NOVA SIGURNOSNA RJEŠENJA

Dell Technologies predstavio nova rješenja i servise za sigurnost

Dell Technologies predstavio nova rješenja i servise za sigurnost
Depositphotos

Tvrtka Dell Technologies predstavila je svoj najnoviji portfelj sigurnosnih rješenja, među kojima se nalazi Dell Technologies Managed Detection and Response Pro Plus sustav zaštite koji detektira i blokira kanale kojima se vrše cyber napadi, kao i Dell Secured Component sustav verifikacije s proširenim cloud mogućnostima za dodatnu zaštitu linija opskrbe. Isto tako, Dell Product Success Accelerator for Cyber Recovery servis štiti kritične podatke od kibernetičkih prijetnji, dok su kapaciteti borbe protiv prijetnji poboljšani na svim krajnjim točkama, mrežama i cloudovima sad pojačani zahvaljujući implementaciji CrowdStrike platforme.

Prema podatcima iz istraživanja, čak 72% voditelja i zaposlenika IT tvrtki smatra da globalni trendovi čine rad organizacija sigurnosno opasnijim . Visoko rasprostranjena IT okolina stvara nove prilike za napadače, zbog čega je organizacijama potrebna transformacija u njihovom pristupu sigurnosti, vraćanju podataka i sustavima kao takvim. S time na umu, najnoviji portfelj tvrtke Dell Technologies odgovara na navedene izazove kako bi se smanjio sigurnosni rizik i zaštitilo poslovanje.

„Naše partnerstvo s tvrtkom Dell Technologies je neprocjenjivo u ostvarivanju naših IT ciljeva dok u isto vrijeme štitimo osjetljive podatke i informacije pacijenata u doba kada su zdravstvene institucije primarni cilj kibernetičkih napada. Zahvaljujućim njihovim rješenjima, možemo se opustiti te fokusirati na ono najvažnije – ostvariti najbolje rezultate u istraživanjima i brizi za naše pacijente“, izjavio je Theodore Fotias, potpredsjednik rješenja za IT infrastrukturu, dječja bolnica Phoenix.

„Sigurnost je ugrađena u DNK tvrtke Dell Technologies. Ugrađena je u naš dizajn infrastrukturu, linije opskrbe te proizvode. Naš rastući portfelj sigurnosnih servisa i rješenja pomaže organizacijama u rješavanju najkompleksnijih sigurnosnih izazova koji postaju sve veći kako bi ostale sigurne u svojim mrežama, uređajima i sustavima. Želimo pomoći našim kupcima udvostručiti otpornost u izazovnom okolišu“, dodao je Matt Baker, viši potpredsjednik za korporativnu strategiju, Dell Technologies.

Tvrtka Dell Technologies proširila je svoju MDR ponudu s Managed Decetion and Response Pro Plus, potpunim rješenjem za upravljanje sigurnosnim operacijama kako bi organizacije mogle spriječiti, odgovoriti te se oporaviti od sigurnosnih prijetnji. Sustav štiti krajnje točke, infrastrukturu, softver, hardver te cloud putem 24x7 analize i detekcije opasnosti, dok se u isto vrijeme identificiraju ranjivosti sa stvaranjem liste prioriteta sigurnosnih zakrpi, pokretanja simulacija napada i prodora u sustav kako bi se osigurao kvalitetan rad sigurnosnih kontrola u organizaciji, što uključuje web i e-mail gateway postavke, pokretanja testova potencijalnih prodora kako bi se otkrili putevi u okolinu infrastrukture organizacija koristeći aktualne hakerske tehnike, označavajući sumnjive radnje i pružajući na njih sigurnosne prijedloge, organizacije godišnjeg sigurnosnog treninga za zaposlenike putem konciznih, jednostavnih modula koji podižu razinu svijesti o riziku te potiču korištenje najboljih primjera praksi, ponude u obliku dostupnog Incident Recovery Care certificiranog ekspertnog tima koji može procijeniti razinu sigurnosnih napada te pomoći kupcu vratiti se u redovito poslovanje nakon istog.

Nadalje, kupci sada imaju mogućnosti i iskoristiti dodatak CrowdStrike Falcon platforme kao dio SafeGuard Response portfelja. Putem CrowdStrike izvorne cloud platforme kao jedne od vodećih na tržištu, organizacije mogu pristupiti širem paketu obrane koje ubrzavaju detekciju prijetnji te pružaju adekvatan odgovor za zaštitu kritičnih područja visokog rizika, poput krajnjih točaka do cloud radnih opterećenja, identiteta i podataka. Dodatak CrowdStrike platforme omogućio je organizacijama koje se oslanjaju na rješenja tvrtke Dell Technologies lakše proširivanje sigurnosnih kapaciteta, s podrškom za Zero Trust arhitekturu s najboljim skalabilnim rješenjima na tržištu.

Dell Technologies je proizvođač najsigurnijih komercijalnih računala na tržištu, gdje je u konačnici tvrtkama omogućena integracija dizajna Dell Technologies računala te potreba linija opskrbe lansiranjem Secured Component Verification sustava verifikacije na bazi clouda. Navedeni novitet pruža organizacijama sigurnost da se njihova računala dostavljaju točno prema narudžbi te da su tako i proizvedena.

Secured Component verifikacija smanjuje rizik od neovlaštenog mijenjanja proizvoda na komercijalnim Dell Technologies računalima. Naime, sustav verifikacije izrađuje digitalni certifikat koji se pohranjuje u sigurnom cloud okruženju, čime se dokumentiranju komponente dok su još u proizvodnji. Za vrijeme dostave, IT timovi mogu provjeriti integritet komponenti računala u skladu s odgovarajućim certifikatima. Dodatno, tako je moguće provjeriti i cijelu seriju računala u jednom koraku naspram individualnog lokalnog pregleda, čime se stvara dodatni sloj zaštite koji ujedno štedi i vrijeme.

Kako bi se organizacije pripremile za potencijalne cyber napade, Dell Technologies predstavio je i Product Success Accelerator (PSX) for Cyber Recovery servis koji omogućava implementaciju i rad sigurnijeg, izoliranog Cyber Recovery trezora za zaštitu kritičnih podatka i održavanje poslovnog kontinuiteta.