Epson predstavio nove prilagodljive i ekološki prihvatljive nastavne projektore

Epson predstavio nove prilagodljive i ekološki prihvatljive nastavne projektore

Foto: Epson

Tvrtka Epson, proizvođač video projektora u svijetu, najavljuje nove modele cjenovno povoljnih 3LCD projektora namijenjenih obrazovnim organizacijama. Modeli EB-98, EB-945, EB-965 i EB-955W nude nove značajke, a posebno istaknuta jest funkcija Moderatora. Novi uređaji biti će dostupni od 1. listopada 2013.

Ovaj asortiman projektora nudi povećanu izlaznu snagu u lumenima te nove značajke među kojima su kabelsko i opcijsko bežično umrežavanje, Colour Universal Design (CUD), HDMI ulaz, A/V utišavanje te vodoravni keystone klizač. Jednaka izlazna snaga bijelog i svjetla u boji omogućuje do tri puta svjetliju projekciju, što znači da nije potrebno spuštati zavjese čak i na dnevnom svjetlu. Novi projektori su jednostavni za korištenje te imaju poboljšani omjer kontrasta 10.000:1 što jamči oštar i jasan prikaz.

Obzirom na rastući trend u razmjeni informacija na pametnim telefonima te prijenosnim i tablet računalima novi projektori podržavaju rad aplikacijom iProjection za iOS i Android uređaje. iProjection omogućuje jednostavno dijeljenje informacija između mobilnih uređaja i Epsonovih projektora.

 

Nova funkcija Moderatora ugrađena u modele EB-98, EB-945, EB-965 i EB-955W omogućuje jednostavno povezivanje osobnih računala i „pametnih“ uređaja, a nastavnik ili „domaćin“ sastanka kontrolira sadržaj koji se projicira. Na taj način predavač može jednostavno kontrolirati prikazani sadržaj, a u prezentaciju se može istovremeno uključiti do 50 korisnika.

Pomoću novog „eko“ izbornika smanjuje se negativan utjecaj na okoliš te se ostvaruje dugoročna ušteda. Izbornik na jednom mjestu prikazuje sve ekološke postavke i značajke na jednom mjestu.

Funkcija automatskog zatamnjenja žarulje podešava svjetlinu lampe u skladu sa svjetlinom slike koja se prikazuje, što donosi smanjenu potrošnju energije i utjecaj na okoliš, kao i poboljšanje omjera kontrasta. Funkcije A/ V utišavanja te načina rada u pripravnosti dovode projektor u stanje super niske svjetline, čime se za 70 posto smanjuje izlazna snaga svjetla.

HDMI priključak omogućava reprodukciju video sadržaja u visokoj definiciji te zvuka u visokoj kvaliteti, bez obzira koristi li se projektor za poslovanje, u obrazovanju ili za zabavu.

Epsonov horizontalni keystone klizač i automatska vertikalna korekcija omogućavaju slobodu postavljanja projektora pošto korisnik uvijek dobiva pravokutnu sliku.

Uz značajku Colour Universal Design (CUD) korisnici slijepi na boje (daltonizam) mogu lako upravljati izbornikom. LED boje su jasne, izbornik je intuitivan, te je upravljanje projektorom jednostavno za sve korisnike.

Modeli projektora EB-98, EB-945, EB-965 i EB-955W biti će dostupni na tržištu od 1. listopada 2013.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.