Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Ericsson i LG potpisali partnerski sporazum za patente u mobilnoj tehnologiji

Foto: DepositPhotos

Švedski Ericsson je najavio partnerski sporazum na globalnoj razini s južnokorejskom kompanijom LG Electronics, a koji se tiče prava na patente koji se tiču 2G, 3G i 4G mreža. Na taj način za Ericsson će se osigurati povoljnija situacija u financijskom smislu, što je potrebno kad se radi o istraživanjima na području mobilnih tehnologija.

"Ericsson i LG Electronics su vodeće kompanije kad se radi o doprinosu za GSM (2G), UMTS (3G) i LTE (4G) standarde u mobilnoj komunikaciji. Ujedno, obje kompanije ulažu značajna financijska sredstva u razvoj NR (5G) standarda", stoji u priopćenju koje potpisuje Ericsson.

Naime, švedska kompanija ulaže mnogo u razvoj i istraživanje 4G i 5G tehnologije. Samo u prvoj polovici ove godine riječ je o 2,16 milijardi američkih dolara, dok je prije godinu dana u isto vrijeme bilo riječ o 1,99 milijardi dolara investicija. Nije ni to sve, u prosincu prošle godine je Ericsson prikupio 370 milijuna dolara za dodatna istraživanja na području 5G, ali i na području mobilnih tehnologija i Interneta stvari (IoT).

"Kroz drugi kvartal ove godine, potražnja za našim 5G uslugama je u porastu pa moramo još više koncentracije usmjeriti prema toj tehnologiji", istaknuli su u Ericssonu.

Tako nešto je iznimno potrebno jer kako bi odgovorio na rastuće prilike vezane uz nove 5G korisničke slučajeve, Ericsson širi svoju ponudu za 5G jezgrenu mrežu uz nove mogućnosti koje podržavaju 5G NR, a također i unapređuje rješenje za distribuirani sustav. Po ovome se vidi da je svaki korak prema naprijed pomno isplaniran.

Također, švedski gigant je 30. lipnja počeo testirati 5G mrežu u Australiji, uz pomoć tamošnje Nacionalne širokopojasne mreže (NBN), SoftBanka koji je omogućio radio mrežu sa strojnim učenje, kao i uz pomoć Nokije i Verizona koji su osigurali testiranje LTE na frekvencijskom opsegu od 3,5 GHz.

Još iz kategorije

SAP bilježi rast clouda iznad očekivanja

SAP bilježi rast clouda iznad očekivanja

20.10.2018. komentiraj

Softverska kompanija SAP objavila je financijske rezultate za treće tromjesečje 2018. godine. U tom razdoblju, rast novih rezervacija  cloud usluga dosegao je stopu od 36 posto (37 posto prema nepromjenjivom tečaju). Pretplate na cloud usluge i prihodi od podrške rasli su 39 posto gledano iz godine u godinu, na 1,3 milijarde eura (MFSI ) te na 41 posto (prema ne-MFSI i nepromjenjivom tečaju). Prihodi od softvera pali su za 9 posto, gledano iz godine u godinu, i sada iznose 937 milijuna eura (izraženo prema MFSI), ili 8 posto (ne-MFSI, prema nepromjenjivom tečaju).

Održana konferencija Power of data

Održana konferencija Power of data

18.10.2018. komentiraj

Konferencija Power of Data, koju su organizirali tvrtka Megatrend poslovna rješenja i poslovni tjednik Lider, održana je krajem prošlog tjedna u Zagrebu. Stručnjaci iz Megatrenda predstavili su aktualna rješenja iz područja poslovne analitike i power servera, te dočarali kako primjena tih rješenja doprinosi poslovnoj prednosti.

Combis implementirao napredni videokonferencijski sustav u Atlantic Grupi

Combis implementirao napredni videokonferencijski sustav u Atlantic Grupi

17.10.2018. komentiraj

Tvrtka Combis implementirala je napredni sustav za videokonferencije u Atlantic Grupi, jednom od vodećih poslovnih sustava u regiji JI Europe. Atlantic Grupa d.d. posluje kroz vlastite proizvodne lokacije, distributivne centre i urede u čitavoj regiji, ali i u Njemačkoj i Rusiji.