CityBus aplikacija od sada dostupna i u Rijeci

CityBus aplikacija od sada dostupna i u Rijeci

Zadarski Smart Solutions od nedavno je prilagodio svoje programsko rješenje za korištenje javnog prijevoza još jednom hrvatskom gradu. Tako su, nakon CityBus Zadar, objavili verziju te aplikacije prilagođenu Rijeci.

CityBus Rijeka besplatna je aplikacija za Android operativni sustav koju su autori prilagodili zahvaljujući dostupnim podacima na portalu otvorenih podataka Grada Rijeke. No ona nije prilagođena za prijevoz samo na području grada, nego i za velik dio Primorsko – goranske županije.

Korisnici u aplikaciji mogu vidjeti prikaz autobusnih stajališta na području Rijeke i cijele županije, koje linije prometuju na tim stanicama te prikaz svih ruta i voznih redova Autotroleja. Osim informacija o stajalištima, voznim redovima i kupovini prijevoznih karata riječkog prijevoznika, korisnici mogu pronaći i detalje o najvećim stajalištima taksija te prikaz parkirališnih zona u Rijeci s naznačenim vremenom naplate.

Smart Solutions je ideju za aplikaciju napravio na Google I/O Extended Hackathonu u Zadru u svibnju 2017. godine. Nakon što su dovršili proizvod, do sada su privukli oko deset tisuća korisnika u Zadru, a nadaju se da će sličan uspjeh polučiti i u Rijeci. Bude li dovoljno inicijalnog interesa Riječana i njihovih gostiju, planiraju razviti i verziju za iOS uređaje.

Još iz kategorije

IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

16.02.2020. komentiraj

Microsoft je doživio manji udarac nakon što se doznalo da IBM za korporativu komunikaciju svojih više od 350.000 zaposlenih bira Slack ispred Teamsa. U trenucima kad se dva konkurentska alata bore za prevlast na tržištu, dobiti takvog klijenta od iznimne je važnosti.

Schneider Electric najavio Easy UPS 3M trofazni UPS s internim baterijskim modulima

Schneider Electric najavio Easy UPS 3M trofazni UPS s internim baterijskim modulima

15.02.2020. komentiraj

Schneider Electric predstavio je prvu verziju Easy UPS 3M trofaznog neprekidnog napajanja (UPS) sa 60 i 80 kVA (400V) internim baterijskim modulima velikog kapaciteta. Easy UPS 3M UPS utjelovljenje je jednostavnosti, jer je jednostavan za instalaciju, jednostavan za uporabu i jednostavan za održavanje., osiguravajući malim i srednjim poduzećima kontinuitet poslovanja i čineći ga izvanredno prikladnim kako za podatkovne centre, tako i za industrijska okruženja.

Windaysi donose primjere iz prakse

Windaysi donose primjere iz prakse

12.02.2020. komentiraj

Povodom skorog održavanja najveće domaće IT konferencije Windays porazgovarali smo s direktoricom Microsoft Hrvatska Tatjanom Skoko o tome što konferencija donosi povodom dvadeset godina postojanja, ali i što je Microsoft promijenio posljednjih godina.