NOVI SERVERI

Dell Technologies predstavio nove PowerEdge XR servere za edge lokacije

Dell Technologies predstavio nove PowerEdge XR servere za edge lokacije

Tvrtka Dell Technologies predstavila je nove PowerEdge XR servere namijenjene za rad na edge lokacijama koji mogu pokriti različite potrebe računalstva izvan i unutar podatkovnih centara. Najnoviji XR5610, XR7620 te XR8000 modeli servera predstavljaju proširenje portfelja tvrtke bazirano na Intel tehnologiji s posebnim fokusom na edge i telecom rješenja. Nove servere pokreću Intel Xeon Scalable procesori četvrte generacije, a uključuju i poboljšane mogućnosti umjetne inteligencije za edge radna opterećenja te nove Intel Advanced Matrix (Intel AMX) ekstenzije.

Modeli servera iz XR serije posebno su dizajnirani za primjenu na edge lokacijama, imajući u vidu ograničenja po pitanju veličine i dizajna. Robusne komponente te dizajn s manje dubine omogućava instalaciju u kabinete ili MEC-ove na mjestima poput signalnih tornjeva telekomunikacijskih operatera. Nadalje, serveri su dizajnirani na način kako bi izdržali udarce, prašinu i prljavštinu, kao i snažne vremenske uvjete te ekstremne temperature.

PowerEdge XR5610 te XR8000 modeli servera odgovaraju potrebama današnjih edge primjena, kao i O-RAN okolinama, gdje su oba dva modela vRAN te cloud RAN optimizirana.

PowerEdge XR5610 single-socket monolitni server osmišljen je za upotrebu u telecom, enteprise te obrambenim edge slučajevima s robusnim komponentama koje su iznimno otporne na uvjete s puno prašine, ekstremne temperature te vlažnost. Dodatno, ovaj model nositelj je MIL-STD-810H te NEBS Level 3 certifikata.

S druge strane, PowerEdge XR8000 sled-based model servera posebno je optimiziran po pitanju troškova upotrebe i performansi za O-RAN aplikacije. Iznimno gust dizajn pruža otpornost na hladnoće i vrućine, a dostupan je u 1U i 2U single-socket sled based varijantama koje su mogu jednostavno skalirati i nadograditi.

Na kraju, PowerEdge XR7560 model donosi moćnu tehnologiju ubrzanja edge kapaciteta što ga čini idealnim za upotrebu u odabranim industrijskim ili telecom edge slučajevima. Ovaj 2U dual-socket model može se lako postaviti u kabinete s opremom na tlu proizvodnog pogona ili bilo gdje blizu krajnjeg korisnika. Isto tako, PowerEdge XR7560 donosi i integrirane opcije za umrežavanje te poboljšanju pohranu, što je korisno u situacijama gdje je potrebno prikupiti podatke te ih u visokim brzinama analizirati na edge lokacijama.