EMC predstavio partnerima inovacije u upravljanju velikim količinama podataka

EMC predstavio partnerima inovacije u upravljanju velikim količinama podataka

Foto: Fotolia

Korporacija EMC, svjetski pružatelj rješenja u segmentu računalne infrastrukture, danas je u hotelu Antunović u Zagrebu korisnicima i partnerima predstavila inovacije u upravljanju velikim količinama podataka. Predstavnicima partnerskih tvrtki, klijentima i stručnjacima za infrastrukturna IT rješenja u uvodnom se predavanju obratio Eoghan O'Donoghue, EMC-ov Principal Information Technology Advisor iz Executive Brifing Centra koji je predstavio preobrazbu  IT-a, smjerove u narednom razdoblju i inovacije.

U nastavku konferencije okupljenima se obratio Ranko Zec, EMC-ov Senior Sales Manager za Hrvatsku, koji je govorio o transformaciji sustava za pohranu podataka s ciljem stvaranja dodane vrijednosti u poslovanju. U svojoj je prezentaciji predstavio novo EMC ViPR rješenje, kojim se storage fizički razdvaja od logičkog te omogućava centraliziranu virtualizaciju i upravljanje heterogenim i geografski distribuiranim diskovnim sustavima za pohranu podataka.

U nastavku konferencije, izlagali su EMC-ov Senior Technology Consultant Niko Dukić i Advisor Technology Consultant Blaženko Blažević, koji su sudionicima prezentirali inovacije u platformama za pohranu podataka. Skup je zaključen s izlaganjem Primoža Goloba, Senior Technology Consultant, koji je govorio o EMC sustavima za stvaranje sigurnosne kopije, obnove i arhiviranja podataka.

EMC proizvodi i rješenja o kojima se govorilo na konferenciji mogu se nabaviti u Hrvatskoj putem EMC-ove mreže partnera, koja ujedno pruža tehničku i korisničku podršku.

Još iz kategorije

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.