Epson predstavio svoj prvi laserski instalacijski 4K 3LCD projektor

Epson predstavio svoj prvi laserski instalacijski 4K 3LCD projektor

Foto: Epson

Na sajmu ISE, koji se održava u Amsterdamu, predstavljaju se brojne AV novosti i rješenja u segmentu integracije sustava. Epson je iskoristio tu manifestaciju kako bi predstavio svoj prvi 4K 3LCD laserski instalacijski projektor.

Riječ je o modelu oznake EB-L12000Q, projektoru 12,000 lumena koji je namijenjen iznajmljivanju ili fiksnim instalacijama najvišeg ranga za događaje, festivale, turističke atrakcije, velike auditorije, poslovne sajmove i trgovačke centre te za druge primjene. Kompatibilan je s 4K objektivima serije projektora EB-L1000 što mu daje veliku prilagodljivost.

Spomenuti model predstavljen je u paru s EB-L20000U, prvim Epsonovim uređajem namijenjenom sve popularnijem segmentu kompaktnih WUXGA projektora snage 20.000 lumena. Oba modela dolaze s istim kućištem projektiranim da odgovara standardnim tubularnim čeličnim okvirima te ih je jednostavno montirati u postojeće okružje, a mogu raditi projekciju iz svih kutova, uključujući i portretni način.

Prvog dana sajma predstavili su i ambijentalni video projektor EV-100, 2000-lumenski model koji može funkcionirati kao projektor ili kao rasvjetno tijelo. Prikladan je za nadzirana okružja kao što su maloprodajni izložbeni saloni, trgovački izlozi, muzejske postave ili izložbe. Taj model može prikazivati informacije, video materijale, pokretne uzorke, pa čak i mapirati projekciju na manje predmete. Osim spomenutih projektora, Epson u Amsterdamu predstavlja i niz drugih modela namijenjenih za razne poslovne i prezentacijske segmente.

Još iz kategorije

Završila 12. Combis konferencija uz pobjedu tima Laganica pobjednici try{code}catch hackathona

Završila 12. Combis konferencija uz pobjedu tima Laganica pobjednici try{code}catch hackathona

26.05.2018. komentiraj

Nakon tri konferencijska dana, 29  stručnih IT predavanja, 4 plenarna predavanja, hackathon natjecanja i više od desetak mini događanja u novom proljetnom formatu završeno je 12. izdanje Combis konferencije koje je okupilo više od 500 sudionika. Prije zatvaranja konferencije tri najbolja tima trećeg izdanja try{code}catch hackathona koji se održao u sklopu Combis konferencije 23. i 24. svibnja, održali su prezentacije svojih hackathon rješenja pred svim sudionicima konferencije, nakon čega su proglašeni pobjednici hackathona. Pobjedu i nagradu u iznosu od 20.000 kuna osvojio je tim Laganica. Drugo mjesto osvojio je tim Riteh Web Team, dok je treće mjesto pripalo timu Imutables.

Uber najavio otvaranje Advanced Technology Centra u Parizu

Uber najavio otvaranje Advanced Technology Centra u Parizu

25.05.2018. komentiraj

Uber je najavio otvaranje istraživačkog centra (Advanced Technology Center - ATCP) u Parizu gdje će se razvijati tehnologija letećih vozila. U projekt će se uložiti 24 milijuna dolara kroz sljedećih pet godina, a radi se i prvom takvom centru izvan SAD-a i Kanade.

Kako uz IT razvijati poslovanje

Kako uz IT razvijati poslovanje

24.05.2018. komentiraj

Drugi dan Combis konferencije bio je posvećen predavanjima o relevantnim ICT temama. Predavanja  su podijeljena u više područja koja tematiziraju IT transformaciju u procesu digitalne transformacije kompanija, Combisov Managed Services and Security model za kompanije te napredna aplikativna rješenja i usluge.