Combis unaprijedio ComCloud

Combis unaprijedio ComCloud

Foto: Dražen Tomić

Regionalni sistem integrator Combis nadogradio je ComProvis, sustav samouslužnih portala za ComCloud čime su omogućene nove funkcionalnosti i unaprijeđeno je korisničko iskustvo, objavili su iz Combisa i napomenuli kako su ComCloud rješenje ostvarili u suradnji sa svojim vlasnikom HT-om. Rješenje je bazirano na  jednostavnom principu - ponuditi bilo koju Cloud uslugu na bilo kojem uređaju, koristeći bilo koju mrežu.

„ComCloud rješenje, s jedne strane, pozicionira Combis na Cloud tržištu Hrvatske i šire regije, dok s druge strane podržava nastojanja Hrvatskog Telekoma u održavanju konkurentnosti na dinamičnom ICT tržištu kroz pružanje novih usluga za poslovne korisnike. Nastavno, Hrvatski Telekom omogućuje malim i srednjim tvrtkama smanjiti IT troškove korištenjem aplikacija u Cloudu, što omogućuje skalabilno korištenje resursa, optimizaciju troškova i znatnu uštedu IT resursa“, izjavila je Mirela Šešerko, članica Uprave Combisa za operacije zadužena za razvoj poslovanja te ujedno i operativna direktorica Sektora ICT rješenja za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Prema riječima direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu Gorana Cara ComCloud je rješenje koje je jedno od prvih cjelovitih Cloud rješenja u regiji te je prilagođeno potrebama i specifičnostima alternativnih telekoma te telekomima koji posluju na nešto manjim ICT tržištima, kakva su tipična za južnu i jugoistočnu Europu.

Kako ističe Mladen Maras, voditelj Odjela razvoja Cloud portala, ComProvis u svojoj unaprjeđenoj inačici posjeduje nove module za VPS (Virtual Private Server) i Hosted Exchange Cloud usluge, nadograđen je objedinjenim SSO (Single Sign On) portalom te omogućuje funkcionalnost veleprodaje svih usluga.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.