Epson po prvi puta nudi izravan ispis na odjeću

Epson po prvi puta nudi izravan ispis na odjeću

Foto: Epson

Epson je svojoj liniji pisača za tekstil po prvi puta dodao Direct-To-Garment T-Shirt pisač SureColor SC-F2000, a radi se o uređaju koji može izravno ispisivati aplikacije na majice.

Kako se vrijednost tržišta ispisa na odjeću prognozira rast na više od 200 milijuna eura godišnjeg prometa u 2014., tvrtke male i srednje veličine moći će iskoristiti potencijal kojega pruža ovaj pisač te kvalitetom ispisa i niskim troškovima održavanja jednostavnije ponuditi nove mogućnosti ispisa na tekstil i ostvariti dobit.

Tinta ovog pisača otporna na lomljenje, pri čemu i dalje zadržava mekoću u dodiru s kožom. Korisnici na raspolaganju imaju dva kompleta CMYK tinti, CMYK komplet za bijelu odjeću ili CMYK komplet s do četiri nijanse bijele boje za ispis na odjeću u bojama.

Softversko rješenje Garment Creator dolazi u paketu s pisačem te uključuje funkciju izračuna troškova, što omogućava procjenu količine i cijene utrošene tinte za svaki pojedini ispis, što je vrlo korisno jer unaprijed možemo izračunati porezne stope ili popuste. Softver također omogućuje produciranje atraktivnih majica, kapa i torba na materijalima do 25 mm debljine.

Epsonovom TFP ispisnom glavom velike trajnosti SC-F2000 može u 27 sekundi ispisati aplikaciju na bijelu majicu kratkih rukava u dual color načinu, ili za 111 sekundi na tamnu majicu, uz korištenje bijelih i tinti u boji, što omogućava brzu produkciju bez umanjenja kvalitete ispisa.

Kada se koristi u kombinaciji s Epson UltraChrome DG tintama (u spremnicima kapaciteta 250 ili 600ml), SureColor SC-F2000 daje odlične rezultate na tamnim tkaninama zahvaljujući robusnosti bijele tinte, koja cirkulira unutar sustava s ciljem smanjenja mogućnosti začepljenja, što povećava produktivnost te tvrtkama omogućuje dosljednu isporuku robe u zadanim rokovima.

SC-F2000 nudi razlučivost ispisa do 1440 x 1440 dpi čime se postiže precizno oblikovanje i postavljanje točaka, a njegov široki raspon boja stvara živopisne aplikacije te oštre konture i glatke prijelaze između nijansi.

Unatoč mogućnostima stvaranja trajnog vizualnog utjecaja na odjeći, Epson UltraChrome DG tinta nije opasna ukoliko dođe u dodir s kožom. Ova ekološki prihvatljiva tinta dobila je certifikat u Oeko-Tex 100 standardu, što znači da ne sadržava štetne sastojke.

Pisač SureColor SC-F2000 biti će dostupan na tržištu od studenog 2013.

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.