Dell predstavio radne stanice za dizajn složenih aplikacija

Dell predstavio radne stanice za dizajn složenih aplikacija

Foto: Dell

Dell je predstavio svoje najmoćnije prijenosne i uredske radne stanice, Dell Precision M4800, M6800, T3610, T5610 i T7610, dizajnirane za neometan rad aplikacija za stvaranje sadržaja, projektiranje te znanstvenih ili drugih profesionalnih softverskih aplikacija.

Ghost Town Media, post produkcijska tvrtka koja radi za neke od najpoznatijih svjetskih glazbenika, oslanja se na visoke performanse tehnologije kako bi zadržala vodeću poziciju u dizajnu i kreiranju najrobusnijih vizualnih sadržaja u industriji - od glazbenih spotova do vizualnih efekata za cjelovečernje filmove.

"Naš najnoviji projekt se značajno oslanja na kompjutorski generirani sadržaj, tako da nam je potrebna velika procesorska snaga i brzina," objasnio je Brandon Parvini, predsjednik i kreativni direktor tvrtke Ghost Town Media. "Oslonili smo se na nove Dell Precision prijenosne i uredske radne stanice s NVIDIA Quadro profesionalnom grafikom jer nam pružaju veliko ubrzanje koje olakšava automatsko iscrtavanje, omogućavajući kreiranje složenih 3D scena u nekoliko minuta umjesto nekoliko sati".

Predan poboljšanju rada i osobnog iskustva te interakciji s novim Dell Precision M4800 i M6800 prijenosnim radnim stanicama, Dell je predstavio prvu 15,6 inčnu Quad HD+ IGZO ploču za radne stanice, s rezolucijom višom od one koju nudi od Apple MacBook Pro Retina zaslon, te jedini nudi opciju 17,3 inčnog Wacom ekrana osjetljivog na dodir za 10 prstiju za intuitivne kontrole i interakcije s kreativnim i dizajn aplikacijama. Dell je također prvi ponudio WiGig bežično spajanje i poboljšao audio performanse s WAVES MaxxAudio Pro integracijom.

Nove Dell Precision prijenosne radne stanice također imaju najbolje performanse s do 16 GB 1866MHz memorije, četvrtom generacijom Intel Core i5 i i7 procesora do Core i7 Extreme Edition i AMD FireProand NVIDIA Quadro professional grafikom, s do 8 GB grafičke memorije¹ na M6800 modelima konfiguriranim s NVIDIA Quadro K5100M za kompleksni rad s 3D, uključujući automatsko iscrtavanje i simuliranje.

Oba sustava pružaju vrhunsku pouzdanost uz cjelodnevno trajanje baterije, uključujući i sekundarnu bateriju, nove AMD i Nvidia Optimus Enduro te vodeća sigurnosna rješenja koja uključuju sveobuhvatnu enkripciju, naprednu provjeru autentičnosti i najsuvremeniju malware zaštitu.

Uredske radne stanice Dell Precision T3610, T5610 i T7610 opremljene su novom generacijom procesora i profesionalnom grafikom, tvornički instaliranim Windows 8 operativnim sustavom, novim Intel Cache Acceleration softverom, PCIe SSDs i dopunjenim Dell Precision Performance Optimizerom. Uz Dell Precision T1700 Small - Form Factor i Mini - Tower, novi portfelj uredskih radnih stanica uključuje Dell Precision T360 s naprednim pojedinačnim Intel Xeon CPU performansama, Dell Precision 5610, snažnu radnu stanicu s dual-socket Intel Xeon procesorom i malim dimenzijama te Dell Precision T7610, najsnažniju uredsku radnu stanicu na svijetu.

"Razvijamo najnaprednije tehnologije za modni dizajn, pružajući dizajnerima sofisticirane alate potrebne za korištenje najnovije 3D tehnologije u dizajnu, tako da nam je važno uvijek surađivati ​​s najboljima. Zato smo se odlučili za blisku suradnju s Dellom na ekskluzivnom u Parizu. Radionica je održana bez prekida zahvaljujući najnovijim Dell Precision uredskim radnim stanicama," izjavio je Thierry Rouf, direktor FashionLaba, tehnološkog inkubatora za dizajnere.

„Radne stanice Dell Precision s inovativnim Intel Cache Acceleration Software-Workstation značajno poboljšavaju rad Autodesk aplikacija“, izjavio je Maurice Patel, direktor Media & Entertainment Industry Marketinga u Autodesku, vodećoj svjetskoj tvrtki u 3D dizajnu. „Određena interna testiranja pokazala su višestruki porast. Kako se potražnja za većim setovima podataka povećava s 4K, stereoskopskom projekcijom i novom generacijom konzola, porast performansi bit će velika prednost za naše korisnike 3D animacija“.

Kao dio Dellovog Technology Partner Programa, Dell Precision radi s najboljim neovisnim dobavljačima softvera (ISV) za testiranje i certificiranje vodećih softverskih aplikacija, uključujući Autodesk Design & Creation Suites, Dassault Systemes Catia i SolidWorks i PTC Creo, kako bi omogućio maksimalnu produktivnost. Osim toga, mnogi ISV partneri također koriste radne stanice Dell Precision za razvoj i prikazivanje mogućnosti svojeg softvera. Na primjer, PTC koristi radne stanice Dell Precision za omogućavanje najsofisticiranije stražnje projekcije aktivnih 3D stereo sustava s praćenjem koji omogućuje posjetiteljima praktično iskustvo korištenjem PTC softvera u neposrednom okruženju virtualne stvarnosti.

Nove uredske i prijenosne radne stanice Dell Precision dostupne su od 12. rujna u cijelom svijetu.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.