Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

Foto: DepositPhotos

GFI Software objavio je suradnju s Chord Electronics  koji je uz njihovo rješenje odlučio riješiti svoje sigurnosne i komunikacijske izazove uz pomoć rješenja Kerio Control i Kerio Connect. Kompanija je implementirala oba rješenja uz pomoć tvrtke Invicta Linux, partnera GFI Softwarea u Velikoj Britaniji.

"U posljednje vrijeme naša tvrtka prolazi kroz prilično uspješno razdoblje, širimo se, a time privlačimo više pažnje kibernetičkih kriminalaca", rekao je Matt Bartlet, izvršni direktor Chord Electronicsa. "Uz širenje poslovanja, širimo i opseg naše korporativne mreže, što znači da više zaposlenika mora komunicirati na daljinu ili od kuće, koristeći različite vrste uređaja na različitim platformama“, ističe Bartlet.

Iz tih razloga, tvrtka je originalno sigurnosno rješenje zamijenila hardverskim uređajem Kerio Control, koji pomaže u učinkovitoj zaštiti od virusa i zlonamjernog softvera te zaštiti korporativne mreže uz pomoć vatrozida i IPS funkcionalnosti. Vrlo vrijedna prednost rješenja je i integrirana VPN mreža, koja zaposlenicima omogućuje pristup mreži od kuće jednako sigurno kao da sjede u uredu. To je bilo posebno korisno tijekom nedavnog lockdowna.

Rješenje Kerio Connect tvrtki u prvom redu osigurava pristup e-pošti i kalendarima u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja. Ovo je ključno u današnjem radnom okruženju Chord Electronicsa, budući da zaposlenici koriste širok raspon uređaja, uključujući računala, Macove i pametne telefone, koji rade na Windows 10, MacOS, Linux i mobilnim platformama. Važan element koji pruža  Kerio Control je i mogućnost sigurnog rada s vlastitih BYOD uređaja.

"Iako je teško precizno kvantificirati prednosti oba implementirana rješenja, sa sigurnošću mogu reći da bi bez njih proteklih 12 mjeseci bilo puno izazovnije za nas i imali bismo značajan financijski utjecaj na naše poslovanje", dodao je Matt Bartlet.

Još iz kategorije

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

12.01.2022.

Nvidia je na CES sajmu u Las Vegasu objavila da razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima - AT&T-om i Samsungom. Ta će suradnja, nadaju se u kompaniji, proširiti doseg i performanse GeForce NOW, Nvidijine usluge streaminga igara u cloudu.