Combisova konferencija u znaku novih hibridnih rješenja za podatkovne centre i usluge u oblaku

Combisova konferencija u znaku novih hibridnih rješenja za podatkovne centre i usluge u oblaku

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis i tvrtka Microsoft Hrvatska organizirali su četvrto po redu 'Combis 5+' događanje na kojem su predstavljena rješenja i proizvodi koji pomažu korisnicima u 'svakodnevnoj borbi' s poslovnim zahtjevima te ih čine produktivnijima, a time i konkurentnijima na tržištu.

"Ova će godina biti obilježena mnoštvom tehnoloških noviteta koji dolaze u novim verzijama poznatih Microsoft proizvoda za podatkovne centre korisnika, kao i sve bržim razvojem i sve većim korištenjem Cloud servisa. Uz primjere iz prakse, demonstracije novih tehnologija u pripremljenom demo okruženju, ovogodišnji 5+ je bio posebno fokusiran na hibridna rješenja, odnosno efikasno korištenje najboljeg iz oba svijeta (On-premise i Cloud rješenja). Hibrid je budućnost", naglasio je Hrvoje Dunkić, voditelj Microsoft odjela u Combisu.

Sudionici ovogodišnjeg Combis 5+ događanja tako su mogli saznati pojedinosti o novim unaprijeđenim platformama za kolaboraciju Exchange i SharePoint Server 2016 te otkriti kakve prednosti sa sobom nose novi Office 365 servisi iz oblaka. Predstavljen je i novi Windows Server s dosad dostupnim funkcionalnostima, a posebno zanimanje sudionici su pokazali za savjete kako iskoristiti Azure infrastrukturu i servise, kao i za demonstraciju System Centar alata verzije 2016 koji će biti dostupni u drugoj polovici godine. U gotovo svim predavanjima je istaknuta mogućnost integracije on-premise tehnologija s onima u oblaku.

Istraživanje provedeno uoči Combis 5+ događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2016. godini: unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (70,9%), zatim smanjiti sigurnosne rizike i rizike od ispada funkcionalnosti ICT servisa (44,3) te smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (41,8%). Smanjenje sigurnosnih rizika i rizika od ispada funkcionalnosti ICT servisa, za razliku od ostalih ciljeva, ove je godine po prvi put uvršten među tri glavna poslovna prioriteta po mišljenju sudionika događanja.

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori se odnose na projekte migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (82,3%), uspostavi sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (58,2) te fokusu na konsolidaciju postojeće infrastrukture i servisa korištenjem Cloud tehnologija (45,6). Ispitanici su imali opciju više mogućih odgovora.

"Slično kao i prošle godine, u planovima korisnika i dalje vidimo veliki udio investicija u infrastrukturu te želju da se postigne viša razina efikasnosti. S obzirom da gotovo polovica ispitanika planira za postizanje zacrtanih ciljeva koristiti Cloud tehnologije, jasno je da već možemo govoriti o trendu. Dok modernizacija IT infrastrukture i dalje značajno zaostaje za trendovima u svijetu, prihvaćanje Cloud tehnologija u znatnom je porastu. Upravo smo stoga u Combisu toliko fokusirani na hibridna rješenja.", zaključio je komentirajući ovogodišnje rezultate istraživanja Dunkić.

Vezani dokumenti:

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.