Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Glavni izvršni direktor Nokije Stephen Elop tijekom nedavnog Mobile World Congressa u Barceloni komentirao je trenutnu poziciju Nokije na tržištu, očekivanja od tržišta u razvoju, te budućnost Windows Phone 8 operativnog sustava.

Kada je riječ o Microsoftovu operativnom sustavu, a uostalom Elop je u Nokiju i stigao baš iz Microsofta, kazao je da bi njihova zajednička suradnja mogla rezultirati da Windows Phone 8 postane najjači operativni sustav na tržištu.

Naime, takvu svoju prilično samouvjerenu, neki bi rekli i bahatu rezu Elope temelji na nekoliko činjenica. Prije svega to je snaga Windows operativnog sustava u cjelini – desktopi, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni svi na Windows 8 operativnom sustavu – naravno prilagođeni svakom pojedinom segmentu tržišta, snazi procesora, te u konačnici i namjeni.

Elop vrlo čvrsto vjeruje u brzi razvoj i snažniji rast prodaje na tržištima u razvoju, gdje će se tražiti pametni telefoni, ali po mnogo nižoj i prilagođenijoj cijeni od onih koji su namijenjeni tržištima poput američkog ili europskog, pa čak i hrvatskog gdje se penetracija pametnih telefona procjenjuje na oko 23 posto.

Prema procjenama analitičara i istočnoeuropska tržišta mogla bi biti jedna od ključnih za velike proizvođače telefona jer prostora za rast ima, a tržište traže kvalitetne, ali ipak jeftinije pametne telefone.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.