Combis Technology Day posvećen networking rješenjima

Combis Technology Day posvećen networking rješenjima

Combis Technology Day je poludnevno događanje tradicionalno namijenjeno krajnjim korisnicima ICT usluga i rješenja te usmjeren ka najširem segmentu poslovnih korisnika.

Digitalizacija kompanija nezamisliva je bez brze, sigurne i pouzdane mrežne infrastrukture koja omogućuje brzu prilagodbu novim poslovnim aplikacijama. Među aktualnim izazovima spominju se i upravljanje te kontrola mrežnog prometa, (ne)otvorenost platformi, sigurnosni i regulatorni zahtjevi, kao i izazovi skaliranja.

No, pojava SDN-a (Software Defined Neworking) omogućila je primjenu i upravljanje mrežnim funkcijama uz pomoć zasebne softverske komponente koja je neovisna o specifičnostima hardvera, a koja je pojednostavila i ubrzala mnoge procese. Iz tog razloga, očekuje se da će tržište softverski definiranih mreža ili SDN-a snažno rasti u nadolazećem razdoblju.

Cisco, svjetski proizvođač mrežne opreme i rješenja, prepoznao je SDN trend i osmislio DNA (Digital Network Architecture) koncept ili koncept napredne digitalne mrežne arhitekture, koji nudi brojne prednosti i koji kreira razliku u kvaliteti korisničkog iskustva. DNA ima široku primjenu u digitalizaciji kompanija, o čemu će biti riječi na nadolazećem Combis Technology Dayu, poludnevnom događanju koje Combis organizira u suradnji s tvrtkom Cisco.

Na ovogodišnjem, šestom izdanju spomenutog događanja, među temama će se naći i Big Data i druge tehnologije koje doprinose digitalizaciji poslovanja unutar tvrtki. Tako se među najavljenim sadržajem nalazi studija slučaja koja će sudionicima pokazati na koji način se može osigurati najbolje korisničko iskustvo bez obzira na geografsku lokaciju korisnika te kako je moguće s više podatkovnih centara omogućiti dostupnost 'business critical' usluga neovisno o lokaciji korisnika i podatkovnog centra.

Bit će predstavljena i revolucija u dizajnu lokalnih mreža gdje će se pokazati kako nova generacija SD-Access rješenja uvodi automatizaciju u dizajnu i konfiguriranju mreža te na koji način je moguće poboljšati sigurnost kroz unifikaciju mrežnih politika, unaprijediti mobilnost korisnika te u konačnici dobiti i opipljive podatke o tome kako korisnici percipiraju mrežnu uslugu. Također, sudionici će saznati koje sve inovacije u kolaboraciji donosi korištenje Cisco Spark rješenja.

Kako su networking rješenja neizostavna ICT tema, Combis je nedavno pokrenuo web portal networking.combis.hr namijenjen upravo mrežama nove generacije.

Combis Technology Day održat će se 27. veljače, a prijave traju do 22. veljače. Broj mjesta je ograničen, a više informacija možete saznati na službenim stranicama događanja.

Još iz kategorije

Online osiguranje i pomoć na cesti za strane turiste u Hrvatskoj

Online osiguranje i pomoć na cesti za strane turiste u Hrvatskoj

17.06.2018. komentiraj

Kako bi svim inozemnim gostima koji dolaze u Hrvatsku ponudili više sigurnosti na prometnicama, HAK-Usluge i ODINA Asistencija zajednički su razvili projekt pod nazivom “Sigurno kroz Hrvatsku”. Stranice su zasad dostupne na hrvatskom jeziku, a na njemačkom i engleskom su u kontrolnoj fazi i bit će dostupne od sljedećeg tjedna.

Kako transformirati Dubrovnik u pametni grad

Kako transformirati Dubrovnik u pametni grad

16.06.2018. komentiraj

Racionalno planiranje i programiranje pametne tehnološke platforme zasnovane na strateškim planovima i stvarnim potreba urbane sredine prethodi bilo kakvoj nabavi i implementaciji pojedinačnih pametnih rješenja, osnovni je zaključak održanog stručnog predavanja Pametan Grad Dubrovnik.

Novo UPS rješenje za male i srednje tvrtke

Novo UPS rješenje za male i srednje tvrtke

15.06.2018. komentiraj

Tvrtka Schneider Electric krenula je s prodajom novog proizvoda Easy UPS 3S u Europi, na Bliskom Istoku, u Africi i Latinskoj Americi. Easy UPS 3S je uređaj za besprekidno napajanje energijom (UPS) od 10-do-40kVA robusnih karakteristika i kompaktnog dizajna, a olakšana ugradnja, korištenje i održavanje ovog novog uređaja omogućavaju kontinuitet u poslovanju malih i srednjih poduzeća.