnosti u kategoriji „Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti“, a projekt je izveden u suradnji s tvrtkom Eccos inženjering d.o.o.

Više od 600 IT stručnjak i 67 predavanja obilježili  Advanced Techology Days

Više od 600 IT stručnjak i 67 predavanja obilježili Advanced Techology Days

07.12.2018. komentiraj

Završili su Advanced Techology Daysi, jedno od najvećih okupljanja hrvatske IT zajednice koje je u svom 14. izdanju tijekom dva dana donijelo čak 67 predavanja. Na konferenciji je 600 IT stručnjaka moglo birati između predavanja podijeljenih u pet programskih smjerova, koja su se održavala paralelno u dvoranama zagrebačkog Plaza Event Centra.

Zajednički projekt Adacte i Energia naturalis grupe omogućio optimizaciju poslovnih procesa i platformu za daljnje širenje na strana tržišta

Zajednički projekt Adacte i Energia naturalis grupe omogućio optimizaciju poslovnih procesa i platformu za daljnje širenje na strana tržišta

06.12.2018. komentiraj

Adacta i Energia naturalis grupa (ENNA) zajedno su predstavile projekt uvođenja Microsoft Dynamics NAV rješenja u poslovni sustav ENNA grupe. Projekt je započeo 2016. godine i predstavlja implementaciju ERP sustava koji je ENNA grupi omogućio optimizaciju poslovnih procesa s naglaskom na financijsko poslovanje, praćenje profitabilnosti i konsolidaciju različitih tvrtki unutar grupacije. Njegova je vrijednost 3 milijuna kuna.