Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Glavni izvršni direktor Nokije Stephen Elop tijekom nedavnog Mobile World Congressa u Barceloni komentirao je trenutnu poziciju Nokije na tržištu, očekivanja od tržišta u razvoju, te budućnost Windows Phone 8 operativnog sustava.

Kada je riječ o Microsoftovu operativnom sustavu, a uostalom Elop je u Nokiju i stigao baš iz Microsofta, kazao je da bi njihova zajednička suradnja mogla rezultirati da Windows Phone 8 postane najjači operativni sustav na tržištu.

Naime, takvu svoju prilično samouvjerenu, neki bi rekli i bahatu rezu Elope temelji na nekoliko činjenica. Prije svega to je snaga Windows operativnog sustava u cjelini – desktopi, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni svi na Windows 8 operativnom sustavu – naravno prilagođeni svakom pojedinom segmentu tržišta, snazi procesora, te u konačnici i namjeni.

Elop vrlo čvrsto vjeruje u brzi razvoj i snažniji rast prodaje na tržištima u razvoju, gdje će se tražiti pametni telefoni, ali po mnogo nižoj i prilagođenijoj cijeni od onih koji su namijenjeni tržištima poput američkog ili europskog, pa čak i hrvatskog gdje se penetracija pametnih telefona procjenjuje na oko 23 posto.

Prema procjenama analitičara i istočnoeuropska tržišta mogla bi biti jedna od ključnih za velike proizvođače telefona jer prostora za rast ima, a tržište traže kvalitetne, ali ipak jeftinije pametne telefone.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.