Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Digitalni tisak u novoj tehnološkoj eri

Canon Europe predstavlja dvije nove napredne mogućnosti automatizacije - jedinicu za praćenje i jedinicu za provjeru za digitalne tiskarske strojeve u boji iz serije imagePRESS C10010VP. Ti noviteti predstavljaju dodatnu podršku korisnicima u tiskarskim produkcijskim okruženjima za postizanje otisaka najviše kvalitete za manje vremena i bez ručnih intervencija rukovatelja.

Unaprjeđujući učinkovito iskorištenje vremena uklanjanjem potrebe za ručnom kalibracijom, nova jedinica za praćenje nadzire registraciju od sprijeda prema straga i ton boje prije i tijekom tiska. Pritom to sve prilagođava automatski i u hodu radi osiguranja dosljednosti s postavkama zadatka, od prvog do zadnjeg lista. Ta prilagodba u stvarnom vremenu, koja se odnosi na medije za tisak, dodaje novu razinu kontrole boja na remenu za prijenos slike koju nudi tehnologija Multi D.A.T koja je standardna značajka na uređajima iz serije imagePRESS C10010VP.

Korisnicima koji žele ukloniti ručnu provjeru prema određenim kriterijima jedinica za provjeru pružit će značajne prilike za automatizaciju. Ta jedinica provjerava ima li na svakoj otisnutoj stranici problema, primjerice izobličenja, te prepoznaje pogreške kao što su crte ili prljavština na mediju. Korisnici mogu birati žele li ukloniti i automatski ponovno otisnuti stranice s pogreškom kako bi dobili savršen krajnji rezultat bez ugrožavanja produktivnosti. Druga je opcija da se stranice s pogreškama uklone bez ponovnog tiskanja ili rukovatelj može jednostavno primiti zapisnik o stranicama na kojima je nađeno nešto što nije u skladu s unaprijed postavljenim zahtjevima.

Jedinica za provjeru može primijetiti nesavršenosti promjera 0,2 mm a da to ne utječe na produktivnost, dok se razina osjetljivosti može prilagoditi specifičnim potrebama svakog pojedinog posla. Rukovatelj može definirati do 64 zona za provjeru na svakoj stranici prema kriterijima provjere, svaka s devet mogućih razina osjetljivosti.  Primjerice, moguće je postaviti više standarde kvalitete za logotipe tvrtki, ključne slike proizvoda i ljudska lica, dok će manje strogu kontrolu prolaziti pozadinske slike.

Ova dva nova modula za automatizaciju mogu se odabrati pojedinačno ili u kombinaciji i oni su kompatibilni s postojećim strojevima iz serije C10010VP. Oba se mogu pogoniti kontrolerima PRISMAsync ili Fiery.

“Serija imagePRESS C10010VP već postavlja najviše standarde kvalitete i produktivnosti, ispunjavajući očekivanja i najzahtjevnijih kupaca otisnutih materijala. Ti novi alati uklanjaju potrebu za bilo kakvom ručnom kalibracijom i provjerom koji zahtijevali dodatno ulaganje u vidu vremena, vizualnih provjera i subjektivne procjene. Razvoj tih dodataka za automatizaciju pokazuje da slušamo i odgovaramo na potrebe naših korisnika. Znamo koliko je našim korisnicima važna učinkovitost, pa im sada nudimo mogućnost potpune automatizacije tih postupaka provjere i kalibracije. Tako mogu biti sigurni da će proizvesti besprijekorne otiske, a zaposlenike i stručnost usmjeriti na druga područja dodavanja vrijednosti. Tim novim tehnologijama korisnici mogu povećati produktivnost i profitabilnost, izbjeći skupo ponovno tiskanje i otpad, skratiti rokove isporuke i usmjeriti vještinu rukovatelja tamo gdje će ona dodati najviše vrijednosti“, sitiče Mathew Faulkner, viši voditelj marketinga za regiju EMEA u odjelu profesionalnog tiska Canona Europe.

Još iz kategorije

Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

Potrošnja na rješenja za digitalnu provjeru identiteta u oštrom porastu

25.07.2021.

Potrošnja na digitalnu provjeru ili verifikaciju identiteta od strane biznisa u 2026. će stići do 16,7 milijardi američkih dolara, što je rast od 77 posto u odnosu na 9,4 milijarde dolara iz ove godine. Nadalje, Juniper Research navodi da će do toga doći zbog povećanog broja korisnika, pristiglog tijekom pandemije koronavirusa.

Strateško promišljanje digitalnih proizvoda sve se više traži

Strateško promišljanje digitalnih proizvoda sve se više traži

20.07.2021.

Trend ubrzane digitalizacije postojao je i ranije, ali ga je pandemija ubrzala do neslućenih razina, a to znači i da će rasti potreba za rješenjima prilagođenima korisnicima, ističe za ICTbusiness.info Davor Čuljak, partner u konzultantskom i dizajn studiju Resonate.

Span proglašen Microsoft partnerom za 2021. godinu u Hrvatskoj

Span proglašen Microsoft partnerom za 2021. godinu u Hrvatskoj

19.07.2021.

Span je priznanje za Microsoft partnera godine u Hrvatskoj stekao u konkurenciji najboljih Microsoftovih partnera u svijetu, pokazavši iznimnu kvalitetu i inovativnost u implementacijama Microsoftovih tehnoloških rješenja kod brojnih korisnika.