Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Glavni izvršni direktor Nokije Stephen Elop tijekom nedavnog Mobile World Congressa u Barceloni komentirao je trenutnu poziciju Nokije na tržištu, očekivanja od tržišta u razvoju, te budućnost Windows Phone 8 operativnog sustava.

Kada je riječ o Microsoftovu operativnom sustavu, a uostalom Elop je u Nokiju i stigao baš iz Microsofta, kazao je da bi njihova zajednička suradnja mogla rezultirati da Windows Phone 8 postane najjači operativni sustav na tržištu.

Naime, takvu svoju prilično samouvjerenu, neki bi rekli i bahatu rezu Elope temelji na nekoliko činjenica. Prije svega to je snaga Windows operativnog sustava u cjelini – desktopi, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni svi na Windows 8 operativnom sustavu – naravno prilagođeni svakom pojedinom segmentu tržišta, snazi procesora, te u konačnici i namjeni.

Elop vrlo čvrsto vjeruje u brzi razvoj i snažniji rast prodaje na tržištima u razvoju, gdje će se tražiti pametni telefoni, ali po mnogo nižoj i prilagođenijoj cijeni od onih koji su namijenjeni tržištima poput američkog ili europskog, pa čak i hrvatskog gdje se penetracija pametnih telefona procjenjuje na oko 23 posto.

Prema procjenama analitičara i istočnoeuropska tržišta mogla bi biti jedna od ključnih za velike proizvođače telefona jer prostora za rast ima, a tržište traže kvalitetne, ali ipak jeftinije pametne telefone.

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

30.06.2020. komentiraj

Iako je potencijal štete zbog vanjskih hakerskih napada alarmantan, sve su opasnije unutarnje prijetnje jer predstavljaju sigurnosni aspekt koji je teško nadzirati i kontrolirati.  Stručnjaci tvrtke Schneider Electric mogu pomoći umanjiti rizik potencijalnih insajderskih napada.