Combis Government Day o prioritetima javnih službi za 2013.

Combis Government Day o prioritetima javnih službi za 2013.

Foto: Fotolia (ilustracija)

Regionalni sistem integrator Combis u suradnji s partnerom, tvrtkom IBM Hrvatska organizirao je treći Combis Government Day na kojem su predstavljena poslovno-tehnološka rješenja namijenjena javnom sektoru i državnoj upravi.

Combis je povodom Combis Government Daya proveo istraživanje među sudionicima događanja te nešto više od 1000 posjetitelja portala 'BUG on line' vezano uz prioritete javnih službi za 2013. godinu.

„Zanimljivo je bilo otkriti koje su podudarnosti odnosno razmimoilaženja u mišljenjima ispitanika. Primjerice sudionici Government Daya na prvo mjesto prioriteta postavili su unapređenje poslovnih procesa, dok je za čitatelje BUG portala na samom vrhu povezanost podatkovnih infrastruktura.“ – rekao je Perica Šandić, Combisov voditelj prodaje za državnu upravu i javni sektor.

Modernizacija postojećih IT resursa te kvalitetnija dostupnost javnih servisa u oba istraživanja kotiraju vrlo visoko te su se našla među prva tri prioriteta. „Pogledom na ove rezultate dolazimo do zaključka kako svi razmišljamo slično, i predstavnici javnog sektora i državnih službi i šira javnost, što je vrlo pozitivno jer nam pokazuje da se slažemo oko smjera u kojem želimo ići odnosno cilja koji nastojimo postići. Stoga danas predstavljamo teme već prepoznate kao prioritetne u 2013. godini od strane hrvatske IT zajednice, a visoko primjenjive upravo u javnom sektoru i državnoj upravi“, komentirao je Šandić.

U uvodnom prikazu rezultata ankete o ICT prioritetima javnih službi je, uz Pericu Šandića, sudjelovao i Miroslav Mađarić iz KBC-a Zagreb, kao jedan od vodećih stručnjaka u važnom segmentu javnih usluga – zdravstvu. „Iz sumarnih rezultata provedene ankete vidimo kako korisnici iskazuju veću potrebu za uslugama nego ICT struka javnih službi, koja još uvijek daje prioritet tehnologiji. Rezultati  upućuju na potrebu za promjenom „stanja svijesti“ u javnim službama, a to je velik posao kojem ICT može pomoći već na prvoj stepenici – u orijentaciji na transparentnost i integriranost ustanova javnih službi“, istaknuo je Mađarić te istaknuo konkretne korake: „Potrebno je osigurati e-servise koji će se bazirati na dva jednostavna načela: da sav posao javnih službi bude javan i kao takav objavljen na Internetu te da javne službe međusobno u potpunosti dijele i koriste podatke i dokumente potrebne građanima“, zaključuje Mađarić.

Tijekom Combis Government Daya predstavljena su upravo ona rješenja koja stvaraju preduvjete za transparentnost te omogućuju učinkovitu povezanost organizacija, kao što su primjerice rješenja za automatizaciju procesa te ona za zaštitu i sigurnost sustava i podataka. Između ostalog, bilo je govora i o prednostima Cloud tehnologije, iskustvima Ministarstva poduzetništva i obrta prilikom integracije centralnog registra potpora s drugim sustavima javne uprave te su predstavljeni najbolji primjeri IBM-a iz regije u korištenju EU fondova.

Još iz kategorije

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

Oracle predstavio rješenja za digitalizaciju procesa upravljanja ljudskim resursima

19.10.2019. komentiraj

Utjecaj digitalizacije u području upravljanja ljudskim resursima nije vidljiv samo kroz smanjenje i automatizaciju administrativnih zadataka, već i kroz razvoj novih kompetencija, nove oblike zapošljavanja i procese upravljanja ljudskim resursima. Pronalazak talenata i njihovo zadržavanje u firmama jedan je od osnovnih izazova s kojima se HR menadžeri danas aktivno susreću, a najbolje prakse, konkretna rješenja i mogućnosti prezentirani su na danas održanom Oracle seminaru HR u digitalno doba.

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

19.10.2019. komentiraj

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.