Data-Link se spojio s Unijom čime je stvorena regionalna računovodstvena grupacija s više od 250 zaposlenih

Data-Link se spojio s Unijom čime je stvorena regionalna računovodstvena grupacija s više od 250 zaposlenih

Hrvatska tvrtka specijalizirana za računovodstvene usluge Data-Link objavila je danas kako se spojila s holdingom Unija, slovenskom računovodstvenom kućom koja je prisutna u šest zemalja regije, čime je stvorena najveća regionalna grupacija specijalizirana za računovodstvene usluge s godišnjim prihodima većim od 10mil €. Grupacija sad izravno zapošljava više od 250 stručnjaka, a osim u zemljama regije, kroz ekskluzivnu partnersku mrežu prisutna je u dodatnih osam zemalja središnje i istočne Europe.

Od sada će kompanija na hrvatskom tržištu raditi pod imenom Data-Link Unija i svojim će kupcima moći ponuditi najkvalitetnije usluge iz svog bogatog asortimana s preko 80 zaposlenih. Istovremeno, spajanje Data-Linka i Unije značit će i kombiniranje najboljih praksi dviju kompanija, ali i mogućnost za veće investicije u nove tehnologije i poslovna rješenja. Spajanje s Unija Holdingom komentirao je Tomislav Urbić, predsjednik Uprave Data-Link Unije, istaknuvši kako je ovo put prema ostvarenju vizije da se tradicionalno računovodstvo približi potrebama modernog doba.

„Pred našom industrijom su značajne promjene koje moramo uspješno implementirati u svoje poslovanje. Tehnologija već danas omogućuje gotovo potpunu automatizaciju jednostavnijih knjigovodstvenih zadataka, što će omogućiti računovođama da više vremena i znanja posvete dubinskim analizama poslovanja klijenata i preuzimanjem savjetodavne uloge. Data-Link je kroz cijeli svoj razvoj bio inovativan i među predvodnicima pri implementaciji tehnoloških novosti, a ulaskom u Unija grupu prije svega želimo zadržati tu viziju i dalje. Želimo našim klijentima omogućiti ono najbolje i najkvalitetnije što se na tržištu može dobiti, a istovremeno našim vrijednim zaposlenicima koji su najveća vrijednost Data-Link-a i cijele Unija grupe, omogućiti nužna znanja i sposobnosti kako bi bili potpuno spremni za računovodstvo nove generacije“, rekao je Urbić.

Data-Link ove godine slavi 30 godina uspješnog poslovanja i iz nekoć male obiteljske tvrtke izrasli su u lidera na području računovodstvenih usluga s više od 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 2mil €. Iz tvrtke ističu da su za taj uspjeh prvenstveno zaslužni njihovi zaposlenici, dugogodišnji klijenti te tehnološka inovativnost.

„Iznimno smo ponosni na ono što smo do sada ostvarili, a ovo spajanje je došlo kao kruna na cjelokupni dosadašnji rad. Proslaviti ćemo 30 godina rada, a s ovim spajanjem siguran sam da ćemo osigurati još puno poslovnih uspjeha u budućnosti. Veseli me što ćemo našim klijentima u budućnosti moći pružiti usluge na području 14 država CEE i Adriatic regije, kao i da ćemo još više biti pravi savjetnici u poslovanju, omogućiti im vrhunsku kvalitetu usluge te brze, točne i prilagodljive izvještaje kao podlogu za uspješno poslovno odlučivanje. U naredne tri godine okvirno planiramo uložiti oko 2 mil eura u tehnologije digitalizacije, automatizacija te umjetne inteligencije, u znanja i sposobnosti zaposlenika te daljnju konsolidaciju tržišta. Sve to ćemo puno lakše i brže ostvariti kao dio grupe umjesto sami, a posebno sam sretan što smo u Uniji našli pravog partnera za budućnost. Naše tvrtke su iznimno slične, dijelimo istu poslovnu kulturu kao i viziju o razvoju tvrtki i industrije u cijelosti. Uvjeren sam da je to veliki zalog i garancija još puno uspješnih godina poslovanja, mnoštvo zadovoljnih klijenata i zaposlenika“, zaključuje Urbić.

Još iz kategorije

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

Vaše poslovanje je sigurno, a rad od kuće nikad nije bio jednostavniji

13.01.2021. komentiraj

Promjene u uvjetima poslovanja, poput rada od kuće, postavljaju nove, dosad neviđene izazove za tvrtke i organizacije. Iako se u posljednje vrijeme poslovni svijet naizgled uvelike preselio na online platforme, istraživana pokazuju da čak 98% ispitanika nailazi na poteškoće prilikom korištenja usluga i alata za remote način rada (Global WorkForce Survey 2020). Jednako tako, pokazalo se da napredna, inteligentna user friendly rješenja za poslovanje mogu pospješiti poslovanje i unaprijediti suradnju s partnerima i klijentima.

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

Lenovo odličan u Hrvatskoj u 2020., velika očekivanja i ove godine

11.01.2021. komentiraj

Lenovo je u Hrvatskoj došao do prve pozicije na PC tržištu, a za ovu godinu očekuje nastavak pozitivnih trendova koje smo imali u 2020. godini, za ICTbusiness.info ističe regionalni direktor Lenova za ovu regiju Ivan Božev.

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

Zoom će Microsoftu i Googleu konkurirati i e-mailom i kalendarom

10.01.2021. komentiraj

Zoom je imao iznimno uspješnu 2020. i to ne čudi jer još u prosincu prošle godine broj korisnika “vrtio” mu se oko deset milijuna, a sad je na otprilike 350 milijuna. Bilo bi šteta stati na tome i ne iskoristiti mogućnosti koje su se otvorile iznenadnom popularnosti pa su u kompaniji odlučili “pojačati” usluge kroz e-mail i kalendar.