VRIJEME PROMJENA

Deutsche Telekom predstavlja rješenja za budućnost pametne maloprodaje na sajmu EuroCIS

Deutsche Telekom predstavlja rješenja za budućnost pametne maloprodaje na sajmu EuroCIS
Depositphotos

Deutsche Telekom, zajedno sa svojim partnerima ServiceNow i Cisco, predstavit će rješenja za budućnost pametne maloprodaje na sajmu EuroCIS u Düsseldorfu od 27. do 29. veljače 2024. Izložene aplikacije podržat će trgovce u modernizaciji njihove IT infrastrukture i postavljanju prioriteta održivost. Digitalni procesi vrlo su važni u maloprodaji, prema studiji EHI Retail Instituta o tehnološkim trendovima u maloprodaji u 2023. Deutsche Telekom nudi trgovcima digitalna rješenja iz jednog izvora.

Premijera na EuroCIS 2024: T-Systems predstavlja "Instore Task Management", end-to-end rješenje razvijeno uz ServiceNow. Rješenje se sastoji od tehnički usklađenih komponenti: hardvera, softvera i povezivosti. Ima širok raspon mogućih primjena. Promotivne kampanje, na primjer: Trgovine redovito moraju prilagoditi svoje promotivne površine. Što se prezentira, kako i gdje često je navedeno u ugovorima s dobavljačima. Prodavaonice se obično informiraju putem e-maila. Zahtjevi se prenose u dokumentu. Za provedbu na licu mjesta potrebno je obavijestiti zaposlenike za dekoraciju ili upravu imovine. Ne postoji standardizirana dokumentacija o tome jesu li i kako mjere provedene. Ovi pojedinačni koraci ne samo da troše vrijeme, već su i skloni pogreškama. Središnja platforma na koju su povezane sve poslovnice pruža rješenje. Informacije se šalju digitalno do podružnica. Povratne informacije i dokumentaciju daju zaposlenici direktno u sustavu bez medijskog diskontinuiteta.

Otopina se također može koristiti kada je potrebno čišćenje i popravke u trgovini. Mjere se digitalno naručuju u sustavu i kasnije se bilježe kao izvršene. End-to-end rješenje kao što je "Instore Task Management" osigurava da su analogni procesi digitalizirani i automatizirani. To stvara transparentnost i optimizira tijek rada.

Uz "Law Monitoring" T-Systems na sajmu predstavlja rješenje umjetne inteligencije (AI) za trgovinu. Automatizirana usluga umjetne inteligencije koja prati zakonske promjene vezane uz određene teme u cijelom svijetu. Ovo je osobito važno za trgovce na malo, budući da se negdje u svijetu gotovo svakodnevno mijenjaju zakoni: zabrane uvoza i prodaje, zahtjevi deklaracije, ekološki propisi, trgovinski propisi ili porezne stope. Tvrtke često ručno provjeravaju izmjene zakonodavstva i procjenjuju potencijalni utjecaj na vlastita područja poslovanja. Pogrešne procjene i nepoštivanje zakona imaju ozbiljne posljedice. Praćenje zakona smanjuje stopu pogreške i pomaže trgovcima da se zakonski zaštite. Tvrtke mogu izvući preporuke za djelovanje, prilagoditi promjene i procijeniti moguće učinke na vlastita poslovna područja. T-Systems nudi Law Monitoring kao softver za iznajmljivanje (Software-as-a-Service, SaaS), koji se koristi putem interneta. Zaposlenici mu mogu pristupiti s raznih uređaja.

Pitanje održivosti stavlja trgovce pod pritisak da djeluju. Potencijalni kupci odabiru dobavljače na temelju aspekata održivosti. Prednost na natječajima imaju tvrtke s dokazanom održivošću. Banke ih također nagrađuju boljim uvjetima kreditiranja. Telekom na EuroCIS-u predstavlja „Telekom Sustainability Manager“, modularno rješenje za prikupljanje podataka, dokumentaciju, upravljanje klimom i CO2 bilancu te upravljanje opskrbnim lancem. Funkcije Telekom Sustainability Managera - kao što je zakonski usklađeno ESG izvješćivanje - zadovoljavaju pojedinačne potrebe trgovaca i olakšavaju sveobuhvatnu suradnju unutar tvrtke. Zahtjevi su prilagođeni europskom tržištu. Telekom nudi Telekom Sustainability Manager kao Software-as-a-Service (SaaS). Trgovci mogu koristiti softver za iznajmljivanje putem interneta bez ikakvih IT napora. Tvrtke mogu odabrati odgovarajući modul, od osnovne razine do cjelovitog paketa.