Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Moguće je odabrati rješenje koje u potpunosti odgovara potrebama korisnika, a čiju implementaciju u najkraćem mogućem roku integrira certificirani lokalni EcoXpert partner kompanije Schneider Electric.

Uz EcoStruxure Facility Expert cloud softver, moguće je ne samo optimizirati učinkovitost poslovanja u komercijalnom ili industrijskom segmentu, već korisnicima ponuditi i mogućnost  preventivnog održavanja opreme, te naprednih energetskih usluga.  Uz napredniju aplikaciju, EcoStruxure Facility Advisor, korisnici mogu dobiti i dodatnu vrijednost: snažniji analitički softver koji, uz praćenje potrošnje energenata, može testirati učinkovitost opreme u kompleksnim korisničkim procesima. Na taj način korisnik dobiva konkrente savjete i dodatne preporuke kako racionalizirati potrošnju i ostvariti bolij profit po kvadratnom metru trgovačkog lanca ili proizvodnog pogona.

Konkretan primjer primjene su trgovački lanci, koji prema HACCP regulativama moraju dva puta dnevno očitavati i evidentirati temperaturu svih hladnjaka u svojim maloprodajama.  Ovakvi zadaci uzimaju vrijeme zaposlenicima u trgovačkim centrima, udaljujući ih od zadanih prioriteta. Primjenom Facility Expert softvera, ovakvi rutinski zadaci se automatiziraju, prikupljaju u centralnom sustavu te sustavno i pouzdano bilježe. Dodana vrijednost je i pravovremena detekcija kvara na opremi, alarmiranjem voditelja trgovine i partnera za održavanje opreme, čime se uvelike dobiva na vremenu i brzom vraćanju u rad.

Učinkovitije upravljanje ujedno je moguće spajanjem pojedine opreme putem pametnog telefona ili tableta, čime rutinsko održavanje postaje još jednostavnije, a rješavanje kvarova brže, pouzdanije, učinkovitije i povoljnije. U konačnici, unaprjeđenjem učinkovitosti poslovanja i čitavog tima, proces postaje i troškovno učinkovitiji.

Velika prednost ovog softvera svkakako je mjernje i praćenje potrošnje svih energenata (el.energije, plina struje), te usporedba (benchmark) potrošnje energetskih resursa između različitih objekata istog trgovačkog lanca. Znamo da su najveći potrošači upravo rasvjeta i klimatizacija objekta, a konkretnim uvidima u potrošnju energije po kvadratu, u usporedbi s podacima o prometu, upravitelji trgovačkih lanaca mogu lako izračunati profitabilnost svakog pojedinog objekta, te planirati daljnji razvoj poslovanja.

Prema riječima Petera Ušeničnika, direktora prodaje za komercijalne i industrijske zgrade, odabirom EcoStruxure Facility Expert softvera, učinit ćete značajan iskorak u svojem poslovanju: „Zahvaljujući tomu, dobivat ćete obavijesti o problemima čim nastanu te ćete ih moći analizirati uz relevantne podatke, ma gdje se nalazili. S ključnim informacijama dostupnim na dodir prsta, možete odlučiti hoćete li se uputiti na lokaciju, dodijeliti zadatak tehničaru na terenu ili odgoditi intervenciju do idućeg posjeta. Tako možete predvidjeti potrebe za održavanjem za lanac poslovnica odnosno pogona, ili pak samo pojedini dio opreme, a kako biste izbjegli neugodna iznenađenja“, zaključio je Ušeničnik.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.