Dell Technologies na VMworld 2019 najavio nove inovacije i softverska rješenja

Dell Technologies na VMworld 2019 najavio nove inovacije i softverska rješenja

Foto: Fotolia ilustracija

Na VMworld 2019 kompanija Dell Technologies najavila je nova unapređenja softversko definiranih umrežavanja, kako bi korisnici mogli pojednostaviti i smanjiti troškove umrežavanja, i nove opcije koje organizacijama omogućuju da iskoriste Dell Technologies Cloud. Također, tvrtka je najavila nove mogućnosti usluge Unified Workspace i svoje partnerstvo s Googleom na predstavljanju prvog svjetskog Chromebook Enterprise.

Mreže širokog područja (WANs) trude se pratiti moderne zahtjeve korisnika. Novo Dell EMC SD-WAN rješenje pomaže korisnicima da se odmaknu od složenih, sporo inovativnih i skupih mreža te prijeđu na SD-WAN platformu koja koristi sve mogućnosti oblaka. Ovo novo rješenje je sada globalno dostupno i podržano.

„Dell EMC and VMware obnavljaju mrežu za novu eru pohranjivanja “u oblaku”, kako bi sve bilo otvoreno, automatizirano i softversko definirano. Nova SD-WAN rješenja pogonjena VMware-om i mrežno upravljanje koje isporučuje SmartFabric Director podižu sve na novu razinu kada je riječ o virtualizaciji i sigurnosti mreže u današnjem visoko distribuiranom softverski definiranom poduzeću. Ovo je tek početak naših inovacija.“, rekao je Tom Burns, stariji potpredsjednik i generalni direktor, Dell EMC Networking & Solutions.

Dell EMC SD-WAN rješenje nudi sve-u-jednom, kombinirajući VMware SD-WAN od strane VeloCloud softvera dostupnog uz fleksibilnu pretplatu s učinkovitim modernim uređajima u više opcija konfiguracije, koje podupire svjetska podrška Dell EMC-a, opskrbnog lanca i usluga.

VMware SD-WAN (VeloCloud) uključuje izbor javne, privatne ili hibridne mreže oblaka za poslovno povezivanje s oblakom i poslovnim aplikacijama; uređaje poslovnica i neobavezne uređaje podatkovnog centra; softverski definirano upravljanje i automatizaciju; i virtualnu uslugu. Mogućnosti pretplate na softver mogu se nadograditi kako bi se prilagodili promjenjivim poslovnim zahtjevima za značajkama, trajanjem i širinom pojasa.

Dell EMC i VMware također su najavili SmartFabric Director - inovaciju u softversko definiranom umrežavanju koja omogućava fizički prelazak na donju infrastrukturu kako bi išao u korak s promjenjivim zahtjevima virtualiziranih i softverski definiranih mreža. Dell EMC SmartFabric Director omogućuje operaterima podatkovnih centara da lako izrade, upravljaju i nadziru otvorene mreže na temelju Dell EMC PowerSwitch serije sklopki. Ovo je važno za organizacije koje su prigrlile softverski definirano umrežavanje i trebaju pomoć priliko osiguravanja da su njihove fizičke mreže u skladu s tim okruženjem.

Ovo inovativno rješenje tvrtke Dell EMC i VMware proširuje zajedničku viziju softversko definiranog podatkovnog centra pojednostavljujući definiciju, stvaranje i raspoređivanje podatkovnih centara s namjenskim automatskim osiguravanjem i poboljšanom vidljivošću i upravljanjem između virtualne i fizičke mreže okruženja.

Pomoću Dell Technologies Unified Workspace-a IT administratori mogu lako automatizirati implementaciju, sigurnost, upravljanje i podršku putem fleksibilnih servisa i rješenja, bez obzira na OS, uređaj ili oblak.

Nove sigurnosne mogućnosti i poboljšane usluge podrške na Unified Workspace omogućuju organizacijama da se usredotoče na strateškr, poslovne prioritete i stvore iskustvo bez problema za svoje krajnje korisnike.

Dell Technologies Unified Workspace sada je dostupan kao usluga tako da korisnici mogu iskoristiti cijeli, integrirani portfelj hardvera, softvera i usluga, s fleksibilnim i predvidljivim modelom upotrebe putem jednog dobavljača. Bez obzira na spoj OS platformi, kupci mogu odabrati prave uređaje, upravljati njima i osigurati ih svjetskim Unified Workspace portfeljem, prepunog sveobuhvatnog paketa usluga životnog ciklusa.

Najjači Chromebook Enterprise uređaj uključuje izbor između 8th Gen Intel® Core i5 i i7 procesora. Oni su jedini 13 i 14-inčni Chrome Enterprise uređaji u svojoj klasi s mogućnostima mobilne širokopojasne mreže koji omogućuju zaposlenicima brz i nesmetan pristup oblaku.  Korisnike koji su u pokretu oduševit će cjelodnevno trajanje baterije i super brzo punjenje pomoću ExpressCharge tehnologije. Također, ovaj uređaj očarat će korisnike kojima je bitan dizajn zbog svojih uskih okvira.

„Chromebook Enterprise idealan je za tvrtke koje traže moderni OS, koji krajnjim korisnicima pruža brzinu i produktivnost, a IT-u nudi sveobuhvatnu sigurnost koja im je potrebna. Kao dugogodišnji globalni lider, Dell Technologies razumije potrebe krajnjih korisnika i IT tehnologija i prirodno je da želi ponuditi snažne uređaje koji nude prednosti Chrome Enterprise poduzećima širom svijeta.", rekao je John Solomon, potpredsjednik Chromea OS, Google.

Dell Latitude Chromebook Enterprise, konfiguriran s 10 lokaliziranih jezičkih tipkovnica, dostupan je u 50 zemalja, nudeći najširu globalnu raspoloživost bilo kojeg uređaja Chrome Enterprise u svojoj klasi. Kompanije mogu isti sustav dosljedno implementirati, kad god im zatreba, kako bi ponudili sigurno rukovanje i pouzdano iskustvo radnoj snazi. IT administratori mogu lako odabrati i kupiti različite Latitude Chromebook Enterprise konfiguracije kako bi zadovoljili potrebe korisnika. Oni mogu servisirati i nadograditi memoriju, pohranu i baterije te koristiti isti model podrške u cijeloj floti - čak i kroz operativne sustave. Uređaji su prvi Chrome Enterprise uređaji koji nude pre-OS dijagnostiku hardvera, a korisnici Dell ProSupport Suite-a imaju pristup SupportAssist tehnologiji koja predviđa i proaktivno identificira probleme korisnika prije nego što utječu na produktivnost.

Novi Latitude Chromebook Enterprise uređaji dostupni su za prodaju od 27. kolovoza. Preporučena maloprodajna cijena Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise je 819.00 USD, a Latitude 5400 Chromebook Enterprise 699.00 USD. Više o samim uređajima i njihovim specifikacijama možete pronaći ovdje ovdje.

Dell Technologies Cloud, prvi pružatelj cloud infrastrukture, kombinira snagu VMware cloud softvera i Dell EMC infrastrukture kako bi uklonio poteškoće i osigurao nudeći dosljednu infrastrukturu, pri čemu su na raspolaganju javne i privatne mreže oblaka.

Organizacije i dalje ubrzavaju razvoj vlastitih aplikacija u oblaku, a istodobno rade tradicionalne, virtualizirane aplikacije. Kako bi pomogao organizacijama da uravnoteže oba imperativa, Dell Technologies Cloud podržat će automatizirano postavljanje of VMware PKS on Dell EMC VxRail, dodajući integriranu podršku za Kubernetes i spremnike.

To pomaže organizacijama da brže usvoje fleksibilne i sigurne pristupe u oblaku. Korisnici Dell Technologies Cloud platforme tako imaju jedinstvenu, konzistentnu platformu za tradicionalna radna opterećenja,  jednostavniju implementaciju rada, potpuno upravljanje životnim ciklusom više klastera te poboljšanu automatizaciju, performanse i sigurnost.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.