Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Glavni izvršni direktor Nokije Stephen Elop tijekom nedavnog Mobile World Congressa u Barceloni komentirao je trenutnu poziciju Nokije na tržištu, očekivanja od tržišta u razvoju, te budućnost Windows Phone 8 operativnog sustava.

Kada je riječ o Microsoftovu operativnom sustavu, a uostalom Elop je u Nokiju i stigao baš iz Microsofta, kazao je da bi njihova zajednička suradnja mogla rezultirati da Windows Phone 8 postane najjači operativni sustav na tržištu.

Naime, takvu svoju prilično samouvjerenu, neki bi rekli i bahatu rezu Elope temelji na nekoliko činjenica. Prije svega to je snaga Windows operativnog sustava u cjelini – desktopi, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni svi na Windows 8 operativnom sustavu – naravno prilagođeni svakom pojedinom segmentu tržišta, snazi procesora, te u konačnici i namjeni.

Elop vrlo čvrsto vjeruje u brzi razvoj i snažniji rast prodaje na tržištima u razvoju, gdje će se tražiti pametni telefoni, ali po mnogo nižoj i prilagođenijoj cijeni od onih koji su namijenjeni tržištima poput američkog ili europskog, pa čak i hrvatskog gdje se penetracija pametnih telefona procjenjuje na oko 23 posto.

Prema procjenama analitičara i istočnoeuropska tržišta mogla bi biti jedna od ključnih za velike proizvođače telefona jer prostora za rast ima, a tržište traže kvalitetne, ali ipak jeftinije pametne telefone.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.