Dell Technologies na VMworld 2019 najavio nove inovacije i softverska rješenja

Dell Technologies na VMworld 2019 najavio nove inovacije i softverska rješenja

Foto: Fotolia ilustracija

Na VMworld 2019 kompanija Dell Technologies najavila je nova unapređenja softversko definiranih umrežavanja, kako bi korisnici mogli pojednostaviti i smanjiti troškove umrežavanja, i nove opcije koje organizacijama omogućuju da iskoriste Dell Technologies Cloud. Također, tvrtka je najavila nove mogućnosti usluge Unified Workspace i svoje partnerstvo s Googleom na predstavljanju prvog svjetskog Chromebook Enterprise.

Mreže širokog područja (WANs) trude se pratiti moderne zahtjeve korisnika. Novo Dell EMC SD-WAN rješenje pomaže korisnicima da se odmaknu od složenih, sporo inovativnih i skupih mreža te prijeđu na SD-WAN platformu koja koristi sve mogućnosti oblaka. Ovo novo rješenje je sada globalno dostupno i podržano.

„Dell EMC and VMware obnavljaju mrežu za novu eru pohranjivanja “u oblaku”, kako bi sve bilo otvoreno, automatizirano i softversko definirano. Nova SD-WAN rješenja pogonjena VMware-om i mrežno upravljanje koje isporučuje SmartFabric Director podižu sve na novu razinu kada je riječ o virtualizaciji i sigurnosti mreže u današnjem visoko distribuiranom softverski definiranom poduzeću. Ovo je tek početak naših inovacija.“, rekao je Tom Burns, stariji potpredsjednik i generalni direktor, Dell EMC Networking & Solutions.

Dell EMC SD-WAN rješenje nudi sve-u-jednom, kombinirajući VMware SD-WAN od strane VeloCloud softvera dostupnog uz fleksibilnu pretplatu s učinkovitim modernim uređajima u više opcija konfiguracije, koje podupire svjetska podrška Dell EMC-a, opskrbnog lanca i usluga.

VMware SD-WAN (VeloCloud) uključuje izbor javne, privatne ili hibridne mreže oblaka za poslovno povezivanje s oblakom i poslovnim aplikacijama; uređaje poslovnica i neobavezne uređaje podatkovnog centra; softverski definirano upravljanje i automatizaciju; i virtualnu uslugu. Mogućnosti pretplate na softver mogu se nadograditi kako bi se prilagodili promjenjivim poslovnim zahtjevima za značajkama, trajanjem i širinom pojasa.

Dell EMC i VMware također su najavili SmartFabric Director - inovaciju u softversko definiranom umrežavanju koja omogućava fizički prelazak na donju infrastrukturu kako bi išao u korak s promjenjivim zahtjevima virtualiziranih i softverski definiranih mreža. Dell EMC SmartFabric Director omogućuje operaterima podatkovnih centara da lako izrade, upravljaju i nadziru otvorene mreže na temelju Dell EMC PowerSwitch serije sklopki. Ovo je važno za organizacije koje su prigrlile softverski definirano umrežavanje i trebaju pomoć priliko osiguravanja da su njihove fizičke mreže u skladu s tim okruženjem.

Ovo inovativno rješenje tvrtke Dell EMC i VMware proširuje zajedničku viziju softversko definiranog podatkovnog centra pojednostavljujući definiciju, stvaranje i raspoređivanje podatkovnih centara s namjenskim automatskim osiguravanjem i poboljšanom vidljivošću i upravljanjem između virtualne i fizičke mreže okruženja.

Pomoću Dell Technologies Unified Workspace-a IT administratori mogu lako automatizirati implementaciju, sigurnost, upravljanje i podršku putem fleksibilnih servisa i rješenja, bez obzira na OS, uređaj ili oblak.

Nove sigurnosne mogućnosti i poboljšane usluge podrške na Unified Workspace omogućuju organizacijama da se usredotoče na strateškr, poslovne prioritete i stvore iskustvo bez problema za svoje krajnje korisnike.

Dell Technologies Unified Workspace sada je dostupan kao usluga tako da korisnici mogu iskoristiti cijeli, integrirani portfelj hardvera, softvera i usluga, s fleksibilnim i predvidljivim modelom upotrebe putem jednog dobavljača. Bez obzira na spoj OS platformi, kupci mogu odabrati prave uređaje, upravljati njima i osigurati ih svjetskim Unified Workspace portfeljem, prepunog sveobuhvatnog paketa usluga životnog ciklusa.

Najjači Chromebook Enterprise uređaj uključuje izbor između 8th Gen Intel® Core i5 i i7 procesora. Oni su jedini 13 i 14-inčni Chrome Enterprise uređaji u svojoj klasi s mogućnostima mobilne širokopojasne mreže koji omogućuju zaposlenicima brz i nesmetan pristup oblaku.  Korisnike koji su u pokretu oduševit će cjelodnevno trajanje baterije i super brzo punjenje pomoću ExpressCharge tehnologije. Također, ovaj uređaj očarat će korisnike kojima je bitan dizajn zbog svojih uskih okvira.

„Chromebook Enterprise idealan je za tvrtke koje traže moderni OS, koji krajnjim korisnicima pruža brzinu i produktivnost, a IT-u nudi sveobuhvatnu sigurnost koja im je potrebna. Kao dugogodišnji globalni lider, Dell Technologies razumije potrebe krajnjih korisnika i IT tehnologija i prirodno je da želi ponuditi snažne uređaje koji nude prednosti Chrome Enterprise poduzećima širom svijeta.", rekao je John Solomon, potpredsjednik Chromea OS, Google.

Dell Latitude Chromebook Enterprise, konfiguriran s 10 lokaliziranih jezičkih tipkovnica, dostupan je u 50 zemalja, nudeći najširu globalnu raspoloživost bilo kojeg uređaja Chrome Enterprise u svojoj klasi. Kompanije mogu isti sustav dosljedno implementirati, kad god im zatreba, kako bi ponudili sigurno rukovanje i pouzdano iskustvo radnoj snazi. IT administratori mogu lako odabrati i kupiti različite Latitude Chromebook Enterprise konfiguracije kako bi zadovoljili potrebe korisnika. Oni mogu servisirati i nadograditi memoriju, pohranu i baterije te koristiti isti model podrške u cijeloj floti - čak i kroz operativne sustave. Uređaji su prvi Chrome Enterprise uređaji koji nude pre-OS dijagnostiku hardvera, a korisnici Dell ProSupport Suite-a imaju pristup SupportAssist tehnologiji koja predviđa i proaktivno identificira probleme korisnika prije nego što utječu na produktivnost.

Novi Latitude Chromebook Enterprise uređaji dostupni su za prodaju od 27. kolovoza. Preporučena maloprodajna cijena Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise je 819.00 USD, a Latitude 5400 Chromebook Enterprise 699.00 USD. Više o samim uređajima i njihovim specifikacijama možete pronaći ovdje ovdje.

Dell Technologies Cloud, prvi pružatelj cloud infrastrukture, kombinira snagu VMware cloud softvera i Dell EMC infrastrukture kako bi uklonio poteškoće i osigurao nudeći dosljednu infrastrukturu, pri čemu su na raspolaganju javne i privatne mreže oblaka.

Organizacije i dalje ubrzavaju razvoj vlastitih aplikacija u oblaku, a istodobno rade tradicionalne, virtualizirane aplikacije. Kako bi pomogao organizacijama da uravnoteže oba imperativa, Dell Technologies Cloud podržat će automatizirano postavljanje of VMware PKS on Dell EMC VxRail, dodajući integriranu podršku za Kubernetes i spremnike.

To pomaže organizacijama da brže usvoje fleksibilne i sigurne pristupe u oblaku. Korisnici Dell Technologies Cloud platforme tako imaju jedinstvenu, konzistentnu platformu za tradicionalna radna opterećenja,  jednostavniju implementaciju rada, potpuno upravljanje životnim ciklusom više klastera te poboljšanu automatizaciju, performanse i sigurnost.

Još iz kategorije

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

Dell Technologies predstavlja pet novih PowerEdge servera

22.09.2019. komentiraj

Pet potpuno novih PowerEdge servera, dodanih u svjetski portfelj najprodavanijih svjetskih poslužitelja, osmišljen je od temelja kako bi ponudio rješenje za složene i raznolike zahtjeve tradicionalnih, novonastalih i višestrukih opterećenja rada.

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

Ericsson Nikola Tesla i KING ICT integriraju sustav 112-192 MUP-a

21.09.2019. komentiraj

Konzorcij, kojeg čine kompanija Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT, potpisao je s Ministarstvom unutarnjih poslova RH (MUP RH) okvirni sporazum na razdoblje od 3 godine te ugovor o nabavi za 2019. godinu, za integraciju sustava 112-192. MUP RH će, uz pomoć isporučenog rješenja, optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima te omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Vrijednost sporazuma je gotovo 18 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovora o nabavi za 2019. godinu gotovo 6 milijuna kuna (bez PDV-a)

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

19.09.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.