Combis unaprijedio ComCloud

Combis unaprijedio ComCloud

Foto: Dražen Tomić

Regionalni sistem integrator Combis nadogradio je ComProvis, sustav samouslužnih portala za ComCloud čime su omogućene nove funkcionalnosti i unaprijeđeno je korisničko iskustvo, objavili su iz Combisa i napomenuli kako su ComCloud rješenje ostvarili u suradnji sa svojim vlasnikom HT-om. Rješenje je bazirano na  jednostavnom principu - ponuditi bilo koju Cloud uslugu na bilo kojem uređaju, koristeći bilo koju mrežu.

„ComCloud rješenje, s jedne strane, pozicionira Combis na Cloud tržištu Hrvatske i šire regije, dok s druge strane podržava nastojanja Hrvatskog Telekoma u održavanju konkurentnosti na dinamičnom ICT tržištu kroz pružanje novih usluga za poslovne korisnike. Nastavno, Hrvatski Telekom omogućuje malim i srednjim tvrtkama smanjiti IT troškove korištenjem aplikacija u Cloudu, što omogućuje skalabilno korištenje resursa, optimizaciju troškova i znatnu uštedu IT resursa“, izjavila je Mirela Šešerko, članica Uprave Combisa za operacije zadužena za razvoj poslovanja te ujedno i operativna direktorica Sektora ICT rješenja za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Prema riječima direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu Gorana Cara ComCloud je rješenje koje je jedno od prvih cjelovitih Cloud rješenja u regiji te je prilagođeno potrebama i specifičnostima alternativnih telekoma te telekomima koji posluju na nešto manjim ICT tržištima, kakva su tipična za južnu i jugoistočnu Europu.

Kako ističe Mladen Maras, voditelj Odjela razvoja Cloud portala, ComProvis u svojoj unaprjeđenoj inačici posjeduje nove module za VPS (Virtual Private Server) i Hosted Exchange Cloud usluge, nadograđen je objedinjenim SSO (Single Sign On) portalom te omogućuje funkcionalnost veleprodaje svih usluga.

Još iz kategorije

Usluge i rješenja Infoarta u Barceloni

Usluge i rješenja Infoarta u Barceloni

22.04.2019. komentiraj

Iako je Barcelona ugostila tehnologiju još krajem veljače i početkom ožujka ono što je tamo bilo prikazano i o čemu se govorilo obilježit će cijelu ovu godinu. Tako je glavna tema MWC19 bila 'Intelligent connectivity' unutar koje izlagači stavljaju naglasak na 5G tehnologiju, umjetnu inteligenciju, blockchain, IoT, VR, nove digitalne poslovne modele te smart city platforme.

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

19.04.2019. komentiraj

Samsung uspijeva konstantno pomicati granice, a ovaj put dokazao je to na području poluvodiča jer uspješno se završila proizvodnja jednog od pet nanometara. Uspjeh se može zahvaliti korištenju tehnologije Extreme Ultra Violet, a s ponosom je južnokorejski tehnološki gigant to i sam objavio.

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.