Circeo proširio svoje partnerstvo s IBM Cloud

Circeo proširio svoje partnerstvo s IBM Cloud

Foto: DepositPhotos

Mađarska kompanija Circeo, specijalizirana za financijske tehnologije, najavila je partnerstvo s velikim IBM-om, od kojeg će dobivati cloud usluge kako bi ubrzala širenje na globalnoj razini i pospješila digitalne inovacije.

Circeo je na uspješan načini iskoristio Red Hat OpenShift na IBM-ovom javnom cloudu te su lideru kompanije odlučili otići korak dalje pa pokrenuti nove i inovativne mogućnosti pružanja pozajmica kroz digitalna rješenja. Time je Circeo otvorio prostor za pridobivanje novih klijenata, koji su prepoznali fleksibilnije, brže i sigurnije okruženje.

Takvi koraci su nužni jer se svijet financijskih usluga ubrzano mijenja, izazova je sve više, a to podrazumijeva promjenu ponašanja samih klijenata, koji imaju neka očekivanja kakva možda u prošlosti nisu imali. Dakle, to se odnosi upravo na brzinu, fleksibilnost, ali prije svega i na sigurnost.

U vrijeme kad kibernetički napadi bilježe ubrzan rast, ponajprije u financijskom sektoru, jasno je da klijenti žele top uslugu u svakom smislu. A uz IBM Cloud će Circeo dobiti sve što treba kako bi se razvijao na kvalitetan način u svakom smislu. I ne samo to, Circeo na ovaj način uspijeva zadovoljiti sve uvjete i regulative postavljene od strane Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA), pa su klijenti mirni i po tom pitanju.

Dakle, Circeo svoju SaaS platnu platformu "TheLoanFactory" vodi na IBM-ovom javnom cloudu kako bi ponudio financijske proizvode i upravljao njima kroz njihov "životni ciklus". Klijenti na raspolaganju imaju raznovrsnu financijsku ponudu, od pozajmica, leasinga, hipoteka, SME pozajmica i raznih drugih specijaliziranih financijskih usluga.

Od siječnja ove godine, "TheLoanFactory" uspješno je procesuirao više od 20.000 zahtjeva za pozajmicama, a s IBM-ovim rješenjima sve se odvija brže i stabilnije, što dodatno privlači klijente.

"Učinkovitost koju nam je ponudio IBM poboljšala je naše mogućnosti i klijentima nudimo rješenja daleko brže nego prije. Ujedno, sad nam je omogućeno širenje ponude postojećim klijentima, ali i širenje prema novim klijentima", kazao je izvršni direktor (CEO) Circea, Matthieu M. Job.

Iz mađarske podružnice IBM-a također su izrazili zadovoljstvo partnerstvom te kazali da se nadaju kako će suradnja potrajati.

"Nadamo se da će ovo samo potvrditi koliko prilika nudi otvorena arhitektura", naglasio je Peter Rehus, prvi čovjek za IBM Hungary.

Još iz kategorije

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.

Novi Spanov webinar “How to ensure digital services availability with Dynatrace in the New Normal?“

Novi Spanov webinar “How to ensure digital services availability with Dynatrace in the New Normal?“

27.05.2020. komentiraj

Život i posao pomalo se prilagođavaju režimu new normal, no poslovni krajolici se istodobno nastavljaju intenzivno mijenjati. Tijekom izolacije došlo je do ubrzane digitalizacije i mnoge tvrtke su na tržište plasirale nova aplikativna rješenja, a kako bi smanjile vrijeme potrebno da svojim uslugama dođu do korisnika, okrenule su se upotrebi novih tehnologija.

Europska sveučilišta uglavnom se odlučuju za korištenje softvera otvorenog koda

Europska sveučilišta uglavnom se odlučuju za korištenje softvera otvorenog koda

27.05.2020. komentiraj

Akademska zajednica i općenito obrazovni sustav nije neupućen u prednosti koje nudi open source softver, zbog čega ne čudi što se europska sveučilišta u sve većoj mjeri odlučuju upravo na njega ispred onih zatvorenijih i skupljih sustava koje nude tehnološki giganti.