Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

Foto: DepositPhotos

GFI Software objavio je suradnju s Chord Electronics  koji je uz njihovo rješenje odlučio riješiti svoje sigurnosne i komunikacijske izazove uz pomoć rješenja Kerio Control i Kerio Connect. Kompanija je implementirala oba rješenja uz pomoć tvrtke Invicta Linux, partnera GFI Softwarea u Velikoj Britaniji.

"U posljednje vrijeme naša tvrtka prolazi kroz prilično uspješno razdoblje, širimo se, a time privlačimo više pažnje kibernetičkih kriminalaca", rekao je Matt Bartlet, izvršni direktor Chord Electronicsa. "Uz širenje poslovanja, širimo i opseg naše korporativne mreže, što znači da više zaposlenika mora komunicirati na daljinu ili od kuće, koristeći različite vrste uređaja na različitim platformama“, ističe Bartlet.

Iz tih razloga, tvrtka je originalno sigurnosno rješenje zamijenila hardverskim uređajem Kerio Control, koji pomaže u učinkovitoj zaštiti od virusa i zlonamjernog softvera te zaštiti korporativne mreže uz pomoć vatrozida i IPS funkcionalnosti. Vrlo vrijedna prednost rješenja je i integrirana VPN mreža, koja zaposlenicima omogućuje pristup mreži od kuće jednako sigurno kao da sjede u uredu. To je bilo posebno korisno tijekom nedavnog lockdowna.

Rješenje Kerio Connect tvrtki u prvom redu osigurava pristup e-pošti i kalendarima u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja. Ovo je ključno u današnjem radnom okruženju Chord Electronicsa, budući da zaposlenici koriste širok raspon uređaja, uključujući računala, Macove i pametne telefone, koji rade na Windows 10, MacOS, Linux i mobilnim platformama. Važan element koji pruža  Kerio Control je i mogućnost sigurnog rada s vlastitih BYOD uređaja.

"Iako je teško precizno kvantificirati prednosti oba implementirana rješenja, sa sigurnošću mogu reći da bi bez njih proteklih 12 mjeseci bilo puno izazovnije za nas i imali bismo značajan financijski utjecaj na naše poslovanje", dodao je Matt Bartlet.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.