Dujmović: Čekamo potpis na ugovor u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara

Dujmović: Čekamo potpis na ugovor u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine jedna od najvećih domaćih IT tvrtki Span proslavila je svojih 25 godina rada i postojanja, uspona i padova, prodaje Mađarima i povratka starim vlasnicima i tada je s osmjehom na licu o novim poslovnim izazovima i otvaranju tvrtke u Ukrajini govorio za ICTbusiness TV predsjednik Uprave Nikola Dujmović. I tu je sada na pomolu novi posao u Ukrajini vrijedan 27 milijuna dolara.

Tada je osim otvaranja ureda najavio i veliki rast broja zaposlenika prije svega na optimizmu kako je riječ o tržištu s velikim potencijalom što se na kraju pokazalo i opravdanim jer na pomolu je njihov prvi veliki ukrajinski posao vrijedan 27 milijuna dolara koji je za ICTbusiness.info potvrdio Dujmović naglasivši kako ipak treba pričekati službeno potpisivanje ugovora koje se očekuje do sredine siječnja 2019. godine. Dakle za nekih dva tjedna kada prođu svi blagdani.

Govoreći za ICTbusiness.info Nikola Dujmović je ponovno istaknuo kako su nakon 25 godina poslovanja ponovno ušli u vrijeme kada jako uživaju svome poslu, ponovio je to prije i u ICTbusiness TV emisiji, a to samo dokazuje kako izazovi djeluju na tvrtku koja nastavlja s rastom i koja će tako imati svoje tvrtke diljem svijeta od SAD-a do Ukrajine.

Dujmović očekuje da je ukrajinski posao vrijedna 27 milijuna dolara samo početak i da bi mogao dovesti do velikih zapošljavanja u Ukrajini koja bi mogla u dogledno vrijeme dosegnuti i više od 300 ljudi i to u Ukrajini. Prema podacima Poslovne Hrvatske Span je 2017. godinu završio s 323,44 milijuna kuna prihoda, točno 300 zaposlenih i dobiti od 10,8 milijuna kuna.  Ukupno u Spanu danas ima više od 500 ljudi, a samo u prvih mjesec dana u Ukrajini je zaposleno više od 20 ljudi. Više od 60 posto prihoda dolazi od izvoza, sada će se uz ukrajinski posao  to još podebljati.

Što se tiče novog posla u Ukrajini Dujmović ističe kako je riječ o poslu s Metinvestom, grupom u vlasništvu ukrajinskih milijardera Rinata Ahmetova i Vadima Novinskog koji se nalaze i na Forbesovim listama svjetskih bogataša. Prema njegovim riječima u poslu im je pomogao i bivši nogometaš Ivica Pirić koji je počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj i kojeg s Ahmetovim veže ljubav prema nogometu jer je Ahmetov vlasnik Šahtara. Dujmović napominje kako očekuje da će im ovaj posao u Ukrajini otvoriti i nova vrata i nove poslove jer to je tržište s velikim potencijalom i prema razvijenosti daleko iza Hrvatske jer piratstvo na više od 90 posto i po potencijalu Ukrajinu zovu novom Poljskom kada je riječ o IT-u.

 

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

 

Još iz kategorije

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

17.01.2019. komentiraj

Tehnološke kompanije kao buduće ciljeve u mnogim slučajevima zacrtali su rad na pametnim gradovima, a među njima je i Intel čiji će Mobileye u partnerstvu s britanskom agencijom za mapiranje Ordnance Survey omogućiti klijentima visoko precizne podatke o lokacijama kako bi se u budućnosti uistinu izveli pravi pametni gradovi.

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

16.01.2019. komentiraj

Na početku godine, pravo je vrijeme za nova predviđanja na temu onoga što bi moglo obilježiti fintech sektor u novoj godini. Za prošlu sam godinu predvidio kako će inovatori u području tehnologija plaćanja koje se zasnivaju na NFC tehnologiji napraviti korake kojima će izbjeći daljnje oslanjanje na uređaje trećih proizvođača koji su im nužni kako bi mogli procesirati mobilna plaćanja.

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

14.01.2019. komentiraj

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine.