Dell je potpisivanjem sporazuma s tvrtkom MakerBot ušao na tržište 3D ispisa

Dell je potpisivanjem sporazuma s tvrtkom MakerBot ušao na tržište 3D ispisa

Foto: Fotolia

Prije samo nekoliko tjedana, kada su na CES konferenciji bili predstavljeni najnoviji 3D printeri, nitko nije mogao ni zamisliti da bi upravo to tržište moglo postati bojno polje na kojem će se za prevlast boriti mnogi veliki proizvodeći hardvera.

Sudeći prema posljednjim informacijama bitku za prevlast već je započeo Dell, potpisivanjem sporazuma s kompanijom MakerBot, koja sve više postaje lider na tržištu 3D ispisa.

Dell će prema sporazumu preprodavati MakerBot-ove Replicator 3D pisaće i skenere malim i srednjim poduzećima.

Kompaniji izvršni direktor Andy Rhodes, koji je zadužen za Dell Precision radne stanice, je istaknuo da će ove napredne pisaće u kombinaciji s radnim stanicama usmjeriti prema profesionalcima u arhitekturi, inženjerstvu i produkciji digitalne zabave. Uz usmjeravanje na malo i srednje poduzetništvo, Rhodes je natuknuo da 3D pisaće planira ponuditi i startup tvrtkama.

Dell prodaju MakerBot-ovih 3D printerskih rješenja i usluga planira započeti 20. veljače, a u početnoj ponudi imat će 6 modela printera čija će se cijena kretati od 949 pa do 6499 dolara.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).