Combis unaprijedio ComCloud

Combis unaprijedio ComCloud

Foto: Dražen Tomić

Regionalni sistem integrator Combis nadogradio je ComProvis, sustav samouslužnih portala za ComCloud čime su omogućene nove funkcionalnosti i unaprijeđeno je korisničko iskustvo, objavili su iz Combisa i napomenuli kako su ComCloud rješenje ostvarili u suradnji sa svojim vlasnikom HT-om. Rješenje je bazirano na  jednostavnom principu - ponuditi bilo koju Cloud uslugu na bilo kojem uređaju, koristeći bilo koju mrežu.

„ComCloud rješenje, s jedne strane, pozicionira Combis na Cloud tržištu Hrvatske i šire regije, dok s druge strane podržava nastojanja Hrvatskog Telekoma u održavanju konkurentnosti na dinamičnom ICT tržištu kroz pružanje novih usluga za poslovne korisnike. Nastavno, Hrvatski Telekom omogućuje malim i srednjim tvrtkama smanjiti IT troškove korištenjem aplikacija u Cloudu, što omogućuje skalabilno korištenje resursa, optimizaciju troškova i znatnu uštedu IT resursa“, izjavila je Mirela Šešerko, članica Uprave Combisa za operacije zadužena za razvoj poslovanja te ujedno i operativna direktorica Sektora ICT rješenja za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Prema riječima direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu Gorana Cara ComCloud je rješenje koje je jedno od prvih cjelovitih Cloud rješenja u regiji te je prilagođeno potrebama i specifičnostima alternativnih telekoma te telekomima koji posluju na nešto manjim ICT tržištima, kakva su tipična za južnu i jugoistočnu Europu.

Kako ističe Mladen Maras, voditelj Odjela razvoja Cloud portala, ComProvis u svojoj unaprjeđenoj inačici posjeduje nove module za VPS (Virtual Private Server) i Hosted Exchange Cloud usluge, nadograđen je objedinjenim SSO (Single Sign On) portalom te omogućuje funkcionalnost veleprodaje svih usluga.

Još iz kategorije

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

22.08.2019. komentiraj

Dell Technologies i AT&T zajedno istražuju razvoj ključnih područja otvorene infrastrukture za mreže nove generacije, koje će biti potrebne davateljima usluga prilikom podržavanja usluga u 5G svijetu, tvrde iz ove dvije kompanije i dodaju da 5G nije samo evolucija od 4G. 5G zahtijeva masovnu transformaciju te softversko definiranu, raščlanjenu i otvorenu infrastrukturu za automatizaciju isporuke i upravljanja mobilnim uslugama i nove telemetrije na temelju analitike kako bi se osigurala konzistentna razina usluga.

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.