Dujmović: Čekamo potpis na ugovor u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara

Dujmović: Čekamo potpis na ugovor u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine jedna od najvećih domaćih IT tvrtki Span proslavila je svojih 25 godina rada i postojanja, uspona i padova, prodaje Mađarima i povratka starim vlasnicima i tada je s osmjehom na licu o novim poslovnim izazovima i otvaranju tvrtke u Ukrajini govorio za ICTbusiness TV predsjednik Uprave Nikola Dujmović. I tu je sada na pomolu novi posao u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara.

Tada je osim otvaranja ureda najavio i veliki rast broja zaposlenika prije svega na optimizmu kako je riječ o tržištu s velikim potencijalom što se na kraju pokazalo i opravdanim jer na pomolu je njihov prvi veliki ukrajinski posao vrijedan 27 milijuna dolara koji je za ICTbusiness.info potvrdio Dujmović naglasivši kako ipak treba pričekati službeno potpisivanje ugovora koje se očekuje do sredine siječnja 2019. godine. Dakle za nekih dva tjedna kada prođu svi blagdani.

Govoreći za ICTbusiness.info Nikola Dujmović je ponovno istaknuo kako su nakon 25 godina poslovanja ponovno ušli u vrijeme kada jako uživaju svome poslu, ponovio je to prije i u ICTbusiness TV emisiji, a to samo dokazuje kako izazovi djeluju na tvrtku koja nastavlja s rastom i koja će tako imati svoje tvrtke diljem svijeta od SAD-a do Ukrajine.

Dujmović očekuje da je ukrajinski posao vrijedan 27 milijuna dolara samo početak i da bi mogao dovesti do velikih zapošljavanja u Ukrajini koja bi mogla u dogledno vrijeme dosegnuti i više od 300 ljudi i to u Ukrajini. Prema podacima Poslovne Hrvatske Span je 2017. godinu završio s 323,44 milijuna kuna prihoda, točno 300 zaposlenih i dobiti od 10,8 milijuna kuna.  Ukupno u Spanu danas ima više od 500 ljudi, a samo u prvih mjesec dana u Ukrajini je zaposleno više od 20 ljudi. Više od 60 posto prihoda dolazi od izvoza, sada će se uz ukrajinski posao  to još podebljati.

Što se tiče novog posla u Ukrajini Dujmović ističe kako je riječ o poslu s Metinvestom, grupom u vlasništvu ukrajinskih milijardera Rinata Ahmetova i Vadima Novinskog koji se nalaze i na Forbesovim listama svjetskih bogataša. Prema njegovim riječima u poslu im je pomogao i bivši nogometaš Ivica Pirić koji je počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj i kojeg s Ahmetovim veže ljubav prema nogometu jer je Ahmetov vlasnik Šahtara. Dujmović napominje kako očekuje da će im ovaj posao u Ukrajini otvoriti i nova vrata i nove poslove jer to je tržište s velikim potencijalom i prema razvijenosti daleko iza Hrvatske jer piratstvo na više od 90 posto i po potencijalu Ukrajinu zovu novom Poljskom kada je riječ o IT-u.

 

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

 

Još iz kategorije

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

18.03.2019. komentiraj

ADATA je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može podnijeti široke temperaturne raspone i spriječiti sulfuraciju.

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

17.03.2019. komentiraj

Bosch Thermotechnik u 2018. godini ostvario je rekordan promet u iznosu od 3,5 milijardi eura. Tvrtka je rasla za 2,3% u odnosu na prethodnu godinu, a u skladu s tečajem 4,6%. Na regionalnoj je razini došlo do pozitivnog razvoja prometa u Turskoj, a rast je bio dobar i na glavnim tržištima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Što se tiče proizvoda, sektor Residential Heating ponovno se pokazao kao pokretač gospodarskog rasta, pri čemu je prodaja dizalica toplina posebno pridonijela tom uspjehu.

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

15.03.2019. komentiraj

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.