Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Elop: Windows Phone 8 može biti najsnažniji OS

Glavni izvršni direktor Nokije Stephen Elop tijekom nedavnog Mobile World Congressa u Barceloni komentirao je trenutnu poziciju Nokije na tržištu, očekivanja od tržišta u razvoju, te budućnost Windows Phone 8 operativnog sustava.

Kada je riječ o Microsoftovu operativnom sustavu, a uostalom Elop je u Nokiju i stigao baš iz Microsofta, kazao je da bi njihova zajednička suradnja mogla rezultirati da Windows Phone 8 postane najjači operativni sustav na tržištu.

Naime, takvu svoju prilično samouvjerenu, neki bi rekli i bahatu rezu Elope temelji na nekoliko činjenica. Prije svega to je snaga Windows operativnog sustava u cjelini – desktopi, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni svi na Windows 8 operativnom sustavu – naravno prilagođeni svakom pojedinom segmentu tržišta, snazi procesora, te u konačnici i namjeni.

Elop vrlo čvrsto vjeruje u brzi razvoj i snažniji rast prodaje na tržištima u razvoju, gdje će se tražiti pametni telefoni, ali po mnogo nižoj i prilagođenijoj cijeni od onih koji su namijenjeni tržištima poput američkog ili europskog, pa čak i hrvatskog gdje se penetracija pametnih telefona procjenjuje na oko 23 posto.

Prema procjenama analitičara i istočnoeuropska tržišta mogla bi biti jedna od ključnih za velike proizvođače telefona jer prostora za rast ima, a tržište traže kvalitetne, ali ipak jeftinije pametne telefone.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

25.04.2019. komentiraj

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

25.04.2019. komentiraj

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i Vilim Primorac, generalni direktor HT Mostara potpisali su nove ugovore ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna. Ugovoreno je proširenje i modernizacija sustava za nadzor mobilne mreže te proširenje IMS sustava kao i novo proširenje radijske pristupne mreže HT Mostara.

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

24.04.2019. komentiraj

Visual Studio Code pokazao se kao odlični kod editor, ali iako je open source freeware, dostupan je samo na Microsoftovom GitHub repozitoriju i njegova preuzimanja su licencirana pod “closed source” licencom koja sadrži telemetriju, što znači da bi VSCodium vrlo lako mogao pridobiti one kojima te granica u VS Code smetaju.