Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis implementirao je napredno softverski definirano rješenje (SDN) za podatkovne centre u naftnoj kompaniji INA. Projekt se sastojao od implementacije Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa.

Combis je realizirao prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj, koje je bez dileme jedno od najboljih sustava za transformaciju na softverski definiranu tehnologiju - tehnologiju budućnosti.

"Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija dosad je bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. No, uz ovo rješenje automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama. Ovim naprednim pristupom mreži omogućeno je najnaprednije upravljanje unutar podatkovnog centra, brzina i efikasnost", istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

"Projekt smo realizirali zajedno s certificiranim timom u Combisu s kojim smo osigurali visoko dostupan podatkovni centar baziran na tehnologijama i opremi nove generacije. Mogućnost upravljanja kompletnim mrežnim okruženjem u podatkovnom centru s jedne točke znatno skraćuje vrijeme razvoja i implementacije novih aplikacija i servisa - što stvara najnapredniji data centar", rekao je Marko Galetić, rukovoditelj upravljanja mrežnom infrastrukturom u Plavom timu, kompaniji INA Grupe.

"Combis ima široku implementacijsku bazu u području podatkovnih centara, dugogodišnje iskustvo, certifikaciju te iznimni know-how", komentirao je Mate Grbavac, sistem inženjer specijalist u Combisu i tehnički voditelj projekta u INA-i, nositelj svjetski prihvaćene CCIE Data Center certifikacije koja predstavlja najveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji.

Još iz kategorije

Audi i Huawei sklopili partnerstvo za razvoj inteligentnih rješenja za autonomnu vožnju

Audi i Huawei sklopili partnerstvo za razvoj inteligentnih rješenja za autonomnu vožnju

17.07.2018. komentiraj

Njemački automobilski gigant Audi odlučio se sklopiti partnerstvo s kineskim Huaweijem kako bi za njegova vozila razvijao inteligentna rješenja, prvenstveno na području autonomne vožnje i usluga koje koriste nove mobilne standarde, kao LTE-Vehicle (LTE-V), dizajniran specifično za vozila.

HGK predstavila Digitalnu komoru

HGK predstavila Digitalnu komoru

17.07.2018. komentiraj

Hrvatska gospodarska komora predstavila je novi projekt, Digitalnu komoru. Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama HGK, javnoj upravi i građanima.

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

13.07.2018. komentiraj

M SAN je pokrenuo distribuciju visokoprofesionalnih dronova tvrtke Geoscan Ltd. za područja Hrvatske, Bosne i Hercegovina, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Kosova. Geoscanovi dronovi namijenjeni su profesionalnim korisnicima s područja upravljanja i zaštite javnih i privatnih dobara kao što su vatrogasna zaštita i spašavanje, agronomija, šumarstvo i vodnog upravljanje, urbanizam, građevinarstvo, geodezija i katastarska izmjera te energetika i rudarstvo.