Dell je potpisivanjem sporazuma s tvrtkom MakerBot ušao na tržište 3D ispisa

Dell je potpisivanjem sporazuma s tvrtkom MakerBot ušao na tržište 3D ispisa

Foto: Fotolia

Prije samo nekoliko tjedana, kada su na CES konferenciji bili predstavljeni najnoviji 3D printeri, nitko nije mogao ni zamisliti da bi upravo to tržište moglo postati bojno polje na kojem će se za prevlast boriti mnogi veliki proizvodeći hardvera.

Sudeći prema posljednjim informacijama bitku za prevlast već je započeo Dell, potpisivanjem sporazuma s kompanijom MakerBot, koja sve više postaje lider na tržištu 3D ispisa.

Dell će prema sporazumu preprodavati MakerBot-ove Replicator 3D pisaće i skenere malim i srednjim poduzećima.

Kompaniji izvršni direktor Andy Rhodes, koji je zadužen za Dell Precision radne stanice, je istaknuo da će ove napredne pisaće u kombinaciji s radnim stanicama usmjeriti prema profesionalcima u arhitekturi, inženjerstvu i produkciji digitalne zabave. Uz usmjeravanje na malo i srednje poduzetništvo, Rhodes je natuknuo da 3D pisaće planira ponuditi i startup tvrtkama.

Dell prodaju MakerBot-ovih 3D printerskih rješenja i usluga planira započeti 20. veljače, a u početnoj ponudi imat će 6 modela printera čija će se cijena kretati od 949 pa do 6499 dolara.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.