Dell predstavio nove uređaje za hibridno poslovanje

Dell predstavio nove uređaje za hibridno poslovanje

Tvrtka Dell Technologies predstavila je nove Precision uređaje temeljene na hibridnom radu, mogućnostima suradnje i performansama. Predstavljeni su modeli Precision 7000 serije – Precision 7670 i 7770 radne stanice za teška radna opterećenja, koja sadrže snažne Intel procesore – od Intel® Core™ 12. generacije do i9 procesora, 16GB NVIDIA RTX™ A5500 grafičku karticu i do 128GB DDR5 memorije.

„Koncept hibridnog rada je jedinstven za svakoga od nas. Svima to znači nešto drugačije, ali s njim dolazi neodoljiv osjećaj promjene i prilika da redefinirate svoj odnos s poslom. Kako i gdje ćete to učiniti, ovisi isključivo o vama. Novi Precision uređaji stručno su dizajnirani s fokusom na performanse i opcije suradnje kako bi korisnicima omogućili da rade na način koji to njima najviše odgovara“, rekao je Rahul Tikoo, viši potpredsjednik Client Product grupe, Dell Technologies.

Nakon predstavljenog Precision 5470 modela, najsnažnije 14-inčne radne stanice u povijesti te najtanje i najmanje na svijetu , Dell donosi još više snage s novom prijenosnom radnom stanicom serije Precision 7000. Uz najnovije toplinske inovacije, profesionalnu grafiku, moćne CPU tehnologije i dizajne koji pružaju još veću fleksibilnost, novi Precision modeli donose zaista snažne performanse. Riječ je o radnim stanicama koje su savršene za teška radna opterećenja – od pokretanja VR/AR, AI/ML, složenog 3D CAD softvera do softvera za kreativno uređivanje i aplikacija za podatkovnu znanost.

Po prvi put ikada, Dell Precision prijenosne radne stanice dostupne su u 16-inčnom obliku, pružajući korisniku iskustvo svjetske klase s prednjim zaslonom koji ne ugrožava performanse. Kao još jedan novitet, Precision 7670 dolazi u dvije opcije kućišta – tanko ili fokusirano na performanse – za uređaj koji najbolje pokreće svakodnevno korištene aplikacije. Ove dvije verzije kućišta nude fleksibilnost u skalabilnosti i konfiguraciji te tako omogućavaju korisniku da prilagodi Precision 7670 svojim potrebama performansi – od odabira procesora i grafike, kao i ekspanzivne memorije, mogućnosti pohrane do prekrasnih opcija zaslona koje uključuju i novi OLED UHD+ zaslon s dodirnom pločom.

Za one korisnike koji trebaju još više prostora na zaslonu, novi Precision 7770 je najsnažnija 17-inčna prijenosna radna stanica koja nudi najveću skalabilnost u cijelom Dell portfelju i pruža performanse poput desktop računala. Oba Precision modela sadrže najmoćnije Intel procesore –  od Intel Core 12. generacije do i9 procesora, te 16GB NVIDIA RTX™ A5500 grafičku karticu i do 128GB DDR5 memorije.

Precision 7670 i 7770 su ujedno i prve radne stanice koje imaju novi Dell patentirani faktor oblika za DDR5 memoriju pod nazivom CAMM (Compression Attached Memory Module). Kroz CAMM, Dell omogućuje tanji dizajn kućišta bez žrtvovanja performansi — savršeno za hibridne profesionalce u poslovnom okruženju. Osim toga, CAMM modul čini sustav fizički dostupnijim za popravak na terenu i mogućnosti konfiguracije. Precision 7000 serija, prvobitno lansirana s CAMM modulom, također je dostupna i s tradicionalnim SODIMM (Small Outline Dual In-line Memory Modul) opcijama.

Zaštita podataka i sigurnost računala je najvažnija, a prijenosne radne stanice Precision 7000 serije uvode nove sigurnosne značajke koje štite poslovne podatke i projekte korisnika. I Precision 7670 i 7770 imaju jedinstvene sigurnosne elemente za sprječavanje neovlaštenih radnji i upada u uređaj, uključujući detekciju upada u kućište, otkrivanje uklanjanja baterije, kontaktne i beskontaktne čitače pametnih kartica, tradicionalne i FIPS čitače otiska prsta te IR kameru za sigurnost prijave.

Precision 7000 serija obogaćena je i značajkama za pametan rad; Dell Optimizer za Precision pruža jedinstvene značajke izvještavanja i analitike te je prilagođen za optimizaciju performansi aplikacija za multimedijalno intenzivne aplikacije. Ova serija sadrži i iste značajke privatnosti za povezivanje i suradnju, poput zatamnjenja zaslona i mogućnosti povezivanja na dvije mreže istovremeno. Kao najsigurnija komercijalna računala u industriji , novi Precision uređaji koriste i softversku zaštitu iznad operativnog sustava (OS) i hardversku, ispod mogućnosti OS-a, za obranu od trenutnih i budućih prijetnji. Precision prijenosne radne stanice također se isporučuju u novom Dell pakiranju izrađenom od 100% recikliranih ili obnovljivih materijala .

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.