Epson predstavlja nove visokokvalitetne robote SCARA i novi softver za robotiku

Epson predstavlja nove visokokvalitetne robote SCARA i novi softver za robotiku

Epson predstavio je svoju novu seriju robota GX-SCARA na izložbi automatica, proširujući svoju paletu iznimno kompaktnih modela koji su vodeći na tržištu i dizajnirani za brzinu i preciznost. Nova serija GX4 dostupna je u duljinama od 250, 300 i 350 mm, nosivosti do 4 kg, dok serija GX8 nudi nosivost do 8 kg u duljinama od 450, 550 i 650 mm. Serije SCARA GX4 i SCARA GX8 sadrže jedinstveni dizajn ruke iznimne čvrstoće koja stvara vrlo niske rezidualne vibracije te ima glatke pokrete prilikom pokretanja i zaustavljanja pri svim brzinama.

Epson ovim novim robotima proširuje svoj asortiman brzih i preciznih robota SCARA, osiguravajući svojim klijentima uvijek optimalan stroj za primjene u svim industrijama. Posjetitelji štanda tvrtke Epson na izložbi automatica mogli su vidjeti demonstraciju  sposobnosti svakog od tih modela robota i primjere raznih primjena.

Na štandu je istaknut bio i novu posluživač dijelova IF240 i IF530 tvrtke Epson koji imaju i funkcije pročišćavanja. To je bio i prikaz nadolazećeg upravljačkog softvera RC+ koji podržava specifikacije OPC UA i integraciju funkcionalnosti Industrije 4.0 kao što je prediktivno održavanje robotskih sustava tvrtke Epson.

Epson se na izložbi automatica pridružio i partner MiniTec radi demonstracije kolaborativnih sustava automatizacije koji se koriste rješenjem SCARAFLEX.

„Zaista se radujemo izložbi automatica, to nam je prva prilika u dugo vremena da se ponovno sastanemo s klijentima licem u lice. Uz naše nove robote GX, pokazali smo i mnoga druga inovativna rješenja koja će našim klijentima omogućiti efikasnije i isplativije postavljanje proizvodnih i produkcijskih postrojenja te upravljanje njima“, ističe Volker Spanier, voditelj proizvodnih rješenja za Epson EMEAR.

Novi robot SCARA tvrtke Epson dizajniran je kako bi maksimalno povećao produktivnost, brzinu i preciznost u skučenim prostorima i idealan je za primjenu u širokom rasponu industrija, od sastavljanja automobilskih dijelova do doziranja i hranjenja. S obzirom na to da se mnogo zadataka sklapanja može se izvršiti samo s rukom okrenutom u jednom smjeru, serija GX4 je dizajnirana s rukom zakrivljenom ulijevo ili udesno. Novi asortiman možete vidjeti u akciji u sklopu demonstracije u kojoj se roboti natječu u raznim automatiziranim zadacima, uključujući simulaciju funkcije sata koja sadrži GX4 sa zakrivljenim dijelom ruke i GX8 u brzim pokretima podizanja i ispuštanja.

Moderna industrijska automatizacija zahtjeva fleksibilne i prilagodljive primjene robota, ali programiranje i reprogramiranje sustava mogu biti dugotrajni zadaci koji troše mnogo resursa. Epson to rješava novom verzijom softvera Epson RC+ koji sadrži novo grafičko korisničko sučelje koje se jednostavno koristi te omogućuje brzu izradu i prilagodbu upravljačkih programa. Osim toga, podržava specifikacije OPC UA kako bi se funkcionalnost Industrije 4.0 mogla implementirati u sustave automatizacije tvrtke Epson.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.